عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
سعیدیمبارکه گفت: تاکنون نظارت بر امور مالیاتی توسط سازمان مالیات کشور بوده است. در تغییرات ارائه شده، این وظیفه را به قوه قضاییه محول کردیم که این اقدام گام بزرگی برای شناسایی و رسیدگی به متخلفان است.
رویداد۲۴ امروز علاوه بر مشکلات ساختاری در حوزه مالیات، شاهد
معافیتهای مالیاتی کلان در کشور هستیم، معافیتهایی که از ابتدا با بهانههای خاص ایجاد و گویی مادامالعمر تمدید شدهاند!
مشارکت در پرداخت مالیات، یک شاخص برای نشان دادن توسعهیافتگی هر کشوری است؛ موضوعی که سالها در کشورهای صاحب اقتصاد به یک فرهنگ تبدیل شده است.
اما در ایران و پس از گذشت ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، همچنان نظام مالیاتی کشور با ضعف و مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند و مشخص نیست که چه زمانی این ساختار معیوب و بیمار درمان خواهد شد.
معافیتهای مالیاتی بیدلیل و
فرار مالیاتی برخی مودیان از یک طرف و گرفتن مالیاتهای بالا و خارج از عرف از برخی صاحبان کسب و کار، کار را به جایی رسانده که بطور عمومی همگان را از نظام مالیاتی حاکم بر کشور بیزار کرده است.
حال، آمارها حکایت از این دارد که حدود ۶۰ درصد از مودیان، مالیات نمیپردازند که ۴۰ درصد آن، معاف و ۲۰ درصد دیگر هم فرار مالیاتی دارند. همین آمار نگرانکننده کافیست تا همگان به عمق فاجعه پی ببرند.
در همین خصوص،
زهرا سعیدیمبارکه، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دهم گفت: بنده هم انتقادات جدی به ساختار مالیاتی کشور دارم و در جریان نارضایتی مردم از این سازمان هستم، هرچند که این موضوع و سیستم حاکم بر این سازمان به امروز و دیروز برنمیگردد و از گذشته تاکنون ادامه داشته و دارد.
وی افزود: در اولین گام، ما به دنبال برطرف کردن خلاء قانونی به وجود آمده در این حوزه هستیم. در همین راستا و از شروع مجلس دهم من و دیگر همکاران همیشه دغدغه این موضوع را داشتهایم و سه سال است که حدود ۳۰ جلسه در این باره در کمیسیون اقتصادی برگزار کردیم که انشاالله نتایج این بررسیها به زودی در دستور کار صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت.
سعیدی تصریح کرد: بدون تردید، تقویت قوانین مربوط به نظام مالیاتی، ابزار محکمی برای کنترل تخلفات و مشکلات در این حوزه خواهد بود که امیدوارم تلاشهای همکاران در کمیسیون اقتصادی برای رفع مشکلات موجود در نظام مالیاتی به گونهای باشد که باعث رضایت حداکثری در جامعه شود.
خواستار لیست افرادی شدم که معافیتهای مالیاتی کلان گرفتهاند
نماینده مبارکه اظهار داشت: بنده در نامهای به دیوان محاسبات، خواستار لیست افرادی شدم که معافیتهای کلان مالیاتی گرفتهاند. برخی معافیتها در زمانی خاص، توجیهپذیر بوده، اما اکنون نه تنها توجیهی ندارد بلکه به ساختار اقتصادی کشور هم آسیب میرساند. از طرفی، در برخی موارد نیز معافیتهای مالیاتی برای بقای برخی صنایع لازم و ضروری است؛ مانند صنعت نساجی و قالیبافی. به روز کردن قوانین در این حوزه و دیگر حوزهها امری واجب است که متاسفانه فرآیندهای طولانی و پیچیده باعث تاخیر در اعمال آن شده است.
ضرورت افشاگری اسامی شرکتها و افرادی که از معافیتهای مالیاتی کلان
سعیدیمبارکه یادآور شد: افشاگری اسامی شرکتها و افرادی که از معافیتهای مالیاتی کلان برخوردار شدند، کاری در جهت شفافسازی و اطلاعرسانی به مردم خواهد بود و من معتقدم همه مسئولان موظفند که مردم را در جریان امور قرار دهند.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص اقدامات صورت گرفته برای حل معضل فرارهای مالیاتی گفت: تاکنون نظارت بر امور مالیاتی توسط سازمان مالیات کشور بوده است. در تغییرات ارائه شده، این وظیفه را به قوه قضاییه محول کردیم که این اقدام گام بزرگی برای شناسایی و رسیدگی به متخلفان است.
وی در پایان و در پاسخ به اینکه آیا فرارهای مالیاتی، سازمانیافته است؟ گفت: تاکنون در این باره گزارشی دریافت نکردهایم، ولی باید بگویم که مسئله مهم، تقویت قوانین بازدارنده است که اگر تصویب نهایی اصلاح قانون مالیات انجام شود به ندرت شاهد چنین تخلفاتی در آینده خواهیم بود.