۱۲ گام موثر برای اینکه دچار مسمومیتهای غذایی خانگی نشویم
رویداد۲۴ مسمومیتهای غذایی علاوه بر ناخوشایند بودن، میتواند در بسیاری از موارد منجر به بیماریهای جدی و حتی مرگ شود.
این در حالی است که بسیاری از مردم تصور میکنند که مسمومیت غذایی از رستوران ها، کافهها و غذاهای فست فود ناشی میشود، اما با توجه به اعلام آژانس استانداردهای غذایی انگلستان، بسیاری از این نوع مسمومیتها ناشی از عدم رعایت بهداشت در طبخ غذاهای خانگی است.
بیش از ۲۵۰ بیماری از طریق مصرف مواد غذایی ناسالم به بدن منتقل میشود. علایم مسمومیت غذایی شامل تهوع، استفراغ، اسهال، گرفتگی عضله معده، تب و کاهش آب بدن است.
به دنبال این روند، راهنماییهایی برای کاهش خطر ابتلا به مسمومیتهای غذایی در خانه پیشنهاد شده است:
دستان خود را بشویید: دستان خود را قبل از دست زدن به هر نوع ماده غذایی خشک یا خام مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ و سبزیجات با آب گرم و صابون بشویید. بعد از حمل زباله، استفاده از سرویس بهداشتی، عطسه کردن و یا لمس حیوانات خانگی نیز باید دستها به طور کامل شسته شوند.
میز کابینت را ضد عفونی کنید: شستشو و ضد عفونی میز کابینت بعد از آماده کردن غذا بخصوص اگر این میز در تماس با گوشت خام، تخم مرغ، ماهی یا سبزیجات بوده، امری ضروری است. البته حتما نباید از اسپریهای ضد باکتری برای این کار استفاده کنید، شستشو با آب گرم و صابون نیز برای پاک کردن میز کابینت کفایت میکند.
حوله آشپزخانه را شستشو دهید: این حولهها باید قبل از استفاده دوباره کاملا شستشو داده شده و خشک گردند. حولههای کثیف و مرطوب محل مناسبی برای رشد میکروبها هستند.
گوشت خام را جداگانه نگه دارید: گوشتهای خام باید به دور از غذاهای آماده مصرف مانند سالاد، میوه و نان نگه داشته شوند، چون هر نوع باکتری از این گوشتها میتواند به غذاهای دیگر راه پیدا کند.
هیچگاه سبزی و میوه نشسته و گوشت و مرغ خام را بطور مستقیم بر روی سطوح آشپزخانه قرار ندهید.
گوشت خام را در قفسه پایین یخچال ذخیره کنید: همیشه گوشت خام بعد از پوشش کامل باید در قفسه پایین یخچال نگه داشته شود تا قطرات آب آن در صورت احتمال بر روی مواد غذایی در قفسههای پایین نریزد.
غذا را به طور کامل طبخ کنید: طبخ مرغ، گوشت، همبرگر، سوسیس، و کباب به طور کامل اهمیت زیادی دارد. تنها راه و امنترین راه برای کشتن آثار کمپیلوباکتر در گوشت خام بخصوص مرغ، پخت و پز کامل آن است.
دمای یخچال را زیر ۵ درجه سانتی گراد نگه دارید.
حداقل هفتهای یکبار داخل یخچال را تمیز کنید.
برای خارج کردن مواد غذایی از انجماد ۲۴ ساعت قبل از مصرف آنها را در ظروف لبه دار گذاشته و در یخچال قرار دهید.
پس از خارج شدن مواد غذایی از انجماد، فورا آنها را بپزید.
اگر میخواهید غذاها را به مدت طولانی نگهداری کنید، آنها را در فریزر نگهداری کنید.
منبع: nhs
ترجمه از ایرنا زندگی