صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۰۸ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 28
کد خبر: ۱۶۶۸۱۴
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۵ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۷
تعداد نظرات: ۱ نظر

نامه معنادار حضرتی به ظریف

قائم مقام حزب اعتماد ملی و نماینده مردم تهران در مجلس در نامه‌ای به محمد جواد ظریف نوشت: تصمیم ناگهانی شما برای استعفا از مسئولیت سنگین وزارت امورخارجه، باعث خوشحالی محافل صهیونیستی و آمریکایی و افراطیون داخلی شد.

رویداد۲۴ الیاس حضرتی طی نامه‌ای به محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران گفت که از آقای روحانی می‌خواهد با استعفای «غیر رسمی» ظریف موافقت نکند.

در بخشی از این نامه آمده است: تصمیم ناگهانی شما برای استعفا از مسئولیت سنگین وزارت امورخارجه، موجی از نگرانی را در میان دوستداران کشور، انقلاب و مردم برانگیخت و در مقابل، باعث خوشحالی محافل صهیونیستی و آمریکایی و افراطیون داخلی شد. واقعیت این است که دوستداران شما، دلایل و فلسفه تصمیم شما را درک می‌کنند اما نمی‌توانند بر درستی آن در این وضعیت صحه بگذارند.

در این نامه می‌خوانیم:‌ تردیدی نیست که شما در وضعیت کنونی، توانمندترین فردی هستید که به عنوان یک دیپلمات طراز جمهوری اسلامی، مسئولیت مدیریت وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی را برعهده دارید. شما هم جهان و مناسبات حاکم بر آن را به خوبی می‌شناسید، هم تجربه حضور در مسئولیت‌های متعدد حوزه سیاست خارجی را در کارنامه خود دارید، هم با زبان دیپلماتیک و فن گفتگوهای دو و چندجانبه کاملا آشنایید، هم فردی متدین و معتقد به آرمانهای انقلاب اسلامی هستید، هم مورد اعتماد رهبری و ریاست جمهوری قرار دارید و در یک کلام دقیقا دیپلماتی هستید که جمهوری اسلامی در این وضعیت نیاز دارد. به همین دلیل باورپذیر نیست که شما در این وضعیت در دولت نباشید و خود را کنار بکشید و صحنه سیاست خارجی را از انسانهایی معتقد و انقلابی و در عین حال توانمند و کارآمد خالی کنید زیرا باور داریم که با کنار رفتن شما، بستر خدمت از بسیاری از این دست نیروها هم گرفته خواهد شد. 

در این نامه تصریح شده است:‌ شما حق دارید که شاکی باشید. قرار بود حوزه سیاست خارجی در اختیار وزارت امور خارجه قرار داشته باشد و دیگران از دخالت در این حوزه خودداری کنند. منطقی هم این بود که دیگر مراکز قدرت و بعضی نهادها به عنوان بازوی اجرایی سیاستهای کلان در حوزه سیاست خارجی عمل کنند و هرگز جایگزین وزارت امور خارجه نشوند. قرارمان این بود که دستگاه دیپلماسی کشور به جایگاه واقعی خودش ارتقاء پیدا کند و مذاکراتی مانند مذاکرات هسته‌ای را نه شورای عالی امنیت ملی بلکه وزارت امور خارجه پی بگیرد. قرار نبود برخی کانون‌های خودسر در حوزه سیاست خارجی وارد عمل شوند و ماجراهایی مثل حمله به سفارت انگلیس و سفارت عربستان را شاهد باشیم. هنوز تلخی آن استقبال تلخ برخی از این محافل دلواپس در فرودگاه از شما را از یاد نبرده‌ایم در حالی که باید مانند یک قهرمان ملی مورد استقبال قرار می‌گرفتید. در طی این سالها، هزاران پیام آکنده از توهین و اتهام از سوی برخی مراکز خاص علیه شما تولید و در فضای مجازی منتشر شده و کمتر کسی هم از شما در مقابل این ناجوانمردی‌ها دفاع کرده است. همه این موارد و دهها مورد دیگر را ما هم مطلعیم و به شما حق می‌دهیم که شاکی باشید اما خدمت به انقلاب و مردم و کشور چیزی نیست که به آسانی بشود از آن کنار کشید ولو آن که با مرارت‌های فراوانی همراه باشد. 

حضرتی در نامه خود آورده است:‌ صحنه را به نفع چه کسانی خالی می‌کنید؟ کسانی که نشان داده‌اند نه مصلحت را تشخیص می‌دهند و نه حکمتی در کارشان هست و نه عزت واقعی را پاس می‌دارند؟ مخالفان دولت و منتقدان شما، در همین یکی دو روز نشان دادند که چگونه می‌اندیشند و سودای چه اقداماتی را در سر دارند. آنان در داخل هم «متخصص تبدیل دوست به دشمن» هستند و طبیعی است که قادر به یافتن یا ساختن دوستانی در حوزه بین‌الملل برای ایران اسلامی نباشند.

این نامه می‌افزاید: آنان با ذهنیت ساده خود، قادر به درک پیچیدگی‌های جهان معاصر نیستند و طبعا راه‌حل‌هایی را مطرح می‌کنند که عاجز و ناتوان از تامین منافع ملی است. این جریان‌ها، شما را با تعابیر و اتهاماتی مانند «سازشکار» و «لیبرال» و حتی «خائن» نواختند و در همین روزها حتی خواستار محاکمه شما هم شده‌اند آن هم به خاطر اجرای توانمند تصمیماتی که به کل نظام باز می‌گردد و شما تنها مجری آن بوده‌اید و نه تصمیم‌گیرنده و اگر چنین هم بود باز باید شما را مورد تقدیر و تمجید قرار می‌دادند که هم درست تصمیم گرفته‌اید و هم به خوبی آن را اجرا کرده‌اید.

قائم مقام حزب اعتماد ملی در نامه خود به محمدجواد ظریف گفته است: آنان را باید ریشه بسیاری از مشکلات داخلی و خارجی کشور دانست ولی متاسفانه اکنون از موضع طلبکارانه با همه مسائل مواجه می‌شوند. این جریان از درک یک معادله ساده در قضیه برجام هم عاجز است و با تندترین جریان‌های جنگ‌طلب آمریکایی و صهیونیستی علیه برجام همسو شده است. آمریکا و اسرائیل برجام را کنار گذاشته‌اند تا ایران از دستاوردهای این توافق بهره نبرد اما اینان قادر به فهم این واقعیت عریان و آشکار نیستند و همچنان بر طبل ضدیت با برجام می‌کوبند. همین‌ها هستند که اکنون مانع تصمیم‌گیری مستقل نهادهای رسمی کشور در حوزه FATF شده‌اند و یک بحث کارشناسانه تخصصی را به سطح نازل کوچه و خیابان و پیامک و شعار تنزل داده‌اند و با فضاسازی، جلوی یک تصمیم درست را گرفته‌اند. شما نباید اجازه دهید این جریان‌ها با نبودن شما، جشن بگیرند و بر مرگ عقلانیت در حوزه سیاست خارجی پایکوبی کنند.

این بیانیه در پایان می‌افزاید: بنده در همین‌جا از جناب دکتر روحانی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران می‌خواهم که با استعفای غیررسمی شما موافقت نکند و شما هم با درک وضعیت کنونی، بر استعفای خود اصرار نورزید و ناهماهنگی ایجاد شده در قضیه سفر اسد را یک اتفاق خاص تلقی کنید نه رویه و بنابراین تصمیمی بگیرید که دوباره خشم جنگ‌طلبان اسرائیلی و آمریکایی و داخلی را به همراه داشته باشد. 

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
دوستی
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
آقای الیاس حضرتی درس سیاست خارجی در جمهوری اسلامی ایران را دقیق مطالعه کنید . وزارت خارجه مسئول اجرای سیاست خارجی است و وزیر خارجه مدیر اجرایی دیپلماسی در روابط خارجی است.یعنی سیاست گزار نیست بلکه فقط مجری سیاست خارجی است. از نامه شما خطاب به جواد ظریف چنین مستفاد می شود که انحصار کل سیاست خارجی تحت عنوان حوزه سیاست خارجی را در مسئولیت خاص شخص وزیر قلمداد کرده اید. در حالیکه روش و تنظیمات چگونگی اجرای دیپلماسی در وزارت خارجه هم تنها در اختیار وزیر نیست بلکه از طریق بررسی ها و تنظیم کار کار شناسی توسط افراد مسئول در میزهای کشورها و مدیران بخش های مربوط به هر حوزه سیاسی است و در نهایت طرح و اجرا به تایید وزیر خواهد رسید که آن هم مراتبی دارد و کارشناسان پایه و اساس اجرای دیپلماسی را تعیین می کنند که باید با قوانین جمهوری اسلامی ، قانون اساسی ، اساسنامه وزارت خارجه بخش های حقوقی و غیره مورد توجه قرار گیرد .جنابعالی به کیفیت کار در وزارت خارجه اشراف ندارید و هیچ اطلاعی هم از عملکرد دستگاه های مشابه در وزارت خارجه های جهان موجود ندارید خیال می کنید وزیر خارجه آمریکا ، انگلیس یا ژاپن و غیره بدون نظر کارشناس و مسئول میز کشور مربوطه تصمیم شخصی می گیرند. یا نظر مقامات سایر نهادهای ذیربط در کشور را نادیده می گیرند .
توصیه می کنم جنابعالی و سایر دوستان شما که نمرات خوبی گرفته اید یکدوره کلاس های ضروری را بگذرانید و اگر نایل به اخذ دکترای تخصصی درزمینه مسائل حقوق بین الملل و روابط خارجی شدید نامه تک پرانی بفرمایید.
نظرات شما