طرز تهیه سس کچاپ در خانه +همه جزئیات
طرز تهیه سس کچاپ خانگی میتواند لذت یک غذای سالم را تکمیل کند. از میان قفسههای اختصاصی سس در فروشگاهها این نوع سس همیشه جزو انتخابهای قطعی است. بهراحتی میتوان گفت سس کچاپ محبوبترین و پرکاربردترین سسهاست. این محبوبیت بیدلیل هم نیست. کم نیستند کسانیکه تصور خوردن پیتزا، لازانیا، انواع ساندویچ و ... بدون سس کچاپ برایشان ممکن نیست. خبر خوب این است که شما میتوانید سس کچاپ را خودتان درست کنید؛ بدون هیچ مادهی نگهدارنده و ناسالم، با طعم دلخواه. میتوانید ترشی، شوری و شیرینی سس را خودتان تعیین کنید. برای آموزش طرز تهیه سس کچاپ خانگی با این مطلب اسنپفود همراه باشید.
رویداد۲۴ سس کچاپ احتمالاً متولد قرن هفدهم میلادی است. بااینهمه جالب است بدانید سس کچاپ امروزی به سس کچاپ قرنهفدهمی هیچ شباهتی ندارد. سس کچاپی که ما میشناسیم کمتر از دو قرن عمر دارد. از نیمهی قرن نوزدهم بهبعد است که سسی قرمزرنگ، درستشده با گوجهفرنگی و سرکه، نام کچاپ گرفت.
در قرن هفدهم کچاپ نام سسی بود که برای ماهی تدارک میدیدند. اتفاقاً خود کچاپ هم معنای ماهی میدهد و میتوان گفت سس ماهی است. در تهیهی آن هم از ماهی استفاده میشد. مواد اصلی سس کچاپ قرنهفدهمی از این قرار بود: ماهی کولی، خرچنگ، صدف، گردو، لوبیاقرمز، لیمو، انگور و خیار.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پاستا ایتالیایی
بد نیست بدانید کچاپ ابتدای قرن نوزدهم نیز به کچاپ امروزی شباهتی ندارد. در آن زمان به هر سسی که سرکه در آن به کار رفته بود کچاپ میگفتند.
طرز تهیه سس کچاپ امروزی که گوجهفرنگی و سرکه پایهی آن باشد یک سلیقهی کاملاً امریکایی است. درواقع رنگ و طعم سس کچاپ امروزی را باید در علاقهی مفرط ساکنان ینگهدنیا به گوجهفرنگی جستوجو کرد.
مواد اولیه برای طرز تهیه سس کچاپ خانگی
مواد اولیه برای طرز تهیه سس کچاپ خانگی بسیار دردسترس است. همانند طرز مواد اولیه برای سس خانگی پیتزا، مواد اولیه این سس را هم میتوان در هر آشپزخانهای پیدا کرد. البته دست شما برای تغییر در مواد اولیه باز است. حتی اگر ادویههای اصلی هم دردسترس نباشد، همیشه افزودنیها و چاشنیهای دلخواه شما میتواند طعم دوستداشتنیتری برایتان به ارمغان بیاورد.
در قرن هفدهم کچاپ نام سسی بود که برای ماهی تدارک میدیدند. اتفاقاً خود کچاپ هم معنای ماهی میدهد و میتوان گفت سس ماهی است. در تهیهی آن هم از ماهی استفاده میشد. مواد اصلی سس کچاپ قرنهفدهمی از این قرار بود: ماهی کولی، خرچنگ، صدف، گردو، لوبیاقرمز، لیمو، انگور و خیار.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پاستا ایتالیایی
بد نیست بدانید کچاپ ابتدای قرن نوزدهم نیز به کچاپ امروزی شباهتی ندارد. در آن زمان به هر سسی که سرکه در آن به کار رفته بود کچاپ میگفتند.
طرز تهیه سس کچاپ امروزی که گوجهفرنگی و سرکه پایهی آن باشد یک سلیقهی کاملاً امریکایی است. درواقع رنگ و طعم سس کچاپ امروزی را باید در علاقهی مفرط ساکنان ینگهدنیا به گوجهفرنگی جستوجو کرد.
مواد اولیه برای طرز تهیه سس کچاپ خانگی
مواد اولیه برای طرز تهیه سس کچاپ خانگی بسیار دردسترس است. همانند طرز مواد اولیه برای سس خانگی پیتزا، مواد اولیه این سس را هم میتوان در هر آشپزخانهای پیدا کرد. البته دست شما برای تغییر در مواد اولیه باز است. حتی اگر ادویههای اصلی هم دردسترس نباشد، همیشه افزودنیها و چاشنیهای دلخواه شما میتواند طعم دوستداشتنیتری برایتان به ارمغان بیاورد.
طرز تهیه سس کچاپ خانگی به اندکی وقت و این مواد اولیه نیاز دارد:
پیاز متوسط: یک عدد
روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
سیر: یک حبه
پورهی گوجهفرنگی: ۵۰۰ گرم
سرکه: ۳۵۰ گرم
آب: ۲۰۰ میلیلیتر
شکر قهوهای: ۱۵۰ گرم
نمک: نصف قاشق غذاخوری
پودر پاپریکا: یکدوم قاشق چایخوری
فلفل جامائیکایی آسیابشده: یکچهارم قاشق چایخوری
زعفران: بهاندازهی دلخواه
عسل: در صورت تمایل برای جایگزینی با شکر، نصف قاشق غذاخوری
طرز تهیه سس با گوجه تازه
پیاز را بهصورت بسیار ریز خرد کنید.
مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بگذارید با شعله کم گرم شود.
پیاز خردشده را داخل روغن داغ بریزید و اجازه دهید برای چند دقیقه حرارت ببیند و نرم شود.
سیر را بسیار ریز خرد کنید و برای دو تا سه دقیقه تفت دهید. آنها را به پیازهای تفتداده و نرمشده اضافه کنید.
پیاز و سیر تفتیده را از روغن جدا کنید و داخل یک قابلمه بریزید.
پورهی گوجهفرنگی را بههمراه آب و سرکه داخل قابلمه بریزید.
شعله را زیاد کنید و اجازه دهید بجوشد و آب آن گرفته شود.
شکر و نمک و فلفل را به مایه اضافه کنید.
میتوانید بهجای شکر از نصف قاشق عسل و نصف قاشق شکر استفاده کنید.
مواد را بهخوبی با هم مخلوط کنید.
اجازه دهید برای ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم حرارت ببیند.
در طول زمانیکه سس روی شعله است از همزدن غافل نشوید؛ مخصوصاً حواستان باشد که در دقایق پایانی سس شما ته نگیرد.
بههیچ وجه در طول این زمان در قابلمه را نگذارید.
بعد از ۲۰ تا ۲۵ دقیقه حرارتدادن مایه، آن را از روی شعله بردارید و اجازه دهید اندکی خنک شود.
مایه را داخل مخلوطکن بریزید که سس شما یکدست شود. مخلوطکردن را تا زمان یکدستشدن سس ادامه دهید.
اگر نرمی و یکدستی سس هنوز مطلوب نیست، میتوانید آن را از یک صافی عبور دهید.
ظرف نگهداری سس را از قبل بجوشانید و و خشک کنید. سس را بهصورت داغ داخل ظرف داغ بریزید.
اگر ظرف را بهخوبی ببندید میتوانید تا زمان بازشدن در ظرف، تا ۶ ماه آن را نگه دارید.
با این طرز تهیه سس کچاپ خانگی شما سسی لذیذ خواهید داشت که چاشنی بسیاری از غذاهای محبوب شما خواهد شد. سس کچاپ خانگی شما کاملاً مطابق سلیقهی شماست. هر قدری که دوست دارید میتوانید به آن چاشنی اضافه کنید. از هیچ مادهی غیرطبیعی و ناسالم هم خبری نیست. حتی اگر دوست دارید میتوانید اندکی زعفران هم به آن اضافه کنید و طعمی خاصتر به دست آورید.
طرز تهیه سس قرمز با رب و سرکه
طرز تهیه سس قرمز با رب و سرکه از طرز تهیه سس کچاپ خانگی با گوجهفرنگی تازه بسیاری سادهتر است. تهیه این سس وقت چندانی از شما نمیگیرد و شما بهسرعت میتوانید آن را تهیه کنید. برای طرز تهیه سس کچاپ خانگی با رب گوجهفرنگی بهتر است از رب خانگی استفاده کنید که طعم دلپذیرتری به دست بیاید. برای تهیه سس قرمز با رب و سرکه شما به این مواد اولیه نیاز دارید:
رب گوجهفرنگی خانگی: یک فنجان
سرکهی سفید یا سرکهی سیب: نصف فنجان
پودر سیر: یک قاشق چایخوری
پودر پیاز: یک قاشق چایخوری
عسل یا شکر: دو قاشق غذاخوری
مُلاس یا شیرهی انگور: دو قاشق غذاخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
پودر خردل: یک قاشق چایخوری
آب جوشاندهی گرم: یک لیوان
طرز تهیه کچاپ با رب گوجهفرنگی و سرکه
برای طرز تهیه سس کچاپ خانگی با رب و سرکه کافی است رب و آب جوشاندهای را که هنوز گرم است با هم مخلوط کنید. سرکه و سایر مواد اولیه را به آن اضافه کنید؛ و روی شعلهی ملایم حرارت دهید که قوام پیدا کند. مایه را داخل ظرفی مناسب بریزید و بهصورت مداوم و در یک جهت هم بزنید که سس شما نرم و لطیف شود و شکل بگیرد. شما میتوانید در طرز تهیه سس کچاپ خانگی با رب گوجهفرنگی و سرکه از فلفل دلمهی بسیارریزخردشده استفاده کنید.
پیاز متوسط: یک عدد
روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
سیر: یک حبه
پورهی گوجهفرنگی: ۵۰۰ گرم
سرکه: ۳۵۰ گرم
آب: ۲۰۰ میلیلیتر
شکر قهوهای: ۱۵۰ گرم
نمک: نصف قاشق غذاخوری
پودر پاپریکا: یکدوم قاشق چایخوری
فلفل جامائیکایی آسیابشده: یکچهارم قاشق چایخوری
زعفران: بهاندازهی دلخواه
عسل: در صورت تمایل برای جایگزینی با شکر، نصف قاشق غذاخوری
طرز تهیه سس با گوجه تازه
پیاز را بهصورت بسیار ریز خرد کنید.
مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بگذارید با شعله کم گرم شود.
پیاز خردشده را داخل روغن داغ بریزید و اجازه دهید برای چند دقیقه حرارت ببیند و نرم شود.
سیر را بسیار ریز خرد کنید و برای دو تا سه دقیقه تفت دهید. آنها را به پیازهای تفتداده و نرمشده اضافه کنید.
پیاز و سیر تفتیده را از روغن جدا کنید و داخل یک قابلمه بریزید.
پورهی گوجهفرنگی را بههمراه آب و سرکه داخل قابلمه بریزید.
شعله را زیاد کنید و اجازه دهید بجوشد و آب آن گرفته شود.
شکر و نمک و فلفل را به مایه اضافه کنید.
میتوانید بهجای شکر از نصف قاشق عسل و نصف قاشق شکر استفاده کنید.
مواد را بهخوبی با هم مخلوط کنید.
اجازه دهید برای ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم حرارت ببیند.
در طول زمانیکه سس روی شعله است از همزدن غافل نشوید؛ مخصوصاً حواستان باشد که در دقایق پایانی سس شما ته نگیرد.
بههیچ وجه در طول این زمان در قابلمه را نگذارید.
بعد از ۲۰ تا ۲۵ دقیقه حرارتدادن مایه، آن را از روی شعله بردارید و اجازه دهید اندکی خنک شود.
مایه را داخل مخلوطکن بریزید که سس شما یکدست شود. مخلوطکردن را تا زمان یکدستشدن سس ادامه دهید.
اگر نرمی و یکدستی سس هنوز مطلوب نیست، میتوانید آن را از یک صافی عبور دهید.
ظرف نگهداری سس را از قبل بجوشانید و و خشک کنید. سس را بهصورت داغ داخل ظرف داغ بریزید.
اگر ظرف را بهخوبی ببندید میتوانید تا زمان بازشدن در ظرف، تا ۶ ماه آن را نگه دارید.
با این طرز تهیه سس کچاپ خانگی شما سسی لذیذ خواهید داشت که چاشنی بسیاری از غذاهای محبوب شما خواهد شد. سس کچاپ خانگی شما کاملاً مطابق سلیقهی شماست. هر قدری که دوست دارید میتوانید به آن چاشنی اضافه کنید. از هیچ مادهی غیرطبیعی و ناسالم هم خبری نیست. حتی اگر دوست دارید میتوانید اندکی زعفران هم به آن اضافه کنید و طعمی خاصتر به دست آورید.
طرز تهیه سس قرمز با رب و سرکه
طرز تهیه سس قرمز با رب و سرکه از طرز تهیه سس کچاپ خانگی با گوجهفرنگی تازه بسیاری سادهتر است. تهیه این سس وقت چندانی از شما نمیگیرد و شما بهسرعت میتوانید آن را تهیه کنید. برای طرز تهیه سس کچاپ خانگی با رب گوجهفرنگی بهتر است از رب خانگی استفاده کنید که طعم دلپذیرتری به دست بیاید. برای تهیه سس قرمز با رب و سرکه شما به این مواد اولیه نیاز دارید:
رب گوجهفرنگی خانگی: یک فنجان
سرکهی سفید یا سرکهی سیب: نصف فنجان
پودر سیر: یک قاشق چایخوری
پودر پیاز: یک قاشق چایخوری
عسل یا شکر: دو قاشق غذاخوری
مُلاس یا شیرهی انگور: دو قاشق غذاخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
پودر خردل: یک قاشق چایخوری
آب جوشاندهی گرم: یک لیوان
طرز تهیه کچاپ با رب گوجهفرنگی و سرکه
برای طرز تهیه سس کچاپ خانگی با رب و سرکه کافی است رب و آب جوشاندهای را که هنوز گرم است با هم مخلوط کنید. سرکه و سایر مواد اولیه را به آن اضافه کنید؛ و روی شعلهی ملایم حرارت دهید که قوام پیدا کند. مایه را داخل ظرفی مناسب بریزید و بهصورت مداوم و در یک جهت هم بزنید که سس شما نرم و لطیف شود و شکل بگیرد. شما میتوانید در طرز تهیه سس کچاپ خانگی با رب گوجهفرنگی و سرکه از فلفل دلمهی بسیارریزخردشده استفاده کنید.
خبر های مرتبط
حرارت دیدن عسل با دمای بالای 45 درجه سانتی گراد ضمن تولید ماده سمی هیدروکسی متیل فورفورال موجب از بین رفتن آنزیم های مفید موجود در این ماده با ارزش و سودمند می شود. ماده هیدروکسی متیل فورفورال بشدت سرطانزا است عسل را هرگز حرارت ندهید