العربی الجدید:
درست است که حضور نظامی آمریکاییها در خاورمیانه چیزی بیش از یک عرض اندام در خاورمیانه است، اما پایان آن به شکلی که اغلب پیش بینی میکنند، نیست.
رویداد۲۴ ایالات متحده ناوها و تجهیزات خود را از فاصله دور و با صرف هزینه فراوان تنها برای انجام یک مانور یا فشار، به خلیج فارس نیاورده است. اما طبق همین منطق، دونالد ترامپ در کاخ سفید، کسی است که علاقهای به جنگهای فرسایشی ندارد.
تا کنون، این مساله به خوبی ثابت شده که ترامپ باور به قدرتنمایی دارد. نگاهی به عملکرد ترامپ نشان میدهد که وی تاجری است که تنها به دنبال ثروت و افزایش آن است. در عمل، میتوان گفت: ترامپ هرگز وارد جنگ با ایران نمیشود. آنچه نباید مغفول بماند آن است که کاخ سفید بیش از حد بر تهران، تمرکز دارد و خواستار افزایش فشار بر تهران، به بهانه «منع ساخت بمب هسته ای» است.
آشفتگی و شتاب ترامپ در اتخاذ تصمیماتی در مورد ایران، نشان میدهد که وی قادر به فرار از فشارها در مورد ایران نیست؛ همانطور که برخی اوقات اینطور به نظر میرسد که فشار بر او سیطره یافته و چارهای جز این ندارد. توجه به صحبتهای او در روز پنجشنبه در پاسخ به سوالی در مورد امکان شعله ور شدن جنگ بین واشنگتن و تهران به خوبی بیانگر این مساله است؛ زمانی که گفت: «نمی خواهم بگویم هرگز، اما امیدوارم که این اتفاق نیفتد».
وی همچنین تصریح کرد که ایرانیها خود ثابت کرده اند که منبع یک تهدید بزرگند و ما اطلاعاتی در دست داریم که تصورش را هم نمیتوانید بکنید. ترامپ این صحبتها را کرد، بی آنکه ماهیت اطلاعات مذکور را فاش کند. در ادامه، رئیس جمهور ایالات متحده از آمادگی برای مذاکره با ایرانیها گفت. در واقع، انچه در حال حاضر برای ترامپ مطرح است، مسالهای مهمتر از گزارش رابرت مولر است. دغدغه او ارتباط جان کری با ایرانیها و تحرکات وزیر خارجه سابق در مورد عدم مذاکره ایران با دولت فعلی آمریکاست.
بالاخره در یک جا دشمنی بین ایران و آمریکا به پایان میرسد، اما نه با خونریزی، بلکه با سیاست. در آستانه ورود به مرحلهای هستیم که برنده و بازندهای خواهد داشت.