رویداد۲۴ محمدرضا حاجیحیدری متخصص طب سنتی درباره گیاه سماق گفت: سماق میوه درختچهای است که در مناطق مختلف جهان مانند مدیترانه، خاورمیانه و قسمتهای مختلف ایران مانند استان مرکزی و اردبیل رویش دارد.
او افزود: خواص غذایی و دارویی سماق با طبع سرد و خشک از قدیم برای ایرانیان شناخته شده است و یکی از اجزای سفره هفتسین به حساب میآید.
بیشتر بخوانید:
جوجه کباب را در چه موادی بخوابانیم؟ (+ نکات کلیدی)
حاجیحیدری تصریح کرد: طعم سماق ترشمزه و کمی گس است و به عنوان چاشنی بعضی غذاها به خصوص همراه کباب کوبیده استفاده میشود. حتی طبق تحقیقات و مطالعات گوناگون سماق به علت خواص آنتیاکسیدانی بالا از بروز سرطان پیشگیری میکند.
فوائد سماق در درمان بیماریهااین متخصص طب سنتی با اشاره به فوائد سماق در درمان بیماریها اظهار کرد: از اثرات مهم سماق میتوان به خاصیت ضدقارچی، ضدمیکروبی، ضدعفونی، ضدالتهابی، رفع حالت تهوع و استفراغ، کاهش خونریزیهای قاعدگی، کاهش چربی خون، کاهش قندخون، بهبود آفت دهان، بهبود و تقویت لثه اشاره کرد.
حاجیحیدری ادامه داد: مصرف سماق همراه تخم گیشنیز و زرده تخممرغ باعث قطع اسهال میشود و نیمکوبشده آن با زیره برای بند آوردن استفراع بسیار موثر است.
این متخصص طب سنتی درباره مصرف سماق بر افراد گرم مزاج، گفت: مصرف سماق برای افراد گرممزاج باعث تعدیل حرارت صفرا و کاهش عطش ناشی از حرارت و افزایش صفرا به خصوص در تابستان میشود.
حاجیحیدری افزود: سماق یکی از چاشنیهای غذایی پرکاربرد و مورد استفاده در سرتاسر جهان است و مصرف آن به تمامی افراد توصیه میشود.
او تصریح کرد: گونه بسیار نادری از گیاه سماق ممکن است باعث مسمومیت شود، ولی در کل مصرف اغلب انواع سماقها مشکلی ندارند.
چه کسانی نباید به مصرف سماق بپردازند؟این متخصص طب سنتی با اشاره به مضرات سماق اظهار کرد: اغلب گیاهان ترشمزه مانند سماق و چای ترش باعث کاهش فشار خون، چربی خون و قندخون میشود و بهتر است بانوان باردار و افراد سردمزاج در مصرف آنها حد تعادل را رعایت کنند چراکه زیادهروی در سماق ممکن است مشکل ایجاد کند.
حاجیحیدری در پایان گفت: سماق اشتهاآور است و باعث سیاهی مو، پاکسازی و تقویت معده میشود و مصرف این خوراکی خوشمزه همراه غذا برای کاهش اسهال مزمن، پیشگیری از زخم روده یا به اصطلاح کولیت السراتیو مفید است.