حسین علیزاده:
حسین علیزاده که این روزها به عنوان داور در جشنواره ملی موسیقی جوان حضور دارد از نداشتن امکان جمعی برای شادیِ مردم میگوید و در عین حال معتقد است که رسانه ملی رفتار درستی نسبت به موسیقی جدی ندارد.
رویداد۲۴ در ادامه گزیدهای از گفتگو با حسین علیزاده را در حاشیه این جشنواره درباره کنسرتهای خیابانی میخوانید: (کنسرت خیابانی) به هر شکلی، هر گروهی و هر نوع موسیقی که در شهر جریان داشته باشد و دیده و شنیده شود، از نظر من مثبت است. مردم در بسیاری از مواقع شهر را در رادیو و تلویزیون میبینند و میشنوند، اما ما این امکان را در ایران نداریم. هرچقدر هم که در این چند دهه گذشته به رادیو و تلویزیون انتقاد شده، گویی این رسانه ملی مال ما نیست. موسیقی جدی که در دانشگاههای ما تدریس میشود، در تلویزیون جایی ندارد و بهایی به آن داده نمیشود.
تلویزیون با این کار دانشگاه را هم زیر سوال میبرد. خیلی از مردم هستند که قدرت خرید بلیت کنسرت را ندارند یا اینکه اصلا موسیقی در فرهنگشان نیست. به همین دلیل اگر موسیقی در اماکن عمومی و در پارکها اجرا شود خیلی هم خوب است. من معتقدم که موسیقیهای خیلی جدی نمیتواند در خیابان اجرا شود؛ چرا که امکانات و شرایط خاص خودش را میخواهد. اما به هر حال هر نوع موسیقی که در فاصلهای نزدیک در کوچه و خیابان اجرا شود، نکته مثبتی است. این اتفاق سالهاست که در دنیای متمدن رخ میدهد. اجراهای خیابانی در تمام دنیا برگزار میشوند. اینکه در شهر اتفاقی رخ دهد که مردم دوست داشته باشند و جمعیتی بخواهند به آن عکسالعمل نشان دهند، خیلی زود پلیسی و سیاسی میشود. ما امکان جمعی برای گریستن و غمگین شدن داریم، اما امکان جمعی برای شادمانی را نداریم.
منبع :فرارو