به گزارش اداره اخبار و رسانه های گروهی مجلس شورای اسلامی، وی با بیان اینکه منطقه چابهار یکی از مناطق راهبردی برای کشور محسوب میشود، افزود: در نشست امروز با حضور جمعی از وزرای دولت موضوع توسعه منطقه چابهار و تقویت زیرساختهای کل استان سیستان و بلوچستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از مسائل مربوطه، بحث توسعه زیرساخت های جاده ای و ریلی استان سیستان و بلوچستان است، درحوزه توسعه زیرساخت های ریلی اقدامات خوبی صورت گرفته و اخیراً اعتباری حدود ۳۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی با اذن مقام معظم رهبری برای اجرای پروژه راه آهن چابهار به زاهدان در نظر گرفته شد. همچنین موضوع استفاده از فاینانس یک میلیارد دلاری روسیه برای پروژه راه آهن زاهدان به بیرجند مورد پیگیری قرار گرفت.
لاریجانی افزود: خوشبختانه در بحث توسعه حمل و نقل ریلی گامهای اساسی برای استان سیستان و بلوچستان برداشته شده و با بهرهبرداری از این پروژهها یک تحول بزرگ در این بخش ایجاد خواهد شد. از طرف دیگر در نشست امروز موضوع اجرای پروژههای توسعه ای بزرگراه استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این بخش اعتبارات قابل توجهی در لایحه بودجه سال ۹۹ در نظر گرفته شده و در عین حال استاندار سیستان و بلوچستان در این حوزه خواستار افزایش اعتبار بود، از این رو مقرر شد که این مسئله از طریق وزارت راه و شهرسازی پیگیری شود.
وی افزود: در این نشست مسئله توسعه راه های روستایی بررسی شد و در نهایت مقرر شد که اعتبارات این بخش در لایحه بودجه سال ۹۹ افزایش یابد تا مشکل راههای روستایی استان سیستان و بلوچستان مرتفع شود. از طرف دیگر یکی از مسائل مهم در نشست امروز بحث اجرای پروژههای پتروشیمی در منطقه چابهار بود. یکی از مشکلات اجرای این پروژه موضوع انتقال گاز به مجتمعهای پتروشیمی است که این مسئله با سرعت مورد پیگیری قرار گرفته و ظرف یک سال و نیم آینده گاز به این منطقه خواهد رسید.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی دیگر از مسائل مرتبط با حوزه پتروشیمی استان سیستان و بلوچستان، موضوع سرمایهگذاری در پروژههای مرتبط است که در این ارتباط برخی بانکها و وزارت دفاع اقدام به سرمایهگذاری کرده اند و مقرر شد این موضوع با سرعت بیشتری پیگیری شود.
لاریجانی افزود: در جلسه امروز همچنین موضوع جذب فاینانس برای اجرای پروژه فرودگاه چابهار مورد بحث و بررسی قرار گرفت و بر ضرورت تصویب هر چه سریعتر این موضوع در شورای اقتصاد تاکید شد. این فرودگاه قطعاً بسیار مجهزی خواهد بود که به منطقه رونق خواهد بخشید. همچنین یکی دیگر از مسائل مورد بحث موضوع الحاق دو بندر به منطقه آزاد چابهار بود، البته در لایحه ارائه شده از سوی دولت نقایصی در نقشه اجرایی وجود داشت که کلیات این لایحه در مجلس تصویب شد و اشکالات و نقایص در کمیسیون تخصصی مورد اصلاح قرار گرفت و ان شاء الله ظرف مدت دو هفته آینده لایحه مذکور به تصویب خواهد رسید.
وی موضوع توسعه آبزیپروری و تاسیس اسکلههای مرتبط در استان سیستان و بلوچستان را دیگر موضوع نشست پیگیری مصوبات توسعهای استان سیستان و بلوچستان عنوان کرد و افزود: در این خصوص اعتباری در لایحه بودجه سال ۹۹ در نظر گرفته شده، اما قرار شد برای تقویت بیشتر این بخش، کمبودهای اعتباری رفع و اسکلهها زودتر راه اندازی شود، زیرا این مسئله در توسعه اشتغالزایی منطقه بسیار موثر است.
رییس مجلس با اشاره به ظرفیت های استان سیستان و بلوچستان در توسعه سیستمهای گلخانهای گفت: یکی از مناطق پرظرفیت برای توسعه سیستم های گلخانهای منطقه چابهار است. دمای این منطقه بین ۱۶ تا ۳۲ درجه بوده و بهترین شرایط برای احداث و بهرهبرداری از سیستم گلخانهای را داراست. خوشبختانه در این خصوص تاکنون سرمایهگذاران بسیاری اعلام آمادگی کرده اند، از این رو در نشست امروز مقرر شد که در این بخش هم اطلاعرسانی صورت گیرد و هم در مجلس برای توسعه سرمایهگذاری حمایتهای لازم انجام شود. در جلسه امروز همچنین موضوع حمایت از سرمایهگذاری در حوزه برقرسانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
لاریجانی با اشاره به پروژه های بهداشت و درمان استان سیستان و بلوچستان گفت: در شرایط کنونی سه پروژه بیمارستان در استان سیستان و بلوچستان در حال اجرا بوده و در این بخش اعتباراتی در نظر گرفته شده است، اما این بودجهها کافی نیست، از این رو با توجه به اینکه پروژه بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) با اعتباری حدود ۲۵ میلیارد تومان تکمیل میشود، مقرر شد که در لایحه بودجه سال ۹۹ اعتبارات لازم در نظر گرفته شود. همچنین برای دو پروژه بیمارستانی دیگر مقرر شد در صورت موافقت ستاد اجرایی برای پرداخت نیمی از بودجه، مابقی اعتبارات در لایحه بودجه سال ۹۹ تامین شود.
وی با اشاره به نشست امروز مجلس با حضور فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار کرد: در نشست امروز سرلشکر حسین سلامی توضیحاتی درخصوص عملیات سپاه پاسداران و همچنین آمادگیهای این بخش و سانحه هوایی تلخی که رخ داد، ارائه کرد. توضیحات سردار سلامی درخصوص حادثه هواپیمای اوکراینی نشان میداد که یک خطای انسانی در این بخش رخ داده، آن هم در شرایطی که آنها باید در آمادگی ۱۰۰ درصدی باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سانحه هوایی اخیر بسیار تلخ بود، از این رو مهمترین مسئله این بود که چرا این حادثه رخ داده و خطا در کجا بوده است و مهمتر اینکه باید با افراد مقصر برخورد شود که این مسئله مورد پیگیری قرار خواهد گرفت. همچنین ضرورت دارد که در زمینه عدم تکرار این حادثه در آینده اطمینان لازم وجود داشته باشد. البته قرار است که توضیحات سردار سلامی برای عموم ملت منتشر شود و فکر میکنم که توضیحات ایشان تمام مسائل را کاملا روشن خواهد کرد.