تاریخ انتشار: ۱۳:۲۵ - ۱۸ تير ۱۴۰۰

آسوشیتدپرس: کنترل گذرگاه اسلام‌قلعه در مرز ایران و افغانستان به دست طالبان افتاد / کابل: صحت ندارد

خبرگزاری‌ها به نقل از مقام‌های دولتی افغانستان که نخواسته اند نامشان فاش شود گزارش می‌دهند که طالبان کنترل گذرگاه مهم مرزی اسلام قلعه در مرز ایران و افغانستان را به دست گرفته است.

آسوشیتدپرس: کنترل گذرگاه اسلام‌قلعه در مرز ایران و افغانستان به دست طالبان افتاد / کابل: صحت ندارد

رویداد۲۴ خبرگزاری‌ها به نقل از مقام‌های دولتی افغانستان که نخواسته اند نامشان فاش شود گزارش می‌دهند که طالبان کنترل گذرگاه مهم مرزی اسلام قلعه در مرز ایران و افغانستان را به دست گرفته است.

یک مقام دولتی در هرات به آسوشیتدپرس گفت که این گذرگاه سقوط کرده و دو مقام ارشد امنیتی به رویترز گفتند که با سقوط این گذرگاه، نیرو‌های امنیتی و گمرکی افغان به آن سوی مرز پناه برده اند. نام هیچ یک از این مقام‌ها فاش نشد.

شبکه تلویزیونی العالم هم گزارش داد که سربازان افغان از طریق این مرز وارد خاک ایران شده اند.

با این حال طارق آرین سخنگوی وزارت داخله افغانستان این گزارش‌ها را رد کرد و گفت که این گذرگاه همچنان در کنترل نیرو‌های دولتی است.

یک مقام ولایت هرات که خواست نامش ذکر نشود پیشتر به بی‌بی‌سی فارسی گفت که اوضاع در گمرک اسلام قلعه عادی نیست.

بعد از گرفتن گذرگاه‌هایی در مرز تاجیکستان و ازبکستان، این سومین گذرگاه مرزی افغانستان است که طالبان در یک هفته اخیر تصرف می‌کند.

اسلام قلعه در ۱۲۰ کیلومتری شهر هرات یک مسیر مهم ترانزیک میان دو کشور است که میان ولایت هرات و استان خراسان رضوی قرار دارد.


بیشتر بخوانید: ناکامی دموکراسی وارداتی/ آیا طالبان تغییر کرده؟


گمرک ایران: کامیون‌ها را از مرز برمی‌گردانیم

سخنگوی گمرک ایران تاکید کرد: امکان اینکه کامیون‌های مرز دوغارون و ماهیرود به سمت میلک بروند وجود ندارد چراکه میلک ظرفیت محدودی دارد. از سوی دیگر سیستان و بلوچستان در محدوده قرمز کرونایی قرار دارد و ایستایی کامیون‌ها احتمال ابتلای رانندگان به کرونا را بالا می‌برد.

روح‌اله لطیفی درباره آخرین وضعیت سه مرز مشترک ایران و افغانستان از جمله میلک، دوغارون و ماهیرود اظهار داشت: دیروز با تحولات داخلی کشور افغانستان برخی از کارمندان دولت این کشور محل کار خود را ترک کردند، یا در سایر کشور‌ها پناهنده شدند و در حال حاضر دو گمرک مقابل دوغارون و ماهیرود در ایران به دست طالبان افتاده و کنترل دو مرز اسلام‌قلعه و ابونصرفراهی توسط طالبان انجام می‌شود.

وی ادامه داد: از روز گذشته فعالیت تجاری در مرز دغارون و ماهیرود متوقف شد چراکه در دو مرز مقابل آن‌ها در افغانستان کارمند و کسی نیست که کامیون‌ها را پذیرش کند و در حال حاضر هم قابل پیش بینی نیست که در آینده چه اتفاقاتی خواهد افتاد.

سخنگوی گمرک ایران با بیان اینکه در این فضای ناامنی تا وقتی که شرایط تعیین و تکلیف شود، فعالیت در این مرز متوقف خواهد شد، اظهار داشت: روز گذشته اسلام‌قلعه زودتر سقوط کرد و به دست طالبان افتاد، اما چند کامیون ایرانی از این مرز عبور کرده بودند و در حال حاضر پیگیر هستیم تا این کامیون‌ها به ایران برگردند.

لطیفی افزود: پس از سقوط اسلام‌قلعه، سقوط ابونصرفراهی قابل پیش بینی بود به همین دلیل تردد از این مرز را زودتر از آنکه به دست طالبان بیفتد متوقف کردیم.

وی با اشاره به گمرک میلک گفت: در حال حاضر گمرک میلک فعال است و هنوز در گمرک مقابل میلک اتفاقی نیفتاده، اما به گمرک داخلی اطلاع داده‌ایم که از خروج کامیون‌های جدیدی که به صف اضافه می‌شوند، جلوگیری کنند و همین تعداد کامیونی که در مرز مانده‌اند تردد داشته باشند.

سخنگوی گمرک ایران تاکید کرد: امکان اینکه کامیون‌های مرز دوغارون و ماهیرود به سمت میلک بروند وجود ندارد چراکه میلک ظرفیت محدودی دارد. از سوی دیگر سیستان و بلوچستان در محدوده قرمز کرونایی قرار دارد و ایستایی کامیون‌ها احتمال ابتلای رانندگان به کرونا را بالا می‌برد.

وی با بیان اینکه کامیون‌های مرز‌های دوغارون و ماهیرود باید به کشور برگردند و نسبت به ابطال پروانه صادراتی یا صادرات به کشور دیگر اقدام کنند، افزود: برخی از این کالا‌ها فساد پذیر هستند و هر چه سریع‌تر باید تعیین تکلیف شوند.

وی ادامه داد: شب گذشته از تمام رانندگانی که برگردانده شدند تست سی پی آر گرفته شد.

لطیفی درباره میزان صادرات ایران به افغانستان اظهار داشت: حدود ٧٣درصد صادرات ایران به این کشور از دو مرز ماهیرود و دغارون انجام می‌شود و سال گذشته میزان صادرات ایران به افغانستان از این مرز ٢ میلیارد و ٣٠٠ میلیون دلار بوده است.

منبع: انتخاب
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: افغانستان ، طالبان
نظرات شما