صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 July 22
کد خبر: ۱۹۴۶۳۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۲ - ۲۶ آبان ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
محمود صادقی در گفت‌وگو با رویداد۲۴:

افزایش قیمت بنزین از اختیارات قانونی سران قوا نیست/ طرح دولت برای گرانی بنزین سه بار در مجلس رد شده است

درحالی که طرح شورای عالی سران سه قوه برای افزایش قیمت بنزین بدون مشورت مجلس اجرایی شده، برخی نمایندگان خواستار توقف این طرح شده‌اند و قرار صبح امروز این موضوع در طرحی سه فوریتی در مجلس بررسی شود. فاطمه سعیدی گفته صبح امروز این طرح از دستور کار خارج شد.
رویداد۲۴ با اعلام افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت بنزین اعتراضاتی در برخی نقاط کشور انجام شد. آنگونه که مسئولان گفته‌اند این تصمیم توسط سران سه قوه اتخاذ شده است؛ با این حال نمایندگان مجلس معتقدند چنین تصمیماتی باید در مجلس مصوب شود و از اختیارات قانونی سران قوا نیست.
 
صبح امروز قرار بود طرحی سه فوریتی برای بازگرداندن قیمت بنزین به روال سابق در مجلس بررسی شود که این طرح از دستور کار پارلمان خارج شد. اعتماد آنلاین خبر داده که محمود صادقی نماینده تهران در واکنش به این اقدام از نمایندگی مجلس استعفا خواهد کرد. برای بررسی بیشتر دلایل این مسئله و وجه قانونی تصمیم شورای عالی سران قوا، با محمود صادقی گفت‌وگو کردیم. او به رویداد۲۴ گفته از لحاظ حقوقی چنین ساختاری در نظام تصمیم گیری کشور تعریف نشده است.
 
صادقی می‌گوید ضرورت ایجاد چنین ساختاری برای هماهنگی سه قوه بوده که البته وجود این شورا برای شرایط فوق العاده، ضروری است و شکل گیری آن کار درستی بوده است اما ایرادی که در مورد افزایش قیمت بنزین نمود دارد این است که دولت مطابق قانون برنامه ششم و قانون هدفمندی یارانه‌ها باید هر گونه افزایش قیمت را در قالب لوایح بودجه سنواتی و به طور تدریجی تقدیم مجلس می‌کرد و هر گونه تصمیمی فارغ از این چارچوب، وجه قانونی ندارد.
 
او افزود: دولت می‌گوید سه بار طرح افزایش قیمت بنزین را به مجلس پیشنهاد داده و مجلس تصویب نکرده است. مسئله اینجاست که چون مجلس این طرح را تصویب نکرده، بنابراین این خلاف برنامه است که دولت بدون تصویب مجلس قیمت را افزایش بدهد.

نماینده مردم تهران می‌گوید: افزایش قیمت بنزین از موضوعاتی نیست که جنبه فوق العاده داشته باشد؛ چون همانطور که آقای روحانی گفت این تصمیم برای جبران کسری بودجه نبوده که بگوییم وضع اضطراری است. خود رئیس جمهور اعلام کرده این تصمیم برای حمایت از طبقات ضعیف و اجرای عدالت بوده در نتیجه جنبه اضطراری نداشته است.


بیشتر بخوانید:
نسبت قیمت بنزین به حداقل حقوق مردم جهان چقدر است؟ +جدول
محمود صادقی در اعتراض به افزایش قیمت بنزین از نمایندگی مجلس استعفا می‌کند

عضو فراکسیون امید درباره کارکرد این طرح در بهبود وضعیت معیشتی طبقات پایین جامعه گفت: این تصمیم بیش از هر قشری طبقات فرودست را تحت تاثیر قرار می‌دهد و از واکنش‌هایی که در سطح جامعه می‌بینیم، پیداست که در مناطق حاشیه‌ای و جنوب شهر تهران که مناطق کم درآمد هستند، اعتراض به طرح افزایش قیمت بنزین بیشتر بوده است.
 
صادقی با اشاره به جلسه شب گذشته نمایندگان برای طرح سه فوریتی لغو افزایش قیمت بنزین به رویداد۲۴ گفت: بحثی که شب شنبه داشتیم این بود که اگر موضوع اصلاح قیمت حامل انرژی ضرورت داشته باشد، به هیچ وجه با موقعیت فعلی مناسبتی ندارد و زمان مناسبی برای آن انتخاب نشده است. به همین دلیل هم سه بار این طرح در جلسات غیر علنی مجلس با مدل‌های مختلف اصلاح قیمت مطرح شده و هر سه بار نمایندگان با اکثریت قاطع با آن مخالفت کردند. بنابراین اتخاذ این تصمیم بدون اینکه نمایندگان مردم در جریان باشند درست نبوده و تصمیم سنجیده‌ای نبود.
 
او به طرح توقف اجرای افزایش قیمت بنزین توسط فراکسیون امید اشاره کرد و گفت: فراکسیون دو طرح ارائه کرده که مفاد هر دو توقف این تصمیم و برگشت به قبل است.
 
صادقی به حمایت اکثر نمایندگان از طرح توقف اجرای حکم شورای عالی سه قوه اشاره کرد و گفت: این طرح در صورت مطرح شدن در مجلس، رای می‌آورد، ولی برای اینکه با اشکال شورای نگهبان مواجه نشود و مغایر با اصل ۵۷ قانون اساسی شناخته نشود، گفتیم هرگونه افزایش در لایحه بودجه سنواتی پیش بینی شود.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۱۸:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
سلام
صالح
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
مجلس یا باید جلوی این بحران رو بگیره یا اینکه کلا دکانش رو ببنده...
نظرات شما