صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۲۰ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 11
کد خبر: ۱۵۵۵۰۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۳ - ۳۰ آبان ۱۳۹۷
مجلس با اعمال حق شرط، احتمالا بر نظر خود تأکید می‌کند

سی‌اف‌تی بین‌المللی است، نمی‌توانیم آن را دستکاری کنیم

سخنگوی کمیسیون امنیت مجلس بیان کرد شورای نگهبان راجع به چگونگی و اساس اعمال حق شرط نظر دارد
رویداد۲۴ سخنگوی کمیسیون امنیت مجلس گفت: با توجه به ایراداتی که شورای نگهبان به cft داشته بعید به نظر می‌رسد کارگروه مشورتی در هفته جاری نظر خود را اعلام کند، احتمالا کارگروه مذکور هفته آینده هم تشکیل جلسه داده و بررسی‌ها را ادامه خواهد داد.
 
علی نجفی خوشرودی درباره روند بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه cft در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به  گفت: روز یکشنبه هفته جاری (۲۷ آبان) کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در جلسه‌ای با حضور وزرای امور خارجه، اطلاعات، معاون حقوقی رئیس جمهور، مسئولان ستاد کل نیرو‌های مسلح، مسئولان سپاه، نمایندگان شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی ایرادات شورای نگهبان به مصوبه مجلس در خصوص لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم را در دستور کار قرار داد که بعد از بحث و بررسی مفصل و با توجه به مجموعه ملاحظات و ایراداتی که شورای نگهبان به مصوبه مجلس وارد دانسته بود، مقرر شد کارگروهی با حضور نمایندگان ذیربط مجلس، دولت، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام تشکیل شود.

وی ادامه داد: قرار شد این کارگروه در قالب کارگروه مشورتی ایرادات را بررسی و جمع بندی خود را برای رفع ایرادات به کمیسیون امنیت ملی ارایه کند که کمیسیون نیز پس از بررسی‌ها نظر خود برای تصمیم گیری نهایی به صحن مجلس ارسال خواهد کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم درباره مدت زمان فعالیت کارگروه مشورتی و زمان اعلام نظر نتیجه به کمیسیون امنیت ملی، گفت: با توجه به دستور کار و ایراداتی که شورای نگهبان به این لایحه داشته بعید به نظر می‌رسد که کارگروه در هفته جاری نظر خود را اعلام کند، احتمالا کارگروه مذکور هفته آینده هم تشکیل جلسه داده و بررسی‌ها را ادامه خواهد داد؛ در واقع جلسات برگزار خواهد شد تا به جمع بندی برسند.

وی در پاسخ به اینکه آیا برای اعلام نتیجه از سوی کارگروه مشورتی زمان بندی خاصی تعیین شده است، گفت: خیر این بستگی به اتمام کار کارگروه دارد، اما تاکید شده که در اسرع وقت به نتیجه برسد.

خوشرودی تاکید کرد: کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی تلاش دارد تا در اسرع وقت نظر خود را درباره رفع ایرادات به لایحه cft جمع بندی و به صحن مجلس ارایه کند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی تصریح دارد چنانچه مصوبات مجلس از سوی شورای نگهبان رد شود، ابتدا ایرادات آن در کمیسیون تخصصی بررسی شود تا کمیسیون نظر خود را نسبت به ایرادات اعلام کند؛ در این زمینه کمیسیون یا ایرادات را پذیرفته و اصلاح می‌کند یا بر نظر قبلی خود اصرار دارد، در نهایت جمع بندی به صحن مجلس ارسال شده و صحن هم در همین چارچوب تصمیم می‌گیرد، یعنی یا اصلاحیه کمیسیون را پذیرش کرده یا بر مصوبه قبلی خود تاکید می‌کند که در این صورت به مجمع تشخیص مصلحت ارسال می‌شود.

نجفی خوشرودی با بیان اینکه لایحه cft هم همین روند را سپری خواهد کرد، افزود: طبق آیین نامه بررسی و تصمیم نهایی پس از اعلام نظر کارگروه مشورتی درباره cft با حضور اعضای کمیسیون امنیت و نماینده شورای نگهبان انجام می‌شود.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره جو عمومی نسبت به رفع ایرادات شورای نگهبان، ادامه داد: با توجه به اینکه cft یک کنوانسیون بین المللی است ما نمی‌توانیم در جزئیات آن دست کاری کنیم یعنی به هیچ وجه نمی‌توانیم در متن جزییات دست برده و اصلاحاتی انجام دهیم.

وی ادامه داد:، ولی یک سازو کار حقوقی و بین المللی به نام حق شرط طراحی شده که ما می‌توانیم در این قالب دیدگاه‌های خودمان را در بخش‌هایی که موافق سند نیستیم اعمال کنیم، یا یک درجه پایین‌تر در قالب اعلامیه تفسیری اعلام نظر کنیم که البته در مصوبه قبلی مجلس این مسایل دیده شده یعنی کنوانسیون با نظر داشت حق شرط ایران تصویب شده است.

خوشرودی تاکید کرد: بنابراین، چون این سازو کار حقوقی و بین المللی وجود دارد فکر می‌کنم مجلس با اعمال حق شرط احتمالا بر نظر خود تاکید کند و به تصویب کنوانسیون رای بدهد.

وی در پاسخ به اینکه آیا این حق شرط مورد ایراد شورای نگهبان بوده است، گفت: بله البته شورای نگهبان راجع به چگونگی و اساس اعمال حق شرط نظر دارد، اینکه آیا می‌شود بر برخی مفاد این کنوانسیون حق شرط اعمال کرد یا خیر؟

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر مجلس بر رای خود اصرار کند لایحه برای تعیین تکلیف نهایی به مجمع ارسال خواهد شد.
نظرات شما