صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 04
کد خبر: ۱۵۹۷۳۹
تاریخ انتشار: ۰۶:۱۶ - ۰۶ دی ۱۳۹۷
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

تشدید فیلترینگ در آستانه سالگرد اعتراضات دی‌ماه/ نجفی: نمایندگان با حضور در تلگرام اعتراضشان را به فیلترینگ نشان دادند

برای فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی مراجع دیگری غیر از مجلس تصمیم‌گیری می‌کنند؛ این در حالی است موضوعی که با سرنوشت کشور، مردم و نگاه جامعه مرتبط است باید در خانه ملت مطرح شود و ضروری است مجلس اثرگذاری خود را در این رابطه بیشتر از گذشته کند.

رویداد۲۴ محمد آیتی: در آستانه سالگرد اعتراضات دی‌ماه ۹۶ بار دیگر فیلترینگ تلگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی شدیدتر شده است؛ فیلترشکن‌ها به سختی کار می‌کنند و طرحی در دست است که بسته‌های اینترنت نیز بدون دسترسی به اینستاگرام ارائه شوند!

خبر تشدید فیلترینگ توسط مقام‌های رسمی نیز تایید شده است، امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات در روزهای گذشته خبر داده که فیلترینگ طی روز‌های آینده سخت‌تر خواهد شد و وزارت ارتباطات نیز در این موضوع نقشی ندارد و تنها اطلاع رسانی کرده است.

هرچند معاون آذری جهرمی اعلام کرده بود دلیل تشدید فیلترینگ تلگرام، اعلام پایان فرصت مستقل شدن هاتگرام و تلگرام طلایی از تلگرام بوده که تا آخر آذرماه بوده است، اما ناگفته پیداست که اعلام این زمان بیش از هر چیز به اعتراضات عمومی دیماه سال گذشته مربوط می‌شده است؛ چه اینکه سیاست نهادهای امنیتی و قضایی برای مقابله با ناآرامی‌ها کاهش دسترسی به اطلاعات بود؛ سیاستی که به گفته ناظران نتیجه‌ای در پی نداشته است و اعتراضات صنفی در هر از گوشه‌ای از کشور دیده می‌شود.

محمدرضا نجفی نماینده مجلس دهم به رویداد۲۴ گفته فیلترینگ تلگرام یک روش پرهزینه و کم‌نتیجه بود که هزینه‌های سیاسی و اجتماعی آن اهم از هزینه‌های مادی است، یعنی هزینه‌های اعتباری و معنوی فوق‌العاد‌ه‌ای در این راستا پرداخت شد، اما نتیجه‌ای به فراخور این هزینه‌ها برداشت نکردیم و امروز بخش مهمی از مردم ارتباطشان را بر همان سبک و سیاق سابق ادامه می‌دهند.

عضو فراکسیون امید می‌گوید: مهمترین هزینه فیلترینگ این است عموم جامعه را به تقابل و مخالفت عملی بکشانیم. هیچ پدید‌ه‌ای در عالم نیست که بشری باشد و در کنار محاسن آن، معایبی نداشته باشد. تلگرام و همه شبکه‌های اجتماعی هم از این قاعده مستثنی نیستند.

نجفی در خصوص اینکه آیا بحث فیلترینگ اینستاگرام هم مطرح است یا خیر؟ گفته: سال گذشته بحث فیلترینگ تلگرام داغ بود در این رابطه بحث‌هایی شد، اما تا این لحظه خبر رسمی یا اینکه موضوعی در رابطه با فیلترینگ اینستاگرام که به واقعیت نزدیک باشد به اطلاع ما نرسیده است. بنده به شخصه نه تنها فیلترینگ اینستاگرام را توصیه نمی‌کنم که باز هم تاکید می‌کنم این کار، روندی پرهزینه برای کشور و جامعه دربرخواهد داشت.

او در پاسخ به اینکه آیا فیلترینگ درازمدت تلگرام نیاز به ورود و نظر مجلس نداشت، گفته: مجلس به اشکال مختلف و در زمان‌های مختلف، نظرات خود را اعلام کرده است. بسیاری از نمایندگان با حضور در شبکه‌های اجتماعی همچون تلگرام اعتراض خود را نشان داده‌اند. حتی رسانه‌هایی که از تلگرام خارج شدند دوباره به آن برگشتند. 

نماینده اصلاح طلب مجلس دهم می‌گوید: متاسفانه برای فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی مراجع دیگری غیر از مجلس تصمیم‌گیری می‌کنند؛ این در حالی است موضوعی که با سرنوشت کشور، مردم و نگاه جامعه مرتبط است باید در خانه ملت مطرح شود و ضروری است مجلس اثرگذاری خود را در این رابطه بیشتر از گذشته کند.

میزان استفاده از فیلترشکن‌های مختلف به خوبی شکست سیاست فیلترینگ تلگرام و شبکه‌های اجتماعی را نشان می‌دهد؛ کمتر جمعی در ایران را می‌توان یافت که در آن سخنی از یک «فیلترشکن جدید» نباشد! سبحانی فر رییس کمیته مخابرات و ارتباطات مجلس گفته فیلترینگ از چاله درآمدن و به چاه افتادن است. چه خوب است مسؤولان فیلترینگ کشور ارزیابی دقیق و واقعی از حجم و تعداد مخاطبان تلگرام قبل و بعد از فیلتر آنها داشته باشند تا متوجه اثربخش بودن یا تحریک کننده بودن فیلترینگ بشوند.

محمدامین قانعی راد جامعه شناس گفته بحث فیلترینگ بعد از اعتراض‌های دی ماه ۹۶ جدی شده و شبکه اجتماعی تلگرام با مسئله امنیتی و اعتراض‌های مردمی پیوند داده شد.

نظرات شما