صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 07
کد خبر: ۱۹۵۷۱۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۹ - ۰۷ آذر ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۳ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

نکاتی درباره آتش زدن کنسولگری ایران در نجف که نمی‌دانید/ چرا معترضان عراقی، ایران را مقصر می‌دانند؟ +عکس و فیلم

ساختمان کنسولگری ایران در نجف توسط معترضان عراقی به آتش کشیده شد. رویداد۲۴ در گزارش خود دلایل حمله معترضان عراقی به اماکن دیپلماتیک ایران را بررسی کرده است.
 
رویداد۲۴ تصاویری که از سرکنسولگری ایران در نجف مخابره می‌شود حکایت از در آتش سوختن کامل ساختمان توسط معترضان عراقی دارد. شب چهارشنبه تظاهرکنندگان عراقی برای چندین بار اقدام به حمله به کنسولگری ایران در نجف کردند، اما این بار آتش خشم آن‌ها بخش اعظمی از ساختمان را سوزانده است.
 

الجزیره این حمله را قوی‌ترین اظهار مخالفت عراقی‌ها را علیه ایران خوانده است. بر اساس گزارش رسانه‌های داخلی، کارکنان کنسولگری پیش از حمله این مکان را تخلیه کرده بودند. صبح امروز آژانس خبری دولتی عراق به نقل از وزارت خارجه این کشور حمله به اماکن دیپلماتیک را محکوم کرد.

در بیانیه وزارت خارجه عراق آمده است: اماکن دیپلماتیک در عراق بسیار مورد احترام هستند و این اتفاقات بازتاب رویکرد عراق نیست.

محمد جمجوم خبرنگار الجزیره در عراق درباره این حادثه گفته: شاهدان عینی گفته‌اند که تظاهرکنندگان ساختمان را محاصره کرده و آتش را دورن ساختمان و بر فنس‌های اطراف ساختمان روشن کردند.

بر اساس گزارش آسوشیتدپرس با حمله پلیس به معترضان، یک تظاهر کننده کشته شده و ۳۵ تن زخمی شدند. پلیس سعی داشته مانع از ورود معترضان به ساختمان کنسولگری شود.

یک مامور پلیس به رویترز گفته معترضان اواخر روز چهارشنبه وارد ساختمان کنسولگری شدند و کل ساختمان کنسولگری را آتش زدند.
 

به گزارش رویداد۲۴ تصاویر منتشر شده نشان می‎دهد معترضان پرچم ایران را برداشته و پرچم عراق را جایگزین آن کرده‌اند. برخی رسانه‌ها مدعی شدند که کارکنان کنسولگری از درب پشتی ساختمان را ترک کردند.

خبرنگار آژانس خبری فرانسه که در این حادثه حضور داشته درباره آن نوشت: شعله‌های بلند آتش از ورودی کنسولگری ایران در نجف زبانه می‌کشید.

سید عباس موسوی سخنگوی وزیر خارجه ایران درباره حوادث شب گذشته ضمن محکوم کردن این اتفاقات خواستار پاسخی درخور، قاطع و موثر به مهاجمان و عوامل این خرابکاری‌ها شد.

صبح امروز خبرنگار رویداد۲۴ با مکارم سرکنسول ایران در نجف تماس گرفت. مکارم در این تماس تلفنی تاکید کرد وضعیت طبیعی نیست و در شرایطی قرار ندارد که به سوالات ما پاسخ بدهد.

به گزارش آژانس خبری فرانسه، مردم معترض عراق فریاد «عراق پیروز است» و «ایران باید برود» سر می‌دادند. برخی از آن‌ها ایران را مقصر سرکوب تظاهرات مردم در ماه‌های اخیر می‌دانند. برخی نیز می‌گویند سرچشمه اعتراضات علیه ایران، حاصل اقدامات عربستان سعودی و اسراییل است. در جریان اعتراضات اعراق، سفارت عربستان برای معترضان غذا و نوشیدنی آماده می‌کرد.

این اتفاق شدیدترین مقابله معترضان عراقی با ایران از اول اکتبر و شروع اعتراضات مردمی در عراق بوده است. معترضان عراقی دولتشان را فاسد می‌دانند و به نبود امکانات عمومی و بیکاری معترض هستند. برخی از آن‌ها نفوذ رو به رشد ایران در امور عراق را باعث و بانی مشکلات اقتصادی‌شان می‌دانند اما منتقدان این گروه می‌گویند اگر ایران می‌خواست فشار اقتصادی به عراق وارد شود، غرامت تایید شده دوره جنگ را از عراق می‌گرفت یا در نبرد با داعش، به این کشور کمک نمی‌کرد.  حزب مورد حمایت ایران و گروه‌های نظامی نزدیک به ایران (الحشد الشعبی) ریاست نهاد‌های دولتی و پارلمان را در دست دارند.

اعتراضات عراق از چه زمانی شروع شد؟

از شروع اعتراضات در اول اکتبر امسال، نیرو‌های امنیتی با شلیک گاز اشک آور و دستگیری معترضان، ناآرامی‌ها را سرکوب کردند. بر اساس گزارش‌های منتشر شده بیش از ۳۵۰ تن در این تظاهرات‌ها کشته شده و هزاران تن زخمی شدند. گفته می‌شود تظاهرات اخیر به بزرگترین جنبش‌های اعتراضی در تاریخ عراق تبدیل شده است.

کنسولگری ایران در کربلا نیز اوایل ماه میلادی جاری مورد حمله معترضان عراقی قرار گرفته بود. در جریان این حادثه چهار معترض عراقی جانشان را از دست دادند.

اعتراضات مردم عراق پیش از راهپیمایی اربعین وضعیتی را ایجاد کرده بود که منجر به صدور بیانیه وزارت خارجه برای به تعویق انداختن سفر زائران ایرانی به عراق شد.

در جریان راهپیمایی اربعین فضای شهر‌های زیارتی تا حد زیادی تحت کنترل نیرو‌های امنیتی، آرام بود، اما با تمام شدن این دوران بار دیگر بخشی از معترضان عراقی علیه ایران شعار دادند.
بیشتر بخوانید: بحران ادامه‌دار در همسایگی/ آیا ایران در اعتراضات عراق دخالت دارد؟
علی لاریجانی رییس مجلس ایران در پی اعتراضات پیش از اربعین در یک نشست مشترک با نمایندگان کشور عراق تاکید کرد ایران در عراق نیرو و دخالتی ندارد و زمانی که داعش به عراق حمله‌ور شد دولت عراق از ایران درخواست کمک کرد که ما نیز به آن‌ها کمک کردیم.

مقامات ایرانی معتقدند اعتراضات مردم عراق علیه ایران به تحریک نیرو‌های خارجی نظیر آمریکا و عربستان سعودی شکل گرفته است. با این حال فضا به قدری متشنج شده که هر جمله‌ای علیه ایران، به مذاق برخی معترضان خوش می‌آید و از آن استفاده می‌کنند. به عنوان مثال برخی از تظاهرکنندگان عراقی، نیرو‌های مورد حمایت ایران را برای به خشونت کشیده شدن تظاهراتشان مقصر می‌دانند و خواستار پایان نفوذ ایران در عراقند.

فارن پالسی چندی پیش در گزارشی مدعی شده بود ایران قدرت اصلی نگه دارنده عادل عبدالمهدی بر سر کار است و تظاهرکنندگان عراقی نیز خواستار دستیابی عراق به منافعشان هستند.
 
۶۰ درصد جمعیت ۴۰ میلیونی عراق زیر ۲۵ سال است و وضعیت اقتصادی این نسل را بیکار کرده است. بیکاری در عراق به ۲۵ درصد رسیده و یک پنجم مردم عراق زیر خط فقر زندگی می‌کنند؛ در حالی که این کشور غنی از نفت است.
بیشتر بخوانید:
در نشست محرمانه قاسم سلیمانی با مقامات بغداد چه گذشت؟/ آیا آتش اعتراضات عراق دامن تهران را خواهد گرفت؟
رسانه‌های غربی و عربی در ماه‌های گذشته با انتشار اخبار مخدوش مدعی شدند که ایران در تیراندازی و هدف قرار دادن تظاهرکنندگان عراقی دست داشته و تک تیرانداز‌های ناشناسی که با صورت‌های پوشانده اقدام به کشتن تظاهرکنندگان عراقی کرده اند از نیرو‌های مورد حمایت ایران در عراقند. برخی رسانه‌ها مدعی شده بودند که قاسم سلیمانی بار‌ها در نشست‌های محرمانه‌ای که با مقامات دولت عراق داشته درباره چگونگی مقابله با اعتراضات مردمی در این کشور گفته ما می‌دانیم چطور باید با معترضان برخورد کرد.
 
رویترز به نقل از مقامات امنیتی عراق بر شایعات و ادعا‌های یک ماه اخیر درباره دست داشتن ایران در تیراندازی و هدف قرار دادن تظاهر کنندگان عراقی توسط تک تیرانداز‌های ناشناس دامن زده و مدعی شده شبه نظامیان مورد حمایت ایران تک تیرانداز‌هایی را بر پشت بام خانه‌ها در بغداد مستقر کردند که مستقیم تظاهرکنندگان عراقی را مورد هدف قرار می‌دهند.
 
این رسانه در یادداشتی مغرضانه مدعی شده اگر عراق در این بحران سقوط کند ایران نفوذی را که به واسطه روی کار امدن شیعیان بعد از سقوط صدام در پی حمله آمریکا به عراق کسب کرده از دست خواهد داد.
 
حسن هانی زاده کارشناس مسایل خاورمیانه به رویداد۲۴ می‌گوید: ایران ۱۴۰۰ کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد و طبیعتا ایران با نگرانی مسائل عراق را دنبال می‌کند. اما ایران در جایگاهی نیست که بخواهد اعتراضات مردم عراق را هدایت و به سمت و سوی دیگری بکشاند چراکه بحران کنونی عراق ناشی از عدم تحقق مطالبات مردم از سوی دولت‌های گذشته عراق است.
 
او می‌گوید: رسانه‌های سعودی سعی دارند در اعتراضات مردم عراق بزرگ نمایی کنند. شاهد مثال اینکه امام جمعه بغداد می‌گفت «برخی از گروه‌های کوچک توسط عربستان در میدان‌های مختلف شهر عراق آورده می‌شوند و با پولی که از عربستان دریافت می‌کنند، وادار می‌شوند علیه ایران شعار دهند.» این یعنی عربستان سعی دارد با هماهنگ کردن گروه‌های مخالف و معترض، نشان دهد که ایران دیگر جایی در عراق ندارد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
۲۲:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۷
این جریان هیچ فرقی با رفتارهای تروریستی داعش ندارد عربستانیها این بار بشکل بسیار پیچیده وارد صحنه شده اند بدون اسلحله ودرقالب شکل مردمی که امکان کمتری برای مقابل باآنهاوجود دارد وکم هزینه باشد وارد کارزار با ایران شده اند.
آرش
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۷
اینها اولاد و بازماندگان یزیدیان هستند کسانیکه به فرزند پیامبر رحم نکردند به ما رحم کنند؟ به نظر من ایران باید از کشورهای عربی فاصله بگیره و به ترکیه و اذربایجان و کشورهای اسیای مرکزی و قفقاز و شرق اروپا نزدیک بشه ضرر اینها خیلی بیشتره
ناشناس
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۷
به زور میخوایم با کشورهای عربی دوست باشیم اینها ذاتا دشمن تاریخی ایرانند
نظرات شما