رویداد۲۴ با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است میتوانید برای ۴ نفر باقالی پلو با ماهیچه تهیه کنید. در صورتی که میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری باقالی پلو با ماهیچه تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی و طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه با پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
مواد لازم باقالی پلو با ماهیچهپیاز ۲ عدد
برنج ۴ پیمانه
باقلا سبز ۱ لیوان
ماهیچه ۵۰۰ گرم
شویدخشک ۱ پیمانه
کره ۵۰ گرمی ۱ عدد
هل یک قاشق چایخوری
روغن مایع به اندازه کافی
دارچین ۱ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری
پودر گل سرخ ۱ قاشق سوپ خوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
دستور پخت
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچهابتدا باقالیها را پوست میگیریم و آبکش میکنیم و از وسط نصف میکنیم و کنار میگذاریم. سپس در قابلمهای آب میریزیم و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و روی حرارت حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب بجوش بیاید
و برنج را که بستگی به مدل آن دارد و مهارت شما یا از قبل خیس کرده اید و یا، چون تجربه ندارید همان لحظه میشوییم و آب آن را بیرون میریزیم و داخل آب در حال جوش میریزیم. زمانی که برنج را به آب در حال جوش اضافه میکنیم آب از جوش میافتد
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه "خورشت فسنجان" جا افتاده + نکتههای کلیدی
صبر میکنیم تا مجددا آب بجوش بیاید و باقالیها را به آن میافزاییم و زمانی که برنج را تست کردیم و مغز پخت شده بود، برنج و باقالی را با هم آبکش میکنیم. سپس برای ته دیگ سیب زمینی را پوست میگیریم و حلقه حلقه برش میدهیم
و کف قابلمه روغن میریزیم و سیب زمینیها را روی روغن میچینیم و بعد ۱ قاشق غذا خوری زعفران دم کرده روی سیب زمینیها میریزیم و کمی از برنج را با کفگیر روی سیب زمینیها میریزیم و کمی شوید خشک روی برنج میپاشیم
و ۱ قاشق چایخوری هل و به اندازه نوک قاشق چایخوری دارچین و پودر گل محمدی و ۱ قاشق غذاخوری زعفران روی برنج میریزیم و مجددا لایه بعدی نیز به شکل قبل برنج و باقالی میریزیم و هل و دارچین و پودر گل محمدی و زعفران به همان مقداری که در لایه قبل ریختیم
در لایه بعدی نیز میریزیم و کره را نازک ورقه ورقه میکنیم و روی برنج میچینیم تا بخورد برنج برود و به مرور برنج هم طعم دار شود و هم چرب شود و بعد نصف استکان آب دور قابلمه میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم و حرارت را متوسط میکنیم تا بخار بکند
و بعد حرارت را کم میکنیم و ۱۵ دقیقه بعد زیر شعله را خاموش میکنیم، چون پلو کاملا پخته شده است. سپس برای پخت ماهیچه ابتدا پیازها را پوست میگیریم و آبکش میکنیم و روی تخته نگینی خرد میکنیم و در تابهای کمی روغن میریزیم
و ماهیچه را همراه با پیاز داخل تابه میریزیم و ۱ قاشق مربا خوری زردچوبه و فلفل سیاه که بوی گوشت را کاملا میگیرد به آن اضافه میکنیم و به مدت ۱۵ دقیقه بالای سر آن میمانیم و تفت میدهیم و خوب زیر رو میکنیم تا ته نگیرد
و پیاز نرم و سبک شود و رنگ گوشت ماهیچهها تغییر کند و کمی سرخ شود. پس از اینکه ماهیچهها کمی سرخ شدند تا روی آنها آب جوش میریزیم و روی حرارت میگذاریم تا به مدت ۳ الی ۴ ساعت خوب پخته شود
و آب آن غلیظ شده باشد و در آخر کمی نمک به آن اضافه میکنیم. باقالی پلو را در قابلمه خوب زیر و رو میکنیم و در دیس میکشیم و ماهیچه را نیز در کاسهای میگذاریم و با کمی زرشک آن را تزئین میکنیم. نوش جان