رابرت گیتس: ایران در صدر لیست تقابل ترامپ قرار دارد
«رابرت گیتس» در مصاحبه با وال استریت ژورنال با اعلام اینکه ایران در صدر لیست تقابل «دونالد ترامپ» قرار دارد عنوان داشت که روسیه، کره شمالی و چین نیز در این لیست قرار دارند.
به اعتقاد وزیر دفاع اسبق آمریکا این چهار کشور و نحوه تقابل دولت ترامپ با آنها می تواند تبدیل به بحران های امنیت ملی آمریکا شود.
گیتس معتقد است که برخورد با ایران در خلیج فارس، زورآزمایی با کره شمالی بدلیل برنامه هسته ای این کشور، مقابله با چین در دریای جنوب چین و رویارویی با روسیه در دریای بالتیک، چهار موردی هستند که احتمال تقابل ترامپ با آنها بسیار زیاد است.
رابرت گیتس در توضیح این موارد به وال استریت می گوید: چالش با چین و روسیه اتفاقی غیرعمدی خواهد بود اما شدت خواهد گرفت. اما برخلاف آن، خطر مواجهه با ایران و کره شمالی یک تحریک و چالش از روی عمد خواهد بود یعنی این پروژه ای است که دولتمردان فعلی آمریکا خود عامدانه بدنبال افزایش تنش و برخورد در آن هستند.
گیتس در ادامه به آزمایش اخیر موشکی ایران اشاره کرده و می گوید که ایران با این کار به نوعی ترامپ را مورد آزمایش قرار داده است.
وزیر دفاع اسبق آمریکا به سابقه تقابل ایران با روسای جمهور آمریکا از زمان «جیمی کارتر» تا کنون اشاره کرده و می گوید که ترامپ هفتمین رئیس جمهور آمریکاست که با ایران وارد تقابل می شود.
گیتس در ادامه به وجود افراد ضد ایرانی در کابینه ترامپ همچون «مایک فلین» مشاور امنیت ملی، اشاره کرده وی می گوید که اعضای دولت تراپ نیز از تقابل و برخورد با ایران استقبال می کنند.
وزیر دفاع اسبق آمریکا در مورد برجام نیز گفت: هر چند ترامپ پیش از آغاز دوره ریاست جمهوری از لغو برجام سخن می گفت اما اکنون و بویژه بعد از گفتگو با مقامات عربستان سعودی به نظر می رسد که نظر وی تغییر کرده است. به جای برجام، کابینه ترامپ باید به دنبال به چالش کشیدن ایران در حمایتش از افراط گرایان منطقه و تلاش برای جلوگیری از تقویت جایگاه منطقه ای ایران در خاورمیانه باشد. وزارت دفاع نیز می تواند راه هایی را برای حضور بیشتر نظامی در منطقه بیابد و نمایندگان جمهوریخواه کنگره نیز، آماده خواهند بود که لایحه ای برای مجازات ایران در قبال اَعمال غیر اتمی ایران، بگنجانند.
به گفته رابرت گیتس تقابل آمریکا با ایران هر چند موجب خشنودی اعراب می شود اما موجب ناراحتی کشورهای اروپایی که خواستار گسترش روابط با تهران هستند می شود و از سوی دیگر روسیه را نیز بر سر دو راهی افزایش تعامل با دولت ترامپ و افزایش مناسبات با تهران قرار می دهد.
رابرت گیتس در پایان مدعی می شود که تقابل و حمله احتمالی به ایران موجب تقویت جایگاه محافظه کاران در این کشور می شود زیرا آنها با هر گونه تعاملی با آمریکا مخالف هستند و وقوع این احتمال موقعیت آنها را در انتخابات آتی ریاست جمهوری بهبود می بخشد.