صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۱۷۶۳۲۱
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۷ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
حریرچی:

زندانی نشدن مردان برای مهریه دردی را دوا نمی‌کند/ قوانین به نفع زنان نیست

حریرچی می‌گوید زندانی نشدن مردان برای مهریه دردی را دوا نمی‌کند و متاسفانه سمت و سوی قانون بیشتر به سمت مردان است تا زنان جامعه.

رویداد۲۴ غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه، گفت: «در جلسه شورای رؤسای کل دادگستری کشور، آیت الله رئیسی رئیس قوه قضائیه با اشاره بر لزوم اجرای صحیح قانون محکومیت‌های ملی و فتواهای مراجع، بر بازنگری پرونده‌های زندانیان مهریه تاکید کردند.» این سخنان به عقیده بسیاری از کارشناسان می‌تواند شرایط را برای مردان به مراتب آسان تر و در مقابل زنان را با مشکلات جدی تری در راستای تامین حقوق خود کند.

در همین رابطه امیرمحمود حریرچی فعال اجتماعی و آسیب شناس در گفتگو با جامعه ایرانی در رابطه با خواست جدید قوه قضاییه مبنی بر عدم زندانی شدن مردان برای مهریه، گفت: متاسفانه قوانین ما همگی دچار مشکل هستند و به مسائل به درستی اشاره نکرده است. حقوق و تکالیف شهروندی باید به همین قبیل بپردازد، اما اینگونه نیست. من معتقدم ازدواج‌ها در کشور ما باید بر اساس شناخت صورت بگیرد که متاسفانه اینگونه نیست. دحتر و پسر پیش از ازدواج باید مدتی باهم در ارتباط باشند و فرصت شناخت را داشته باشند تا ازاین شناخت یک همدلی ایجاد شود که بتوانند زندگی خود را شروع کنند. بازهم این شناخت نمی‌تواند به صورت کامل شکل بگیرد، ولی همین همدلی می‌تواند بسیاری از موانع را رد کند.

حریرچی با بیان اینکه ما یک پایمان را در مدرنیته و پای دیگرمان را سنت گذاشته ایم، تصریح کرد: زنان و خانواده‌های آن‌ها همه حقوق را برای دخترشان می‌خواهند و اتفاقا مهریه‌های بالایی را هم برای آن‌ها در نظر می‌گیرند و زمانی که درباره چرایی آن سوال می‌کنید، می‌گویند برای پشتوانه دخترمان است. زمانی که می‌گویم قوانین ما مشکل دارد به معنای این است که هیچ حمایتی از زنان نمی‌کند، زنانی که جدا می‌شوند به عنوان سرپرست خانوار هیچ حمایتی از سوی دولت نمی‌شوند و اکنون هم فشاری که بر روی مردان برای پرداخت مهریه بود هم روز به روز کمتر و کمتر می‌شود. زنان اگر تمامی حقوق برابر را هم داشته باشند، زمانی که جدا شدند باید مورد حمایت کامل قانون قرار بگیرد. اکنون بسیاری از مردان در زمان جدایی از بچه به عنوان گروگان استفاده می‌کنند برای اینکه زن را تحت فشار قرار دهند. خب با این شرایط چرا قوانین باید حامی مردان باشد؟

این آسیب شناس ادامه داد: اصل این خواسته جدید قوه قضاییه این است کسانی که توان پرداخت مهریه را دارند، اما نمی‌دهند باید در زندان بمانند، اما کسانی که توان پرداخت مهریه را ندارند باید از زندان آزاد شوند، اما چه کسی دارا بودن مرد را ثابت می‌کند؟ بله بازهم در اینجا زوجه باید تمکن مالی مرد را اثبات کند. این قوانین که دردی را دوا نمی‌کند. مردان می‌گویند ما توان پرداخت مهریه را نداریم و آزاد می‌شوند، اگر زن بگویند این آقا تمکن مالی دارد که بتواند مهریه را پرداخت کند، به زن می‌گویند که اثبات کن! حال زن باید دنبال این باشد تا ثابت کند که همسرش می‌تواند مهریه او را پرداخت کند، اما نمی‌کند. در جامعه مدرن زنان و مردان بعد از شناخت وارد زندگی می‌شوند و هر زمان که دیدند نمی‌توانند زندگی خود را ادامه دهند و به نوعی همدل نیستند از یکدیگر جدا می‌شوند و هرآنچه که دارند هم به طور کاملا مساوی میان آن‌ها تقسیم می‎شود. جامعه مدرن توانسته مشکلات خود را به راحتی حل کند، اما در کشور ما همچنان بحث بر سر این است که چه کسی مهریه را داده و چه کسی گرفته!. دختران ما دیگر آن دخترانی نیستند که در خانه بودند، دختران ما مستقل شده و دارای جایگاه اجتماعی هستند، طبیعی است که حق و حقوق آن‌ها نیز به مراتب متفاوت است.

حریرچی با بیان اینکه ۸۰ درصد از دادخواست‌های طلاق را زنان می‌دهند، گفت: بیشتر این زنان هم به دلیل نارضایتی از روابط زناشویی خود درخواست طلاق می‌کنند و از آن سو مردان فکر می‌کنند زن نباید حقی در رضایت یا عدم رضایت روابط زناشویی خود داشته باشند، ما در چنین جامعه‌ای زندگی می‌کنیم، جامعه‌ای که بخش اعظم قوانین به سود آقایان است و زنان برای احقاق حقوق خود باید مدام در حال تلاش و دوندگی باشند، به همین دلیل معتقدم این خواسته جدید قوه قضاییه نیز گره‌ای از این مشکلات را باز نمی‌کند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
kh .j.kh
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۳
دقیقا این ک همه قوانین ب نفع آقایان یاشد اصلا درست نیست.همینطورهم زنان برای گفتن حقشان دستشان به هیچ جایی بند نیست.من یه عروس ۸ماهه هستم و مادر شوهرم باشنیدن این قانون جدید شما هرروز دارد در گوش همسرم میخواند ک طلاقش بده.بدون هیچ دلیل خاصی.فعلا این قانون تصویب نشده اگر تصویب بشود مردان چ ها خواهند کرد...و چقدر حقوق زنان ضایع میشود...از مقامات محترم تقاضا دارم ک کمی هم ب فکرحقوق زنان جامعه مان باشند..ممنون
بدون نام
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
دقیقا هدرست می فرمایید به مدت سه سال در راهروی دادگاه در تلاشم برای وصول مهریه ای که شش ماه بعد از عقد دایمی اقا شانه خالی می کند از زیر بار تعهد و هیچ اهرم فشاری هم ندارد از دادگاه کیفری نفقه با پرداخت بیست هزار تومان برای شش ماه تبرئه شد وهیچ مجازات کیفری وجود ندارد حال برای مهریه اقدام نموده ام که ان هم مجازات ندارد حق طلاق هم ندارم وحتی نمی دانم همسرم در کجا سکونت دارد در مراجعات به دادگاه بلافاصله خارج می شود که من تاب رسیدن به او را ندارم که بدانم در کجا زندگی می کند دختری ندزده ساله بودم الان بیست وچهار ساله که هیچ حقی دریافت نکردم و سر در گم
نظرات شما