به گزارش رویداد24، محمدامين سازگارنژاد در دیدار با سفیر مالزی در ايران در راستاي توسعه تعاملات بين الملل در حوزه آموزش هاي فني و حرفه اي گفت: از پيشرفت هاي كشور مالزي به عنوان كشور اسلامي بسيار خوشحال هستيم، به ويژه چشم انداز ۲۰۲۰ مالزي كه قابل تقدير است.
معاون وزیر کار اظهار اميدواري كرد يكي از زمينه هاي همكاري بين دو كشور در زمينه آموزش هاي فني و حرفه اي است كه اميدواريم همكاري هاي دوجانبه اي در اين زمينه نيز انجام دهيم. وي با اشاره به اينكه بسياري از دانشجويان ايراني در كشور مالزي تحصيل مي كنند بر توسعه همكاري هاي بين دو كشور در زمينه آموزش هاي فني و حرفه اي تأكيد كرد.
وی پيشنهاد بازديد از مراكز آموزشي سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور را به سفير كشور مالزي در ايران داد تا از نزديک با امكانات و توانمندي هاي آموزشي اين سازمان آشنا شوند. سازگارنژاد با اشاره به اينكه كشورمان با كشورهاي مختلف جهان در زمينه آموزش هاي فني و حرفه اي از جمله كشورهاي غربي، شرق آسيا، ژاپن، كره جنوبي و هند همكاري هاي بسيار خوبي دارد افزود: با توجه به تجربه خوبي كه كشور مالزي در زمينه تربيت نيروي ماهر دارد علاقمند هستيم بتوانيم همكاري هاي مشتركي در اين زمينه تعريف و اجرايي نماييم.
معاون وزیر کار بر تبادل تجارب بين كشور ايران و مالزي در زمينه آموزش هاي مهارتي فني و حرفه اي تأكيد كرد و افزود: اجراي دوره هاي آموزشي ويژه مربيان آموزش فني و حرفه اي در كشور مالزي، حضور استاد مربيان كشور مالزي در مركز تربيت مربي و پژوهش هاي فني و حرفه اي و همكاري در تدوين استانداردهاي آموزشي شغل و شايستگي و صلاحيت حرفه اي از جمله پيشنهاد زمينه هاي همكاري بين دو كشور در حوزه آموزش هاي فني وحرفه اي است.
رئیس سازمان آموزش فني و حرفه اي ادامه داد: ايجاد يک مركز آموزشي تخصصي توسط صنايع مالزي در ايران، ايجاد يک مركز تخصصي آموزش صنعت نفت، پتروشيمي و گاز و همكاري مشترک براي آموزش پناهندگان و يا شهروندان افغان در زمينه آموزش فني و حرفه اي از ديگر پيشنهاد زمينه هاي همكاري دو كشور در حوزه آموزش هاي فني و حرفه اي است.
سازگارنژاد بيان داشت: با توجه به شرايط ايران بعد از پساتحريم، ايجاد مركز آموزش تخصصي با حضور شركت هاي صنايع نفت و گاز مالزي در ايران براي آموزش كارگراني كه مي خواهند در صنعت نفت مشغول كار شوند مي تواند اثرات خوبي را در همكاري هاي دو كشور داشته باشد.
همچنین «راجا نور شيروان زين العابدين» سفير كشور مالزي در ايران نیز با اشاره به اينكه ايراني ها نقش فعالي در همكاري هاي فني در مالزي داشته اند بيان داشت: از سال ۱۹۸۱ كه برنامه هاي همكاري هاي فني مالزي شروع شده تعداد زيادي از ايرانيان در آن مشاركت داشته اند.
سفير مالزي در ايران گفت: با توجه به علاقه بسيار زياد دانشجويان ايراني به تحقيق و مطالعه، اين امر باعث شده دانشجويان ايران بعد از فارغ التحصيل شدن در دانشگاه هاي مالزي مشغول كار شوند و علاقمند هستيم اينگونه همكاري ها را در حوزه آموزش هاي مهارتي نيز توسعه دهيم.
وي با بيان اينكه كارهاي بسيار زيادي بين دو كشور انجام شده و تلاش كرديم كه از بين دانشگاهيان افرادي را براي همكاري هاي بين دو كشور دعوت كنيم افزود: علاقمند هستيم جلسات مشترک بين دو كشور با حضور دانشگاهيان ايران و مسؤولان آموزش فني و حرفه اي باشد.
راجا نور شيروان زين العابدين ضمن استقبال از پيشنهادهاي زمينه هاي همكاري مطرح شده از سوي معاون وزیر کار بيان داشت: علاقمند هستيم مربيان مالزيايي براي آموزش مربيان ايران و كشورهاي همسايه در ايران حضور يابند.
وي در ادامه از انعقاد تفاهم همكاري هاي مشترک بين دولت هاي كشور مالزي و ايران براي توسعه منابع انساني خبر داد و بيان داشت: در مسير اين تفاهم نامه در زمينه آموزش هاي فني و حرفه اي نيز مي توانيم همكاري داشته باشيم.
سفير كشور مالزي در ايران گفت: شركت هاي نفتي مالزي خيلي علاقمند است به كشور جمهوري اسلامي ايران برگردند و در اين صورت مي توانيم در زمينه ايجاد مركز آموزش فني و حرفه اي هم فعاليت داشته باشيم. در جلسات آينده شركت هاي نفتي مالزي در ايران موضوع ايجاد مركز آموزش فني و حرفه اي تخصصي نفت و گاز را مطرح خواهيم كرد.