تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۰۳ فروردين ۱۴۰۱

حقوق متهم در بازداشتگاه

شخصی که در مظان اتهام قرار گرفته با شروع و تحت نظر قرار گرفتن، می‌تواند تقاضای حضور وکیل داشته باشد و وکیل هم می‌تواند در پایان ملاقات با متهم، که نباید بیش از یک ساعت باشد ملاحظات کتبی خود را برای درج در پرونده ارائه دهد.

حقوق متهم در بازداشتگاه
رویداد۲۴ متهم نیز مانند بسیاری از افراد دارای حق و حقوق مخصوص به خود است و با وجود آنکه جرمی مرتکب شده، اما نباید با او برخورد غیرقانونی شود بلکه باید در بازداشتگاه از او به خوبی مراقبت کرد. در این نوشتار به بررسی حق و حقوق متهم در بازداشتگاه پرداخته شده است. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.

متهم در بازداشتگاه چه حقوقی دارد؟

شخصی که در مظان اتهام قرار گرفته با شروع و تحت نظر قرار گرفتن، می‌تواند تقاضای حضور وکیل داشته باشد و وکیل هم می‌تواند در پایان ملاقات با متهم که نباید بیش از یک ساعت باشد ملاحظات کتبی خود را برای درج در پرونده ارائه دهد. البته در برخی موارد استثنائی محدودیت‌هایی هم وجود دارد و به موجب آن متهم تا یک هفته پس از شروع تحت نظر قرار گرفتن امکان ملاقات با وکیل خود را نخواهد داشت. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که نوع جرم ارتکابی یکی از جرائم علیه امنیت داخلی یا خارجی کشور باشد.

باید به این نکته توجه داشت که والدین، همسر، فرزندان، خواهر و برادر اشخاص تحت نظر می‌توانند از طریق مراجع مزبور از تحت نظر بودن اعضای خانواده خود اطلاع داشته باشند. همچنین پاسخگویی به بستگان درباره علت بازجویی و تحت نظر قرار گرفتن، تا حدی که با حیثیت اجتماعی و خانوادگی اشخاص منافات نداشته باشد، ضروری است.

یکی دیگر از نکات ضروری این است که شخص تحت نظر می‌تواند به وسیله تلفن یا هر وسیله ممکن، افراد خانواده یا آشنایان خود را از شرایط و وضعیت خویش آگاه کند و ضابطان هم مکلف هستند همکاری لازم را در این خصوص داشته باشند.

منبع: مجله دلتا

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: مشاوره حقوقی
نظرات شما