کسی که شعار یارانه 100 هزارتومانی میدهد منبع پرداخت را هم بگوید
محمدباقر نوبخت در نشست خبری امروز سه شنبه 13 مهر ضمن تسلیت به مناسبت ایام سوگواری و عزاداری شهادت امام حسین (ع) گفت: از مجلس محترم قدردانی می کنمُ ماه گذشته برای اصلاح قانون بودجه سال جاری ناگزیر شدیم لایحه ای را تقدیم مجلس کنیم تحقیقا آنچه مورد نظر دولت بود مجلس محترم در اصلاح قانون بودجه 95 انجام داد که فرصت مغتنمی را برای ما ایجاد کرد. دومین همراهی با دولت در کمیسیون تلفیق برای بررسی لایحه برنامه توسعه ششم بود. 2564 صفحه لایحه برنامه ششم توسعه را به مجلس نهم و دهم تقدیم کردیم، کمیسیون تلفیق رأی مثبت به کلیات لایحه برنامه ششم داد. مجلس دو همراهی در ماه گذشته با دولت انجام داد و تشکر می کنم.
وی افزود: ما از یک مسیر داریم برای افزایش رشد اقتصادی واحدهای نیمه فعال را فعال می کنیم از اول سال 10 هزار واحد را تسهیلات دادیم. از طرف دیگر 37 هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح های نیمه تمام اولویت دار مثل راه آهن ها، جاده ها، بیمارستان اختصاص داد و تا پایان امسال 500 پروژه بزرگ را به پایان می رسانیم.
سخنگوی دولت یادآور شد: 20 هزار و 500 میلیارد تومان از مطالبات پیمانکاران را پرداخت خواهیم کرد. همچنین با همکاری مجلس، دولت می تواند مطالبات گندم کاران را انجام دهد. امسال دولت 11.5 میلیون تن گندم خریداری کرد در سال 92 ، حدود 4 میلیون تن گندم خرید.
وی افزود: مصمم هستیم 90 هزار تاکسی را از ناوگان خارج کنیم براساس آخرین گزارش بیش از 56 هزار و 626 صاحب خودرو ثبت نام کردند و 21818 دستگاه تاکسی تحویل شد. امیدواریم آثار همه این کارها رضایت مردم بشود.
نوبخت اظهار کرد: بیش از یک میلیون و 300 هزار خانوار تا 6 صبح امروز به صورت اینترنتی در برنامه سرشماری عمومی نفوس مسکن شرکت کردند. امیدواریم زودتر اقدام کنند و ثبت نام را به روزهای آخر موکول نکنند.
در ادامه این نشست خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین از سخنگوی دولت پرسید:«عدم اجرای قانون همیشه برای کشور هزینههایی داشت مثل آنچه در گذشته داشتیم، الان که دولت رویکردش اجرای قانون است در موضوع یارانه ها و حذف برخی یارانه بگیران، دولت چه هزینه هایی متحمل شده و خواهد شد؟ خصوصا که بعضی جریانات سیاسی در آستانه انتخابات دارند روی شعارهای پوپولیستی و مثلا یارانه 100 هزار تومانی مانور می دهند.»
نوبخت در پاسخ به این سوال گفت: باید بدانیم اهداف اجرای قانون چه بود و چه می شود، آیا امکان پرداخت بیشتر وجود دارد یا خیر، قانون گذار مقرر کرده بوده هر چه قیمت حامل های انرژی افزایش پیدا کند 50 درصد به خانوارها برگردانده شود. 30 درصد به تولید و 20 درصد صرف هزینه های عمرانی و جاری شود. اما نتوانستیم این مبلغ را نصف کنیم و به مردم بدهیم به همین جهت کل پول افزایش قیمت حامل ها را دولت به مردم داد حتی از خزانه دولت 10 تا 12 هزار میلیارد تومان هر سال برداشت کردیم. قانون بودجه هم این اجازه را داد پس هرچه قیمت حامل ها بالا رفت به علاوه رقمی از خزانه در کل 60 تا 70 هزار میلیارد تومان برداشت کردیم و یارانه نقدی شد. حالا اگر قرار به افزایش است از کجا بدهیم؟ مثلا قیمت بنزین 5 هزار تومان لیتری شود تا بتوانیم این رقم را به دولت بدهیم؟ یا از خزانه رقم بیشتری برداشت کنیم؟ 6 تا 7 هزار میلیارد تومان امسال از خزانه برداشت کردیم و به مردم دادیم چنین امکانی دیگر وجود ندارد.
وی افزود: یک راه دیگر همان بود که در گذشته رخ داد یعنی قیمت ارز در یک مرحله ای از هزار به نزدیک 4 هزار میلیارد تومان رسید، راهش این است که یک بار دیگر قیمت ارز را 12 هزار و پانصد تومان کنیم. آیا می شود؟ کسی که می گوید می توان تا این حد یارانه را افزایش داد منبع پرداخت را بگوید. این حرف ها منطق اجتماعی و اقتصادی ندارد. مجلس در حال بررسی لایحه برنامه ششم است تکلیف این موضوع را هم مشخص کند.
وی درباره افزایش اخیر قیمت ارز بعد از حکم رئیس جمهور گفت: با توجه به ثبات نسبی که در قیمت ارز طی 3 سال گذشته وجود داشت الان شرایط برای تک نرخی کردن قیمت ارز مناسب بود بنابراین همکاران من که دارند لایحه بودجه 96 را تهیه می کنند مصمم هستیم این را هم به وقت در مهلت قانونی تقدیم مجلس کنیم آنجا هر عددی جمع بندی شود اطلاع می دهیم. افزایش قیمت در ارز باید تعدیل شود حتما قیمت ارز رقم منطقی تری خواهد بود.
سخنگوی دولت درباره برخورد با رسانه ها در موضوع واگذاری املاک نجومی توسط شهرداری گفت: از همه دستگاه های ذی ربط میخواهیم عدالت را رعایت کنند اجرای عدالت سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم را بالا می برد. اگر از کنار موضوع بگذرند موجب تضعیف اعتماد مردم می شود.