صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 15
کد خبر: ۱۸۲۹۴۹
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۸

فلاحت‌پیشه: ایران باید از تنش‌زدایی با همسایگان استقبال کند

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که کشورهای عربی به سمت نوعی تنش‌زدایی منطقه‌ای روی آورده‌اند، گفت که ایران باید از تنش‌زدایی با همسایگان‌ خود استقبال کند.
رویداد۲۴ حشمت‌الله فلاحت‌پیشه با اشاره به تحرکات برخی کشور‌های منطقه همچون عربستان سعودی برای تعامل دیپلماتیک با ایران گفت: باید به سمت محدود کردن حوزه تنش حرکت کرد، تنش یک واقعیت در سیاست خارجی به خصوص برای ایران است که دشمنان زیاد دارد و طبیعتا به دنبالش تنش هم به وجود می‌آید با این وجود باید با محدود کردن تنش شرایط را مدیریت نمود این همان نقطه مقابل سیاست ترامپ است که به حدی حوزه تنش آمریکا را گسترش داده که مهم‌ترین نقطه ضعف سیاست خارجی آمریکا عدم مدیریت تنش است.

به گفته وی ترامپ در حوزه اقتصادی راهبردی، جغرافیای سیاسی، سازمان‌ها و حقوق بین‌الملل و حتی مناسبات دو جانبه گسترده تنش‌ها را به گونه‌ای افزایش داده که مهم‌ترین نقطه ضعفش مدیریت تنش است در این شرایط باید جمهوری اسلامی ایران از محدود شدن تنش در منطقه استقبال کند. امروز برخی کشور‌های منطقه همچون عربستان سعودی و به ویژه امارات مواضع متفاوتی از گذشته داشتند که این نشان‌دهنده نوعی چراغ سبز برای تنش‌زدایی در منطقه است. این کشور‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که با ناامنی در منطقه بزرگترین ضربه به آن‌ها خواهد خورد و هیچ منفعتی نمی‌برند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: البته بعد از سقوط پهپاد آمریکایی به نظر می‌رسد که این کشور‌ها پشتیبانی نظامی خود را شکست خورده دیدند کما این‌که بعد از آن هم ترامپ همه را دعوت به ایجاد امنیت در منطقه کرد. تاکنون هم آمریکا به صورت غیررسمی از کشور‌های منطقه به اسم ایجاد امنیت باج می‌گرفت، ولی نتوانست در این موضوع هم تعهداتش را اجرایی کند.

فلاحت‌پیشه در جمع‌بندی گفت: از آنجایی که کشور‌های عربی قدری به سمت نوعی تنش‌زدایی منطقه‌ای روی آوردند ایران هم باید از تنش‌زدایی با همسایگان استقبال کند. البته در این بین برخی مواضع هم گرفته می‌شود، ولی به طور کلی شرایط به سمت تنش‌زدایی می‌رود که مشخصا مواضع اماراتی‌ها حکایت از دور شدن از تنش را نشان می‌دهد، چون قبل از آن عربستان سعودی معتقد بود که نباید با ایران توافق کرد و قبل از سقوط پهپاد هم برخی موضوع حمله به ایران را مطرح می‌کردند که بعد از سقوط پهپاد نوعی بازگشت در موضع‌گیری‌ها را شاهد بودیم.

وی در پایان اظهار کرد: تنش‌زدایی منطقه‌ای را ایران به عنوان یک توقع بین‌المللی تعریف می‌کند لذا ایران می‌تواند در تنش با آمریکا دست برتر را بگیرد از این‌رو ادامه‌دار بودن این سیاست لازم است.
منبع: ایسنا
نظرات شما