صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 24
کد خبر: ۱۶۴۳۱۴
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۸ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۷
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

التهاب در بازار طلای سیاه / تحریم ونزوئلا چه تاثیری بر فروش نفت ایران می‌گذارد؟

با تحریم‌های آمریکا، فشارها بر ونزوئلا، که یک تولیدکننده بزرگ نفت است، افزایش یافته است،تحریم‌های آمریکا تراکنش‌های بانکی برای دریافت پول صادرات نفت را مختل می‌کنند. این تحریم‌ها مشابه تحریم‌هایی هستند که در سال گذشته میلادی به بخش نفتی ایران اعمال شد.

رویداد۲۴ ندا جعفری- ونزوئلا یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا به لحاظ ذخایر نفتی است؛ این کشور این روزها درگیر بحران داخلی و اعلام حکومتی خودخوانده توسط خوان گوایدو علیه نیکلاس مادورو است.

روز گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بار دیگر از گوایدو حمایت کرد و از تحریم ونزوئلا با ریاست جمهوری مادورو سخن گفت تا سیاستی که در قبال کشورهای تحریمی انجام می‌شود در قبال ونزوئلا نیز انجام شود؛ سیاست کاهش فروش و تحریم نفت.

سوال مهم برای ایران این است که تحریم نفت ونزوئلا چه تاثیری بر سیاست‌های نفتی و میزان فروش نفت ایران خواهد داشت؟

طی سه دهه گذشته حکومت‌های ونزوئلا میان جناح چپ و راست در حال جابجایی بوده است؛ با این حال سیاست‌های این کشور در اوپک معمولا ثابت بوده است. به گفته کارشناسان نفتی پیوند‌های ونزوئلا و ایران بسیار قدیمی است و کشور‌های عربی چندان دل‌خوشی از این کشور ندارند، قطر دیگر از اوپک خارج شده است، اما همچنان عربستان قدرت اصلی را در اوپک در اختیار دارد.

با شروع بحران‌ها در ونزوئلا، چاوز از ایران کمک خواست و پس از هماهنگی‌های انجام‌شده میان دولت و وزارت نفت، ۵ محموله فرآورده‌های نفتی به این کشور تحویل داده شد. از آن روز به بعد، رابطه این دو کشور صمیمانه‌تر از گذشته شد اما به طور کلی ونزوئلا دوران پرفراز و نشیبی را گذرانده است. 

بی شک ثبات سیاسی ونزوئلا برای اوپک بهتر است، اوپک به دنبال مجمعی بی ثبات و البته پر التهاب نیست. از سوی دیگر ترامپ علاقه بسیاری دارد این کشور را استثمار کند، با این حال همه‌چیز بستگی به سیاست رئیس‌جمهوری این کشور دارد.

دیدگاه اعضای اوپک مبتنی بر دو شاکله اصلی است، به این ترتیب که کشور‌های با جمعیت زیاد مانند ایران، ونزوئلا، نیجریه و ... عمدتاً طرفدار افزایش درآمد‌های نفتی خود از طریق افزایش بهای نفت هستند در حالی‌که کشور‌هایی با جمعیت اندک و تولید بیشتر مانند عربستان، کویت، قطر و ... طرفدار افزایش سهم خود در تصمیمات اوپک هستند.

جلال میرزایی نماینده ایلام در مجلس و عضو کمیسیون درباره تاثیر تحریم نفت ونزوئلا بر سیاست‌های نفتی کشورمان به رویداد۲۴ گفته زمانی که میزان صادرات نفت ونزوئلا کاسته شود در افزایش بهای نفت تاثیر خواهد گذاشت. موضوعی که آمریکا مطرح کرده در خصوص تحریم شرکت ملی نفت ونزوئلا است که در این صورت منجر به افزایش بهای نفت خواهد شد.

میرزایی می‌گوید: ایران از این شرایط می‌تواند برای افزایش صادرات نفت استفاده کند زیرا در این مدت با توجه به تحریم نفت میزان صادرات ما به حدود ۱ میلیون بشکه در روز رسید که البته این رقم نیز در نوسان است.

فارین پالیسی در گزارشی به نقل از سارا وخشوری رئیس شرکت بین المللی انرژی SVB نوشته «تحریم‌های ونزوئلا و تحریم‌های نفتی ایران، باعث ایجاد بازار قوی‌تر برای نفت خام سنگین خواهد شد. این امر منجر به دور بعدی معافیت‌های ۱۸۰ روزه ایالات متحده در مورد صادرات نفت ایران می‌شود.»

تلاش آمریکا برای تحریم نفت ونزوئلا و کاهش صادرات نفت ایران کشور در حالی اتفاق می‌افتد که کاهش عرضه جهانی نفت به اندازه‌ای که ترامپ می‌خواهد، احتمال مشکل‌ساز خواهد بود. چه آنکه رئیس جمهور آمریکا با وجود اعمال تحریم نفتی ایران، به هشت کشور معافیت داد.

در آمریکا از سال گذشته بحث تحریم نفتی ونزوئلا مطرح شده بود اما هر بار نسبت به این موضوع تردیدهای وجود داشت؛ رویترز اطلاعاتی از اداره اطلاعات انرژی آمریکا به دست آورده بود که بر پایه آن یکی از دلایل عدم تحریم نفتی ونزوئلا، ادامه واردات نفت ونزوئلا از سوی پالایشگاه‌های منطقه گلف کاست ذکر شده بود. با وجود سقوط تولید نفت ونزوئلا، صادرات این کشور به آمریکا از فوریه امسال روند صعودی داشته است. در حقیقت، صادرات نفت ونزوئلا به پالایشگاه‌های منطقه گلف کاست در فاصله فوریه تا ژوئن، ۴۳ درصد رشد کرد.

بر پایه آمار اداره اطلاعات انرژی، واردات آمریکا در فوریه به ۴۲۷ هزار بشکه در روز رسید و پس از آن در مارس به ۵۵۹ هزار بشکه در روز و در آوریل به ۶۳۲ هزار بشکه در روز افزایش یافت.

نظرات شما