تاریخ انتشار: ۱۲:۰۶ - ۲۷ آذر ۱۳۹۸
الاخبار:

عمران خان آخرین شانس عربستان برای عادی سازی روابط با ایران؟/ ایران کلید صلح در یمن

عمران خان، نخست وزیر پاکستان، در مدت کمتر از یک سال، برای چهارمین بار به عربستان سعودی رفت و براساس گزارش رسانه های پاکستانی، این سفر با هدف تکمیل تلاشهای سابق عمران خان در چارچوب میانجی گری بین عربستان و ایران و با هدف کاهش تنشها میان این دو کشور، انجام شد.
مذاکره ایران و عربستان
رویداد۲۴ الاخبار نوشت: عمران خان، نخست وزیر پاکستان، در مدت کمتر از یک سال، برای چهارمین بار به عربستان سعودی رفت و براساس گزارش رسانه‌های پاکستانی، این سفر با هدف تکمیل تلاش‌های سابق عمران خان در چارچوب میانجی گری بین عربستان و ایران و با هدف کاهش تنش‌ها میان این دو کشور، انجام شد.

در ادامه این مطلب آمده است: این در حالی است که در اواخر هفته گذشته، روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی مدعی شد که عربستان از ترس وارد آمدن ضربات جدیدی به اقتصادش، در حال انجام مذاکره سرّی با ایران است و تلاش‌های زیادی برای عادی سازی روابط با این کشور می‌کند.

منابع آگاه از مذاکرات، در خصوص مساله یمن، معتقدند که نظام سعودی خود را در برابر دو گزینه قرار داده است: یا ادامه آتش بس و یا تکرار حادثه آرامکو. از این رو، سیاستگذاران در ریاض امیدوارند که از طریق تماس با دو طرف یمنی و ایرانی، شرایطی را فراهم کنند که ضربه جدیدی به اقتصادشان وارد نشود.

این منابع، میانجیگری پاکستان را آخرین حلقه نجات برای ریاض، پیش از یک تنش زایی بزرگتر، توصیف می‌کنند؛ بویژه آنکه طبق گفته مسئولان در صنعاء، سعودی‌ها به شروط آتش بس پایبند نبوده اند.

در همین چارچوب، محمد علی حوثی، عضو شورای عالی سیاسی، بر وجود برخی تماس‌ها با دو طرف سعودی و اماراتی تاکید کرد که البته به سطح مذاکره نرسیده است؛ به این دلیل که طرف سعودی برای توقف تجاوز، هیچ گام مثبتی بر نمی‌دارد.

همزمان، هیچ اشاره‌ای از سوی طرف ایران، مبنی بر وارد آوردن فشار بر هم پیمانان یمنی اش دیده نمی‌شود؛ بویژه آنکه عربستان در موضع «متجاوز ضعیف» قرار دارد و هر گونه دخالتی از سوی تهران، می‌تواند ریاض را وادار به امتیاز دهی در میدان یمن و حتی منطقه کند.

بیشتر بخوانید:
ادامه میانجیگری‌های عمران‌خان میان تهران و ریاض

در این چارچوب، منابع آگاه از تحرکات عربستان تصریح می‌کنند: چگونه ریاض دولت آمریکا را برای فشار بر ایران تحریک می‌کند و در عین حال، از تهران می‌خواهد در مورد قانع کردن یمن برای ادامه آتش بس، به آن کمک کند؟! در شرایطی که خود عربستان به هیچ یک از تعهدات خود در مورد برطرف کردن محاصره یمن، عمل نکرده است.

منابع مذکور، این تلاش‌های سعودی را در حیطه یک مانور سیاسی مفتضحانه جای می‌دهند؛ چرا که ریاض می‌داند امکان تکیه بر دخالت مستقیم آمریکا در جنگ، بعید است و در واقع، نگرانی اصلی سعودی‌ها آن است که موضوع یمن، در ضمن مذاکرات پشت پرده بین تهران و واشنگتن جای گرفته و ریاض هیچ نقشی در این باره نداشته و منافع آن در نظر گرفته نشود.

ریاض و چالش‌های دشمنان و هم پیمانان

چالش‌ها در برابر عربستان، منحصر به آنچه از سوی دشمنان متوجه این کشور است، نمی‌شود؛ بلکه عقب نشینی امارات، هم پیمان مورد اعتماد عربستان، از یمن، و تنها گذاشتن سعودیها، یک سیلی بزرگ به فرماندهان جنگ در ریاض محسوب می‌شود و آنچه کار را برای سعودی‌ها دشوارتر کرد، آن است که ابوظبی در اجرای توافق ریاض، که مملکت سعودی برای متحد کردن تلاش‌های هم پیمانانش به آن تکیه داشت، کارشکنی می‌کند.
منبع: انتخاب
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما