صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۷ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 08
کد خبر: ۱۴۹۷۷۹
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۸ - ۱۷ مهر ۱۳۹۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
موانع و چشم اندازهای تغییر قانون انتخابات مجلس یازدهم

انتخابات مجلس استانی می‌شود؟/ شورای نگهبان مخالف نیست

آیا سیاست‌های کلی انتخابات مانع از استانی شدن انتخابات مجلس می‌شود

رویداد۲۴ قاسم میرزایی نیکو، در خصوص موضوع استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: ماده ۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در خصوص استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی است، در این ماده ساز و کاری وجود دارد تا بخشی از انتخابات مجلس شورای اسلامی استانی شود.
عضو کمیسیون شورا‌ها و امورداخلی کشور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بند یک سیاست‌های کلی انتخابات چنین تاکید کرده است که "تعیین حوزه‌های انتخاباتی مجلس شورای اسلامی و شورا‌های اسلامی بر مبنای جمعیت و مقتضیات اجتناب‌ناپذیر به‌گونه‌ای که حداکثر عدالت انتخاباتی و همچنین شناخت مردم از نامزد‌ها فراهم گردد. "

وی افزود: سیاست‌های کلی انتخابات که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده، حفظ عدالت در حوزه‌های انتخابیه را مورد تاکید قرار داده و ما باید تدابیری را بی‌اندیشیم که هم عدالت انتخاباتی رعایت شود هم اینکه از مزایای انتخابات استانی مجلس بهره‌مند شویم. "بیشتر بخوانید"

میرزایی نیکو با اشاره به مزیت‌های برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی به صورت استانی، اظهار داشت: جلوگیری از تقلب مهمترین ویژگی برگزاری انتخابات مجلس به صورت استانی است.

نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر انتخابات مجلس درسطح استان برگزار شود، امکان خرید و فروش رای نیست همانگونه که در انتخابات ریاست جمهوری این امکان وجود ندارد، گفت: در صورت استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی، مردم افراد شناخته‌تر را انتخاب می‌کنند.

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی بیان کرد:  البته این نظر نیز وجود دارد که انتخابات مجلس به صورت دو مرحله‌ای برگزار شود؛ یعنی ابتدا کاندیدا‌ها در سطح شهرستان‌ها رقابت کنند و پس از آن افرادی که بیشترین رای را کسب کرده‌اند، به صورت استانی بایکدیگر رقابت کنند.  

علی جلیلی شیشوانی هم، در خصوص موضوع استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: بهترین کاری که مجلس و کمیسیون شورا‌ها می‌توانند انجام دهند، همین موضوع استانی شدن انتخابات است.

عضو کمیسیون شورا‌ها و امورداخلی کشور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: به هراندازه‌ای که سطح فکری افراد بتواند در بخش فردی و اجتماعی تغییرات خاصی را ایجاد کند، به همان اندازه می‌توان گفت که آن فرد توانمند است.

وی افزود: اگر انتخابات مجلس به صورت استانی برگزار شود، در این شیوه کسانی وارد مجلس می‌شوند که توانمندی بیشتری دارند که برای کشور این شیوه مفید‌تر خواهد بود.

جلیلی شیشوانی در پاسخ به این سوال که آیا شورای نگهبان با استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی مخالفت دارد یا خیر؟، ادامه داد: فکر نمی‌کنم شورای نگهبان با استانی شدن انتخابات مجلس مخالف باشد، اما شورای نگهبان پیشنهاداتی داشت که فکر می‌کنم این مسائل نیز قابل حل باشد.  "بیشتر بخوانید"

نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی در خصوص اینکه مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلی انتخابات عدالت انتخاباتی را در تعیین حوزه‌های انتخابیه مورد توجه قرار داده است، گفت: عدالت را اگر اینگونه تعریف کنیم که همه موضوعات در جای خود قرار گیرد، فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص عدالت انتخاباتی نیز اجرا می‌شود و این شرایط کارساز می‌شود.

عضو کمیسیون شورا‌ها و امورداخلی کشور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با استانی شدن انتخابات مجلس منویات مقام معظم رهبری که در سیاست‌های کلی انتخابات مورد اشاره قرار گرفته، تحقق پیدا می‌کند و هم اینکه عصاره مردم، نخبگان ملت هستند که در مجلس حضور پیدا می‌کنند و برای حل مشکلات کشور می‌توانند گام‌های خوبی بردارند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
نم نمک
۱۹:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۱
با احترام به همه انانی که جهت پیشرفت کشور تلاش میکنند . اگر افراد توان مبارزه راداشته باشند نباید از استانی شدن انتخابات هراس داشته باشند انانی که استانی شدن انتخابات را میخواهند بخوبی میدانند که هنگامیکه میدان مبارزه وسیع تر گردد افرادی که جهت مبارزه پیشقدم شوند بایستی توان برداشتن گامهای وسیع تری را داشته باشند وانانی که نمیتوانند بدون شک مخالفت میکنند
نظرات شما