تاریخ انتشار: ۰۶:۳۵ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

چرا ترامپ فقط ایران را تهدید می‌کند و کار دیگری از دستش برنمی آید؟

ترامپ تاکنون هیچ کشوری را به اندازه ایران تهدید نکرده است. او چندین بار تهران را به استفاده از زور و پاسخ نابود کننده تهدید کرده است.

 رویداد۲۴ سی ان ان در یادداشتی به قلم آرون دیوید میلر مذاکره کننده دولت‌های جمهوریخواه و دموکرات و ریچارد سوکولسکای مقام سابق وزارت خارجه آمریکا آورده است: دونالد ترامپ این هفته برای چندمین بار در دوران ریاست جمهوری خود نشان داد که دولت او فقط فریاد می‌زند، اما چماق کوچکی در دست دارد. آقای ترامپ در دیدار با عمران خان، نخست وزیر پاکستان در مورد وضعیت کنونی در افغانستان گفت: «می توانم در عرض یک هفته جنگ در افغانستان را با پیروزی به پایان برسانم، اما نمی‌خواهم که ده میلیون نفر کشته شوند».

در ادامه این مطلب آمده است:، اما آقای ترامپ در گذشته بار‌ها از این لحن تهدید آمیز برای صحبت کردن در مورد دیگران استفاده کرده است. او کره شمالی را تهدید کرد که با آتش و خشم آمریکا روبرو خواهد شد. اما در عمل اقدامی انجام نداد. ترامپ همچنین چندین بار رژیم نیکلاس مادورو در ونزئولا را تهدید به اقدام نظامی کرده است. اما تهدیدات او بلوفی بیش نبودند.

اما رئیس جمهور تاکنون هیچ کشوری را به اندازه ایران تهدید نکرده است. او چندین بار تهران را به استفاده از زور و پاسخ نابود کننده تهدید کرده است. اما شکی وجود ندارد که آقای ترامپ علی رغم این زبان تهدید کننده تمایلی به درگیری نظامی با تهران ندارد.

او می‌داند زمانی که درگیری نظامی شروع شود، کنترل کردن یا پایان دادن آن بسیار دشوار خواهد شد. علاوه بر این، آقای ترامپ نگران است که شروع جنگی دیگر در منطقه محبوبیت او را در کشور کاهش دهد. مهم اینکه، سال آینده انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا برگزار خواهد شد.

دونالد ترامپ در مقایسه با روسای جمهور گذشته تمایل کمتری به استفاده از گزینه نظامی نشان داده است. البته دولت وی دو بار حملات هوایی محدودی را در واکنش به استفاده از تسلیحات شیمیایی توسط نیرو‌های بشار اسد انجام داد. ترامپ همچنین کمپین نظامی علیه گروه داعش را تشدید کرد.

اما ترامپ در مقایسه با اوباما حضور نظامی کشورش در عراق یا افغانستان را تقویت نکرد. در واقع او در حال تلاش برای خارج کردن سربازان آمریکایی از منطقه است.

ترامپ همیشه معتقد بوده است که کشورش باید سریع‌تر از سوریه خارج شود. اما اخیرا تصمیم گرفت که ۱۵۰۰ سرباز آمریکایی را به تدریج از این کشور خارج کند. اخیرا قضاوت آقای ترامپ در مورد استفاده از گزینه نظامی به طور جدی آزمایش شد. ماه گذشته ایران یک پهپاد جاسوسی آمریکا را در نزدیکی تنگه هرمز هدف قرار داد. ترامپ در نهایت تصمیم گرفت که به این اقدام تحریک آمیز تهران واکنش نشان ندهد. البته او همچنان با لحن تندی در مورد ایران صحبت می‌کند.

دونالد ترامپ در طول کمپین انتخاباتی خود در سال ۲۰۱۶ بار‌ها به هوادارانش قول داد که جنگ‌های بی پایان آمریکا در خاورمیانه را پایان می‌دهد و کشورش را وارد ماجراجویی‌های نظامی جدیدی نخواهد کرد. آقای ترامپ اخیرا در مصاحبه با شبکه خبری سی بی اس گفت که رویکرد جدید او در قبال سیاست خارجی نقش مهمی در کنار زدن رقبای انتخاباتی اش داشته است.

بدون شک آقای ترامپ از این موضوع آگاه است که جنگ با ایران میزان محبوبیت او را در بین نظامیان و سربازان بازنشسته در کشور کاهش خواهد داد. در انتخابات سال ۲۰۱۶ میزان حمایت نظامیان از آقای ترامپ دو برابر رقیب او یعنی خانم هیلاری کلینتون بود. این در حالی است که اکثریت نظامیان بازنشسته آمریکا در یکی از نظرسنجی‌های اخیر گفتند که آمریکا نباید وارد جنگ‌های عراق و افغانستان می‌شده است.

مطابق با آمار‌های منتشر شده، در حال حاضر تقریبا ۲۰ میلیون نظامی بازنشسته در کشور وجود دارند. بخش قابل توجهی از آن‌ها در ایالت‌هایی به سر می‌برند که نقش مهمی در تعیین نتیجه انتخابات سال آینده خواهند داشت. به این ترتیب، شروع یک جنگ جدید با ایران می‌تواند به کاهش محبوبیت ترامپ و پیروزی نماینده دموکرات منجر شود.

در گذشته تنش در خاورمیانه همیشه به بی ثباتی بازار‌های نفت منجر شده است. در روز‌های اخیر نیز شاهد افزایش قیمت نفت بوده ایم. برخی کارشناسان پیش بینی کرده اند که در بدترین حالت قیمت هر بشکه نفت می‌تواند تا ۳۲۵ دلار افزایش یابد. از سوی دیگر، افزایش قیمت گاز و بنزین در آمریکا در آستانه انتخابات سال آینده بدترین خبر برای کمپین انتخاباتی آقای ترامپ خواهد بود.

اما ظاهرا آقای ترامپ معتقد است که استفاده از زبان تهدید آمیز، موقعیت کشورش را در مذاکرات احتمالی در آینده بهبود خواهد داد. آقای ترامپ علی رغم تهدید‌ها بار‌ها پیشنهاد مذاکره با حسن روحانی، رئیس جمهور ایران را مطرح کرده است.

اخیرا آقای رند پال، سناتور جمهوری خواه با اجازه رئیس جمهور ملاقاتی را در نیویورک با وزیر خارجه ایران برگزار کرد. شاید این تماس‌های دیپلماتیک احتمال تقابل نظامی بین دو طرف را کاهش دهند. اما تهران و واشنگتن تاکنون انعطاف پذیری و مصلحت گرایی کافی برای رسیدن به یک توافق جدید را نشان نداده اند.

اگرچه آقای ترامپ تمایلی به درگیری نظامی با ایران ندارد، اما در هر صورت احتمال بروز جنگ وجود دارد. ظاهرا دولت ترامپ معتقد است که کمپین فشار حداکثری در نهایت تهران را به میز مذاکره باز خواهد گرداند. اما تحریم‌های آمریکا نتیجه‌ای جز رفتار پرخاشگرانه ایران به دنبال نداشته اند.

تهران در ماه‌های اخیر به چندین نفتکش تجاری حمله و یک پهپاد آمریکا را سرنگون کرد. آن‌ها هفته گذشته یکنفت کش بریتانیایی را در نزدیکی خلیج عمان توقیف کردند. هدف مقامات تهران افزایش فشار بر طرف‌های دیگر توافق هسته‌ای است.

ظاهرا تهران تمایل دارد که تا مشخص شدن نتیجه انتخابات سال ۲۰۲۰ صبر کند. آن‌ها امیدوارند که رئیس جمهور جدید آمریکا دوباره به توافق هسته‌ای ملحق شود. اما زمان زیادی تا انتخابات مانده است.

در شرایط کنونی تهران و واشنگتن تنها در صورت روی آوردن به دیپلماسی می‌توانند از درگیری نظامی پرهیز کنند. آقای ترامپ برای نشان دادن حسن نیت خود می‌تواند بخشی از تحریم‌های اقتصادی را لغو کند. در غیر این صورت، دو کشور در مسیر یک جنگ فاجعه آمیز قرار خواهند گرفت.

منبع: انتخاب
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: دونالد ترامپ
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
کرامت سلیمی
|
Singapore
|
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
0
0
حقیقت ان چیزی نیست که نوشته می شود و یا گفته می شود بلکه حقیقت همان چیزیست که می خواهند ان را مخفی کنند.

قدرت از لوله اسلحه بیرون می اید.

در تمامی کشورهای جهان دولتهای پنهانی که گروهی از نظامیان هستند وجود دارد که از طرق گوناکونی جامعه را اداره و کنترل می کنند.

این دولتهای پنهان برای پیشبرد سیاستهایشان فردی را به عنوان رییس جمهور (ودر بعضی کشورها نخست وزیر و یا صدر اعظم و یا پادشاه) در ظاهر به عنوان نماینده مردم در راس امور اجرایی قرار می دهند.

این موضوع شامل کشور امریکا نیز می شود.

همان گروهی که ترامپ را به عنوان رییس جمهور امریکا انتخاب نمودند مشخص می کنند که ترامپ باید چه سخنی بگوید و چه کاری انجام دهد.

این دولتهای پنهان تا زمانی قدرت دارند که ملتها در جهل و نادانی به سر برند.

دولتهای پنهان با استفاده از جهل و بی خبری ملتها هرجور اراده کند جامعه را مهندسی و هدایت می کنند و تا جایی که بتوانند بحرانهای اجتماعی و مخصوصا" جنگها را به ملتها تحمیل می کنند. و هیچ تمایلی ندارند که بحرانها فروکش نمایند و تا می توانند بحرانها و جنگها را کش و قوس می دهند.

هیچ جا به اندازه سازمانهای نظامی دروغ پردازی و بزرگنمایی در مورد قدرتشان نمی کنند و سعی می کنند با تبلیغاتشان بیشترین ترس و وحشت را در دل ملتها ایجاد نمایند.

تا جایی که سازمانهای نظامی امریکا حدود 8 دهه با تبلیغ سلاح خیالی و دروغینی به نام بمب اتمی بیشترین ترس و وحشت را در دنیا ایجاد کردند.

و فیلمها و سریالهای زیادی را برای باور دادن بمب اتمی به ملتها ساختند که یکی از سریالهای شاخص انها در این زمینه سریال 24 می باشد.

مسلما" اگر امریکا چنین سلاحی داشت اینقدر با تهدیدات بیهوده تحقیر نمی شد .

واقعیت این است که اعتبار تهدیدهای امریکا از بین رفته است. چون قادر نیست چیزی به عنوان سلاح اتمی را به عنوان اسلحه برتر رونمایی کند.

کار مقامات سیاسی امریکایی فقط تهدید توخالیست. تصمیم گیرنده نظامیان پشت پرده هستند.

حتی در کشور خودمان نیز چنین است.

مثلا" در یک کشور اروپایی یک خبرنگار از اقای ظریف در باره تصمیم دولت اقای روحانی برای بستن تنگه هرمز سوال کرد و اقای ظریف گفتند که در مورد بستن تنگه هرمز بخش نظامی کشور تصمیم می کیرد.

دولت پنهان امریکا در هیچ جنگی تمایل به پیروزی سریع ندارد و با طولانی کردن جنگها اهداف خود را پیش می برند.

این دولت پنهان امریکا برای حکومت بر کشور و مناطق تحت سلطه اش نیاز به این دارد که هر از گاهی در منطقه ای از جهان ببری کاغذی بسازد و جنگ طولانی مدتی که خودش ان را کنترل و اداره می کند راه بیندازد .

یکی از سخت ترین کارها برای هر دولت پنهانی کنترل نظامیان زیر مجموعه است. از دید دولتهای پنهان اگر نظامیان بیکار باشند بعد از مدتی به عنوان یک رقیب و یک خطر برای انها تبدیل می شود.

این است که با راه اندازی جنگهای طولانی نظامیان را درگیر نموده و همچنین رقبایشان نیز در حین این جنگها حذف خواهند شد.

یک نمونه حمله شوروی سابق به افغانستان بود.

شوروی به این بهانه که طبق وصیت پطر کبیر باید شوروی به ابهای ازاد دسترسی پیدا کند به افغانستان حمله کرد و برژنف رهبر شوروی می گفت که نظامیان کشورش باید چکمه های خودشان را در ابهای ازاد بشویند.

اما شوروی 10 سال تمام نظامیانش را در کوه ها و بیابانهای افغانستان با تعدادی چریک فاقد پشتیبانی هوایی و ماهواره ای درگیر نمود و بعد از 10 سال با خفت و خواری نظامیانش که اکثرا" یا معتاد شده بودند و یا قاچاقچی مواد مخدرو همچنین قاچاقچی اسلحه

به کشورشان برگشتند.

در صورتی که اگر هدف رسیدن به ابهای ازاد بود باید بلافاصله بعد از اشغال افغانستان ، کشور پاکستان را نیز اشغال می کرد و به این طریق به وصیت پطر کبیر عمل می نمود.
چرا باید نظامیان شوروی 10 سال با چریکهای افغانی در گیر شود و با وجود ادعای ابرقدرتی و داشتن بزرگترین زرادخانه به اصطلاح اتمی شکست بخورد.

همین موضوع نشان می دهد که کشور شوروی یک ابرقدرت دروغین بوده است و هماهنگ با امریکا برای گرفتار کردن و کنترل نظامیانش وارد افغانستان شده بود.


جالب است که در طی جنگ افغانستان تعداد زیادی از ژنرالها و نظامیان عالیرتبه شوروی نیز کشته شدند بدون انکه مستقیما" در مناطق جنگی حضور داشته باشند.

واین همان سیاستیست که رقبا در طی جنگ حذف می شوند.

در نمونه دیگری مدتی پیش اقای دکتر لاریجانی رییس مجلس گفتند که در جنگ جهانی دوم امریکا عمدا" نیروی دریایی خود را در مسیر ژاپنیها قرار داد تا توسط ژاپنیها نابود شوند. و به همین بهانه وارد جنگ با ژاپن شد.

ترامپ عملا" هیچ اختیاراتی ندارد و فقط یک مجری سیاستها و دستورات است.
نظرات شما