بدون شک یکی از جذابترین و هیجان انگیزترین بخشهای آشپزی ایرانی ته دیگ هست. مگه میشه کسی ته دیگ چرب و برشته رو ببینه دهنش آب نیافته؟ اما تهیه ته دیگ مجلسی و قشنگ کار هر کسی نیست. حتی حرفه ایها و کسایی که سالها تجربه آشپزی دارن هم گاهی ته دیگشون میسوزه یا برعکس خوب سرخ نمیشه. حتماً شما هم تجربه ش رو داشتید. توی این مطلب میخوام خوشمزهترین انواع تهدیگ رو معرفی کنم و نکات تهیه هر کدوم رو جداگانه با شما در میون بگذارم. ته دیگ زعفرانی، سیب زمینی و نونی رو مطمئنم که همه شما میشناسید. ولی اسم برخی از انواع تهدیگ رو ممکنه تا حالا نشنیده باشید. مثل ته دیگ مرغ که در مطلب دیگهای طرز تهیه ش رو برای شما عزیزان گفتیم. امتحان کردنش ضرر نداره. ماجراجو باشید و همه رو امتحان کنید. مطمئنم که به نتایج جالبی میرسید. اصلاً آزمایشی از این لذیذتر نداریم!
رویداد۲۴ برای تهیه ته دیگ زعفرانی مهمترین نکته این است که قابلمهای که استفاده میکنید نچسب باشد تا ته دیگ خوب و یکدستی داشته باشید. پس از آماده شدن پلو کمی صبر کنید تا انتهای قابلمه خنک شود و ته دیگ به راحتی جدا شود (در صورتی که قابلمه شما نجسب نیست پس از تهیه پلو باید صبر کنید تا قابلمه کاملا خنک شود). در ضمن میتوانید ته قابلمه را زیر آب سرد بگیرید. اما باید خیلی مراقب باشید که زیاد قابلمه را خم نکنید و آب وارد آن نشود.
ته دیگ تخمه و کنجد: در تهیه این ته دیگ از مخلوط کنجد و مغز تخمه افتابگردان استفاده شده است. ته قابلمه مقداری روغن و زردچوبه بریزید سپس مغز تخمه آفتابگردان و کنجد را روی آن بپاشید و برنج را روی این مواد بریزید. دقت کنید که این ته دیگ زود آماده شده و حرارت بالا موجب سوختن آن میشود.
نان فنجانی پنیری
ته دیگ سیب زمینی: این ته دیگ که باب سلیقه اغلب افراد است از سیب زمینی برش زده تهیه میشود. نکته مهم در تهیه این ته دیگ این است که نباید سیب زمینیها بیش از حد نازک باشند. کمی روغن ته قابلمه بریزید و سیب زمینیها را ته قابلمه بچینید سپس برنج را روی آن بریزید.
ته دیگ نان: این ته دیگ نیز یکی از محبوبترین نوع ته دیگها میباشد. ته قابلمه روغن بریزید و نان لواش یا سنگک را به شکل دلخواه ته قابلمه بچینید، سپس برنج را روی نانها بریزید و دم کنید (نان سنگک بدلیل ضخامتی که دارد ته دیگ لذیذتری خواهد شد). نان و سیب زمینی را میتوانید قبل از گذاشتن ته قابلمه با کاتر برش بزنید.
ته دیگ خمیر نان: این نوع ته دیگ که به تازگی باب شده است از خمیر نان باگت تهیه میشود. ته قابلمه روغن بریزید سپس خمیر نان باگت را که کمی مرطوب کرده اید به اشکال مختلف ته قابلمه بچینید و برنج را به آرامی روی آن بریزید و دم کنید (میتوانید از مقداری کنجد یا تخمه هم در بعضی قسمتها استفاده کنید)
ته دیگهای دیگر: میتوانید از انواع مختلف سبزیجات مانند برگ اسفناج، بادمجان حلقه شده، پیاز حلقه شده، زیتون حلقه شده، بال مرغ، چوب شور، کورن فلکس و … بسته به سلیقه تان استفاده کنید. نکته جالب اینجاست که همه این ته دیگها بسیار خوشمزه و دارای طعمی عالی میباشند.