ورژن ترکیهای سریال شهرزاد ۴۵ روزه ساخته شد!
رویداد۲۴| نسخه ترکی سریال «شهرزاد» با گذشت تنها ۴۵ روز از آغاز تولید، به پخش رسید.
به گزارش ایسنا، روز سهشنبه ۲۰ آذرماه اولین قسمت از بازسازی ترکی سریال «شهرزاد» در شبکه استار تیوی ترکیه، پخش شد. این مجموعه تلویزیونی با عنوان «گریه نکن استانبول» که چندی پیش جلوی دوربین رفت، با سرعت چشمگیری به آنتن تلویزیون رسیده که به طور معمول برای سریالهای ایرانی رخ نمیدهد.
نمایی از سریال «گریه نکن استانبول»
مجموعه «گریه نکن استانبول» در حالی روی آنتن رفت که با استناد به اخبار رسمی منتشرشده، کمتر از چهار ماه قبل اولین اخبار درباره آن به انتشار رسید و بر اساس اخبار تکمیلی فقط حدود ۴۵ روز از آغاز تصویربرداری آن میگذشت! جالب آنکه نخستین قسمت از این سریال به سیاق بسیاری از سریالهای ترکی، حدود دو ساعت زمان دارد که حدود سه برابر هر قسمت از سریالهای معمول ایرانی است و سرعت بالای سازندگان آن را بیشتر نشان میدهد. هرچند این احتمال هم وجود دارد که به سیاق برخی پروژهها که در ایران هم دیده میشود، زمان انتشار اولین خبر با زمان واقعی ساخت تطابق نداشته باشد.
نمایی از سریال «گریه نکن استانبول»
با این همه، قیاس تولید سریع «گریه نکن استانبول» با تولید نسخه اصلی آن که توسط حسن فتحی سریالساز باسابقه و خوشنام تلویزیون کارگردانی شد، سرعت خارقالعاده سریالسازان ترک را نشان میدهد؛ چراکه فصل اول «شهرزاد» از ۲۳ آذر ۹۳ شروع به تصویربرداری کرد و پس از حدود ۱۰ ماه، در ۲۲ مهرماه ۹۴ در شبکه نمایش خانگی به آغاز انتشار رسید.
سرعت بسیار پایینتر تولید سریال در ایران البته منحصر به «شهرزاد» نیست و به شکل معمول، در همه فیلمها و سریالهای ایرانی رخ میدهد. این مسئله حتی منحصر به ایران نیز نیست و به طور مثال در صنعت سریالسازی آمریکا، تولید هر اپیزود سریال به طور میانگین بین ۱۰ تا ۲۰ روز زمان میبرد که به سختی تولید، تعدد لوکیشن، شمار بازیگران و هنروران و… بستگی دارد.
نمایی از سریال «گریه نکن استانبول»
در عین حال، روشن است سرعت بسیار بالای تولید را میتوان یکی از علل رونق اقتصادی صنعت سریالسازی ترکیه دانست؛ سریالهایی که با غلبه نگاه کاملا صنعتی به تولید میرسند و اگرچه اغلب از کیفیت هنری خاصی برخوردار نیستند، اما به اندازهای کیفیت دارند که مخاطبان زیادی را در منطقه آسیا، آفریقا و حتی اروپا جذب کنند.
وجود شهرکهای سینمایی متعدد، تجهیزات و امکانات فنی و پشتیبانی مناسب، بودجه کافی، مراحل کوتاهتر اخذ مجوز و ممیزی، برنامهریزی دقیق و… را از عواملی میتوان دانست که به سرعت بالای تولید محصولات نمایشی این کشور انجامیده و باعث شده تا تولید سریالهای این کشور بسیار بهصرفه و سودآور باشد.
نمایی از سریال «گریه نکن استانبول»