طرز تهیه آبگوشت اصیل ایرانی + نکته های کلیدی
آبگوشت یا دیزی یکی از غذاهایی سنتی و قدیمی کشورمان میباشد که بین مردم دارای محبوبیت خاصی میباشد. آبگوشت در شهرهای مختلف به سبکهای خاص و شمایل و ظاهر خاصی پخته میشود. این غذای خوشمزه و لذیذ از مواد مختلفی نظیر گوشت و حبوبات و … پخته میشود.
رویداد۲۴ با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است میتوانید برای ۴ نفر آبگوشت تهیه کنید. در صورتی که میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری آبگوشت تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی آبگوشت با پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
مواد لازم آبگوشت
گوشت آبگوشتی ۵۰۰ گرم
نخود نصف لیوان
سیر ۲ حبه
پیاز متوسط ۲ عدد
لوبیا سفید نصف لیوان
گوجه فرنگی ۲ عدد
سیب زمینی متوسط ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش قیمه مجلسی (با عطر و طعم قیمه نذری )
دستور پخت
طرز تهیه آبگوشت
اگر بخواهید آبگوشت شما بسیار عالی و خوشمزه از آب در بیاید بهتر است به نکات گفته در دستور پخت دقت کنید. بهتر است ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل در مقداری آب بخیسانید و در صورتی که امکان دارد آبش را چند مرحله عوض کنید.
گوشت آبگوشتی را به همراه نخود و لوبیا و یک عدد پیاز، به همراه سیر و گوجه در یک قابلمه قرار دهید و ۶ الی ۸ لیوان آب روی مواد گفته شده بریزید. شما میتوانید در این قسمت پوست گوجه فرنگیها را قبل از ریختن در قابلمه جدا کنید.
زیر قابلمه را روشن کنید و اجازه دهید آبگوشت شما با حرارت کم پخته شود. این کار به این خاطر میباشد که آبگوشت به خوبی جا بیفتد. در این مرحله شما دو ساعت و نیم زمان لازم دارید تا آبگوشت شما روی حرارت بماند تا زمان اضافه کردن سیب زمینیها شود.
سیب زمینیها را به داخل قابلمه میاندازید. بعد از انجام این کار شما باید چربی موجود در قابلمه را خارج ساخته و به همراه پیاز باقی مانده به خوبی میکوبید و سپس مواد آماده شده را داخل قابلمه قرار میدهید.
زمانی که حبوبات نرم شدند نمک و فلفل سیاه را به آبگوشت اضافه میکنید. این مرحله اختیاری میباشد، اما شما میتوانید برای خوشرنگ شدن آبگوشت ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن تفت داده و سپس به آبگوشت اضافه کنید.
نکته مهم در مورد این غذای سنتی این است که هر چه زمان بیشتری برای پخت آبگوشت صرف کنید آبگوشت شما جا افتادهتر و خوشمزهتر میشود. در انتها لازم است عنوان کنیم، آبگوشت آماده شده را در کاسهای میکشید و با نان ترید میکنید.
برای خوردن گوشت و حبوبات آبگوشت میتوانید به دو روش عمل کنید. در روش اول میتوانید مقداری گوشت و حبوبات را داخل کاسه ریخته به همان صورت سرو کنید و روش دوم این است که گوشت و مواد دیگر را بکوبید و به عنوان گوشت کوبیده سرو کنید.
نکات پخت آبگوشت دیزی
مواد لازم برای ۴ نفر
مواد لازم آبگوشت
گوشت آبگوشتی ۵۰۰ گرم
نخود نصف لیوان
سیر ۲ حبه
پیاز متوسط ۲ عدد
لوبیا سفید نصف لیوان
گوجه فرنگی ۲ عدد
سیب زمینی متوسط ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش قیمه مجلسی (با عطر و طعم قیمه نذری )
دستور پخت
طرز تهیه آبگوشت
اگر بخواهید آبگوشت شما بسیار عالی و خوشمزه از آب در بیاید بهتر است به نکات گفته در دستور پخت دقت کنید. بهتر است ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل در مقداری آب بخیسانید و در صورتی که امکان دارد آبش را چند مرحله عوض کنید.
گوشت آبگوشتی را به همراه نخود و لوبیا و یک عدد پیاز، به همراه سیر و گوجه در یک قابلمه قرار دهید و ۶ الی ۸ لیوان آب روی مواد گفته شده بریزید. شما میتوانید در این قسمت پوست گوجه فرنگیها را قبل از ریختن در قابلمه جدا کنید.
زیر قابلمه را روشن کنید و اجازه دهید آبگوشت شما با حرارت کم پخته شود. این کار به این خاطر میباشد که آبگوشت به خوبی جا بیفتد. در این مرحله شما دو ساعت و نیم زمان لازم دارید تا آبگوشت شما روی حرارت بماند تا زمان اضافه کردن سیب زمینیها شود.
سیب زمینیها را به داخل قابلمه میاندازید. بعد از انجام این کار شما باید چربی موجود در قابلمه را خارج ساخته و به همراه پیاز باقی مانده به خوبی میکوبید و سپس مواد آماده شده را داخل قابلمه قرار میدهید.
زمانی که حبوبات نرم شدند نمک و فلفل سیاه را به آبگوشت اضافه میکنید. این مرحله اختیاری میباشد، اما شما میتوانید برای خوشرنگ شدن آبگوشت ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن تفت داده و سپس به آبگوشت اضافه کنید.
نکته مهم در مورد این غذای سنتی این است که هر چه زمان بیشتری برای پخت آبگوشت صرف کنید آبگوشت شما جا افتادهتر و خوشمزهتر میشود. در انتها لازم است عنوان کنیم، آبگوشت آماده شده را در کاسهای میکشید و با نان ترید میکنید.
برای خوردن گوشت و حبوبات آبگوشت میتوانید به دو روش عمل کنید. در روش اول میتوانید مقداری گوشت و حبوبات را داخل کاسه ریخته به همان صورت سرو کنید و روش دوم این است که گوشت و مواد دیگر را بکوبید و به عنوان گوشت کوبیده سرو کنید.
نکات پخت آبگوشت دیزی
تنظیم مقدار آب
یکی از نکات مهمی که در تهیه آبگوشت باید رعایت کنید میزان آب مورد نیاز است. شما ابتدا باید مقدار زیادی آب داخل قابلمه بریزید تا اواسط پخت مجبور نباشید که آب به قابلمه اضافه کنید. اگر در حین پخت مجدد به آبگوشت آب اضافه کنید بر روی طعم گوشت تاثیر خواهد گذاشت. بهتر است از آب جوشیده شده و سرد استفاده کنید.
استفاده از لیمو عمانی
در برخی مناطق برای اینکه طعم آبگوشت کمی ترشتر و خوشمزهتر شود در آن لیمو عمانی میاندازند. برای این منظور یک ساعت قبل از آماده شدن آبگوشت ۲ عدد لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و به آبگوشت اضافه کنید. در انتها و پس از پخت لیموعمانیها را دور بیندازید.
حبوبات مناسب
همانطور که بالا اشاره شد حبوبات آبگوشت را به مدت ۲۴ ساعت بخیسانید تا نفخ آنها گرفته شود. یک روش برای تشخیص حبوبات تازه وجود دارد که اگر پوست حبوبات در طی پخت جدا شده و بر روی آب جمع شود نشان از این موضوع میباشد که حبوبات قدیمی و کهنه است.
منبع: پارسی دیلی
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط