رویداد۲۴ روز جمعه تصویری در شبکههای اجتماعی از مراسم سازمان مجاهدین خلق منتشر شد که بیانگر تایید اخبار مربوط به مرگ «مسعود رجوی» بود؛ خبری که چند سال است در محافل مختلف مطرح میشود و کارشناسان متعدد در این زمینه به تحلیل چگونگی مرگ او پرداختهاند، اما هیچگاه توسط آنها تایید نشده تا اینکه سرانجام تصویر اخیر منتشرشده در فضای مجازی بیانگر اعلام رسمی مرگ او شد.
رسانههای مختلف نیز درباره خبر مرگ مسعود رجوی نوشتند: «عکسی در توییتر درباره سازمان مجاهدین منتشر شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت. این عکس نشان میداد این گروهک تروریستی در مراسم امسال عکس مسعود رجوی را کنار کشتهشدگان خود قرار داده و در واقع این عکس مرگ سرکرده این گروهک را تایید کرده است. در توییتر یک مثل معروف وجود دارد؛ اینکه هر تفکری داشته باشیم در تنفر از کارهای این گروهک همگی همنظر هستیم.»
اولین خبرها از مرگ رجوی در سال ۸۹
در گزارشی درباره همین موضوع در سال ۸۹ اعلام شد: «هرچند زنده یا مرده بودن مسعود رجوی تاثیری در فروپاشی تدریجی سازمان مجاهدین خلق ندارد، برخی شواهد حکایت از آن دارد که او دیگر وجود خارجی یا دستکم حضور اثرگذار ندارد. شواهد نشان از آن دارد که رجوی، از فروردین سال ۱۳۸۲، یعنی درست از زمان حمله آمریکا و همپیمانانش به عراق تاکنون، هیچگونه حضوری در مجامع عمومی نداشته و حتی تصاویر جدیدی نیز از او منتشر نشده است. این موضوع سبب شد بسیاری به این نتیجه برسند که رجوی در حمله جنگندههای آمریکایی به اردوگاه اشرف، در خلال حمله علیه صدام، به همراه ۲۰ تن دیگر از اعضای این گروهک از بین رفته است.»
بر پایه این گزارش، در خصوص احتمال کشته شدن رجوی در بمبارانهای یادشده، ادعاهای بسیاری مطرح شد که از جمله میتوان به این موارد اشاره کرد: «منظر. ل» از شهروندان اهوازی که به مدت سه سال از ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ به عنوان مترجم فاطمه اروانی با مجاهدین همکاری میکرد و اینک از سازمان مجاهدین جدا شده نیز بر این باور است که در بمباران ناحیهای در شهر اشرف که محل برگزاری کنسرتهای موسیقی سازمان بود، مسعود رجوی کشته شد. او این اطلاعات را از اروانی نقل میکرد که در آن دوره فرماندهی اشرف را بر عهده داشت.
گاف شاهزاده سعودی درباره مرگ رجوی
پس از آن خبری از رجوی نبود تا اینکه در سال ۹۵، «ترکی الفیصل» شاهزاده سعودی و رئیس سابق دستگاه اطلاعات عربستان در سخنرانی خود در اجتماع سالانه حامیان گروهک منافقین در پاریس، چندین بار از لفظ «فقید» و «درگذشته» برای اشاره به رجوی استفاده کرد. پیش از این نیز شایعاتی مبنی بر فرار سرکرده منافقین از عراق به عربستان، پس از حمله آمریکا به این کشور، منتشر شده بود؛ هرچند بعضی رسانهها همچون صدای آمریکا (VOA) خبر از زنده بودن مسعود رجوی دادند.
اکونومیست در سال ۲۰۰۹ نوشت از زمان اشغال خاک عراق توسط نیروهای آمریکایی اطلاع دقیقی از وضعیت مسعود رجوی در دسترس نیست و کسی از زنده یا مرده بودن او خبر ندارد؛ گرچه اکثریت عقیده دارند که او زنده نیست.
هادی شمس حائری، عضو سابق شورای مرکزی سازمان مجاهدین خلق و از سرکردههای این گروهک، درباره این پیامهای کتبی در نوشتاری میگوید: «جعل «پیام» تنها برای پاسخ به پرسش آزاردهنده «رجوی کجاست؟» است، تا بگویند «رجوی هست»؛ اما رجوی هنوز «نیست»، زیرا اگر بود، باید خود را نشان میداد تا نیروهایش او را باور کرده و حضور او بتواند اوضاع نابسامان سازمان را بسامان کند، اما رجوی هنوز غایب است و... غیبت رجوی همچنان ... فرقه را آزار میدهد و نه تنها مسالهای از سازمان حل نکرده که ابهام را بیشتر هم کرده است.»
او در ادامه میافزاید: «اسامه بنلادن با همه محدودیتهایی که سرویسهای جاسوسی غرب و به ویژه آمریکا برای او پدید آورده و همواره در تعقیب اوست، هرازگاهی، پیام شفاهی یا نوار ویدئویی بیرون میدهد. مگر سرکرده منافقین چه محدودیتی بیشتر از بنلادن دارد که نمیتواند پیام صوتی یا تصویری منتشر کند و در اختیار رسانهها قرار بدهد؟ امکانات مجاهدین که کمتر از القاعده نیست.»
حتی دستگاه تبلیغاتی دولت انگلیس نیز طی خبری در فروردین سال ۸۸ به کشته شدن مسعود رجوی اعتراف کرد و گفت: از زمان اشغال عراق توسط نیروهای آمریکایی خبری از آقای رجوی نیست، هرچند اکثراً معتقدند او مرده است. در حقیقت به هلاکت رسیدن مسعود رجوی و گمانهزنیها در این زمینه، ریشه در اتفاقات سال ۲۰۰۳ میلادی و پس از آن دارد که شواهد نشان میدهد مسعود رجوی در برههای حتی از طریق فایل صوتی با مخاطبان خود نتوانسته ارتباط برقرار کند. همچنین برخی نیز حمله موشکی به پایگاه اشرف را علت کشته شدن مسعود رجوی میدانند و گفته شده رجوی را در پاریس به خاک سپردهاند و قبر او آنجاست.
راز مخفی نگه داشتن مرگ رجوی توسط سازمان مجاهدین خلق
حسین امیرعبداللهیان، معاون سابق عربی و آفریقای وزارت خارجه، در خصوص اظهارات ترکی الفیصل، که از مرگ مسعود رجوی سرکرده گروهک تروریستی منافقین خبر داد، با بیان اینکه نباید در روابط گسترده دستگاه امنیتی سعودی با منافقین به ویژه طی سالهای اخیر تردیدی به خود راه داد، گفته بود: «این اظهارات تایید میکند که حمایتهای گسترده مالی و امنیتی عربستان سعودی از تروریسم در همه اشکال آن همواره در دستور کار ریاض بوده است.»
سلیمی نمین: تلاش در جهت جانشینسازی برای رجوی
عباس سلیمی نمین تحلیل خود را درباره اعلام خبر مرگ مسعود رجوی اینگونه بیان کرد: «به احتمال زیاد مسعود رجوی مرده، اما غربیها برای سرپا نگه داشتن تشکیلات منافقین تلاش کردهاند خبر مرگ او را مخفی نگه دارند، چون بیشتر کارشناسان معتقد بودند پس از مرگ رجوی این تشکیلات فرو میپاشد.»
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران بیان کرد: به نظر میرسد دستگاههای اطلاعاتی غربی امروز احساسشان این است که توانستهاند سازمان منافقین را به گونهای حمایت کنند که بعد از مرگ مسعود رجوی هم ادامه حیات بدهد. این مساله مهمی است که تروریستی با سابقه چندین ساله، که دستش به خون انسانهای بیگناه و مظلوم زیادی آلوده است، چندین سال است مرده، اما دستگاههای اطلاعاتی غربی برای رسیدن به اهداف خود این خبر را مخفی نگه داشتهاند.
او با اشاره به اینکه «هرچند امروز سازمان منافقین برای غربیها و حتی اسرائیلیها از لحاظ فعالیت عملیاتی ناکارآمد است، از حیث فعالیت اطلاعاتی بسیار مهم است»، گفت: امروز که آمریکاییها در ایران نمیتوانند فعالیت داشته باشند و شرایط برای تحرک انگلیسیها هم بسیار سخت است، فعالیت اطلاعاتی منافقین در ایران برای آنها بسیار بااهمیت است. به همین دلیل تلاش کردهاند با مخفی نگه داشتن مرگ مسعود رجوی، سازمان مجاهدین خلق را سر پا نگه دارند.
منبع: اعتمادآنلاین