رویداد۲۴ اختلافات علی لاریجانی و اصولگرایان روز به روز بیشتر شد تا دیگر زندگی زیر یک سقف، برای هر دو طرف غیر ممکن باشد! سال ۹۸ برای اصولگرایان، سال وداع با علی لاریجانی است. فردی که دوازده سال قبل او را با افتخار به صدر مجلس نشانده بودند.
در میان خانوادهها، برخی با علاقه زندگی میکنند و برخی از هم جدا میشود. اما در این میان هستند خانوادههایی که با وجود اختلاف، برای برخی مصلحتها، همچنان زیر یک سقف زندگی میکنند، نمونه مهم آن، خانواده اصولگرایان است که چند سال است از علی لاریجانی طلاق معنوی گرفته است.
قصه از کجا شروع شد؟
سال ۱۳۹۰، اختلاف میان اصولگرایان آشکار شد، اصولگرایان در فقدان رقیب اصلاح طلب، به اختلافات جدی خوردند. گفته میشد علی لاریجانی به میرحسین موسوی تمایل داشته، گفته میشد او ریاست جمهوری را به میرحسین تبریک گفته و از این دست گفتهها که بین اصولگرایان دست به دست و دهان به دهان گشت.
بعد از تشکیل مجلس، تندروترها میخواستند مجلس نهم مثل مجلس هفتم با ریاست حداد عادل تشکیل شود و میانهروترها همچنان به ریاست علی لاریجانی مـُـصر بودند، در نهایت لاریجانی در صدر نشست و حداد در صندلی اپوزیسیون نشست.
در همان ایام اتفاق مهم دیگری رخ داد، گروهی از اصولگرایان تندرو نشریاتی با نام شهدا منتشر میکردند. در این نشریات در یک شماره اصولگرایان با تصاویر رهبری، صادق لاریجانی و یاران احمدی نژاد منتشر شد و در شماره بعد یاران هاشمی که میرحسین و خاتمی و البته لاریجانی در آن حضور داشتند. بدین ترتیب آنها میخواستند این تفکر را القا کنند که علی لاریجانی در حال فاصلهگیری با اصول انقلاب است.
مدتی بعد، مجلس برای استیضاح شیخ الاسلامی وزیر کار احمدی نژاد تشکیل جلسه داد، در آن جلسه ضربه دوم نواخته شد، افشای ارتباط برادر لاریجانی با سعید مرتضوی، رابطه لاریجانی را با سایر اصولگرایان شکرآب کرد.
مجلس دهم و عبور از لاریجانی
در انتخابات مجلس دهم، اصولگرایان در لیست خود در شهر قم، نام علی لاریجانی را بین سه نامزد خود قرار ندادند، در مقابل لیست امید نام لاریجانی را بین سه نامزد خود معرفی کرد، این اتفاق میتوانست جدایی کامل اصولگرایان از لاریجانی را رقم بزند. اما خیلی زود اصولگرایان فهمیدند که جز لاریجانی کسی نمیتواند مقابل عارف برای ریاست مجلس قرار بگیرد، از همان زمان اصولگرایان و لاریجانی با وجود طلاق عاطفی، زیر یک سقف زندگی میکنند.
ماجرای حضانت
درگیری بین اصولگرایان و لاریجانی، باعث یارکشیهایی بین طرفین خواهد شد. در این میان سهم لاریجانی مشخص است. کهنه سناتورهای مجلس شورای اسلامی، از باهنر تا کوهکن و از کاظم جلالی تا بهروز نعمتی، دل در گرو این فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف دارند.
لاریجانی حزبی ندارد، اما یاران او به صورت مویرگی در تمام استانها حضور دارند و به اشاره او پرچم ستادهای انتخاباتی او در سال ۱۴۰۰ بالا خواهد رفت. اصولگرایان منتقد لاریجانی هم صندلی ریاست مجلس را به عنوان سهمیه خود طلب میکنند. آنها دیگر تحمل ندارند که لاریجانی در همه دعواهای اصولگرایان و دولت، در کنار حسن روحانی ایستاده باشد. اگر لاریجانی نبود، سرنوشت برجام، سرنوشت لوایح FATF و سرنوشت وزیران دولت روحانی، حتما به شکل دیگری رقم میخورد.
آخرین سال
اما قصه جدایی لاریجانی از اصولگرایان در سال ۹۸ به پایان خواهد رسید. نه اصولگرایان زعامت لاریجانی بر مجلس را بیش از این تحمل میکنند و نه لاریجانی حاضر است بازیگر نقشههای تندروها باشد. همین اختلاف پیچیدگیهای سال ۹۸ ایران را برای اصولگرایان بیشتر از هر زمان دیگری کرده است. در خانوادههای طلاق، بچههای کوچک همیشه امیدوارند خانواده دوباره شکل بگیرد، آرزویی دور و سخت.
افراد هوسمندی که طلاق زن و شوهرا را دوس دارن...