صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 29
کد خبر: ۱۹۹۰۴۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۶ - ۰۷ دی ۱۳۹۸

العرب: تهران و آنکارا مناطق نفوذ خود در یمن را تقسیم کرده اند

نشانه‌های هماهنگی بین ایران، ترکیه و قطر، در یمن، کاملا ملموس است؛ بویژه در سایه تحولات اخیری که پرونده یمن شاهد آن بوده و اشاره‌هایی که آنکارا در مورد تغییر موضعش در قبال جنگ در یمن، نشان داده است.
رویداد۲۴ العرب نزدیک به عربستان سعودی نوشت: به گزارش منابع سیاسی آگاه، نشانه‌های هماهنگی بین ایران، ترکیه و قطر، در یمن، کاملا ملموس است؛ بویژه در سایه تحولات اخیری که پرونده یمن شاهد آن بوده و اشاره‌هایی که آنکارا در مورد تغییر موضعش در قبال جنگ در یمن، نشان داده است.

در ادامه این مطلب آمده است: این منابع، بعید نمی‌دانند که پرونده یمن، در جریان نشست کوالالامپور، که سران سه کشور ایران، ترکیه و قطر در آن حضور داشتند، مورد بررسی قرار گرفته باشد.

پیش از این، طبق اطلاعات رسیده به العرب، مسئولان یمنی، به دنبال توسعه دایره حضور ترکیه در پرونده یمن بوده اند، که توسط صالح الجبوانی، وزیر حمل و نقل یمنی، علنی شده و وی در توئیتر خود به برگزاری جلسات گفتگویی در پایتخت ترکیه، اشاره کرد، که طی آن، در مورد تشکیل کمیته مشترکی برای تنظیم پیش نویس توافق همکاری و سرمایه گذاری ترکیه در بخش حمل و نقل در یمن، بحث و تبادل نظر شده است.

تحلیلگران بر این عقیده اند که شاخص‌هایی وجود دارد که نشان دهنده تمایل ترکیه برای ورود بیشتر به پرونده یمن، بویژه در مناطق آزاد شده است و این امر، یکی از نتایج هماهنگی ایران و ترکیه در یمن و تلاش آن‌ها برای توزیع مناطق نفوذ است.

بیشتر بخوانید:
وزارت خارجه اجازه مدیریت دیپلماسی در یمن را ندارد

منابع اگاه در گفتگو با العرب فاش کردند که سرعت گرفتن تحرکات ایران و ترکیه در یمن، در سایه انتشار پیام‌های سیاسی بین المللی، مبنی بر نزدیکی زمان جنگ در یمن و تمایل قدرت‌های منطقه ای، برای گسترش نفوذ خود در یمن است و در واقع، آنکارا و تهران تلاش می‌کنند یمن را به منطقه نزاعی تبدیل کنند، تا با کمک آن بتوانند از ائتلاف عربی به رهبری عربستان، باجگیری کنند.

این در حالی است که در گزارش‌های سابق العرب، از شکست جناح نظامی و استراتژیک حوثی، در نزدیک شدن به ائتلاف عربی سخن گفتیم، به این دلیل که این نزدیکی، منافع منطقه‌ای و بین المللی ایران را در نظر نمی‌گیرد.
منبع: انتخاب
نظرات شما