شیشلیک نوعی کباب است که از شش تکه گوشت، از راسته گوسفند تهیه میشود که روش پخت مخصوصی داشته و طعمی بسیار لذیذ دارد. شیشلیک در شهرهای دیگر به صورت گوشتهای تکه شده است، اما در مشهد به همراه دنده به سیخ کشیده شده و روی زغال آن را کباب میکنند.
رویداد۲۴ در شهر مشهد و به خصوص ییلاقات شاندیز و طرقبه رستورانهای متعددی وجود دارد که غذای اصلی سفارش دهندگان شیشلیک است. بعضی از این رستورانها بسیار وسیع بوده و برخی شعباتی در شهرهای دیگر نیز دارند.
مواد لازم جهت تهیه شیشلیک:گوشت دنده گوساله یا گوسفند: ۱ کیلوگرم
ماست: ۱ لیوان
زعفران دم شده: ۲ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی: ۱۰ عدد
آبلیمو: ۳ قاشق غذاخوری
روغن: ۱۰ قاشق غذاخوری
فلفل: به میزان لازم
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه کباب کوبیده در خانه + فوت وفن ها
طرز تهیه:برای تهیه شیشلیک باید از گوشت دنده گوساله یا گوسفند استفاده کنید، نکته مهم برای کباب خوب انتخاب گوشتی است که تازه و ترد باشد؛ بهتر است گوشت را با آب پیاز و مقداری فلفل مخلوط کنید و ۲۴ ساعت پیش از آماده کردن کباب بگذارید بماند تا گوشت نرم شود.
گوشت را به اندازههای یکسان ببرید، داخل کاسهای پیاز رنده شده، ماست، زعفران دم شده، آبلیمو روغن و مقداری فلفل بریزید و مخلوط کنید سپس گوشت را در این مایه بخوابانید و بگذارید حداقل یک شب بماند.
پس از استراحت، گوشتها را به سیخ بکشید و بین هر دو قطعه یک تکه کوچک دنبه قرار دهید. موقع کباب کردن بهتر است از ذغال استفاده کنید، اما در صورت عدم دسترسی میتوانید درون فر یا روی اجاق با حرارت متوسط شیشلیکها را اماده کنید.
شیشلیکها را پس از اماده شدن با برنج زعفرانی، کره، گوجه کبابی، فلفل سبز کبابی و برشهای لیموی تازه سرو نمائید همچنین بهترین و سالمترین نوشیدنی برای این کباب دوغ میباشد.
نکته:انواع کباب باید در حین پختن زیاد خشک نشود، اگر فرصت کافی برای اماده سازی کبابها ندارید میتوانید بجای ۲۴ ساعت مدت ۱ ساعت درون ظرفی که مقداری کیوی له شده ریخته اید قرار دهید (کیوی به دلیل اسیدی که دارد گوشت را نرم میکند). البته دقت کنید که گوشت زیاد نماند، چون گوشت له میشود و بافت خود را از دست خواهد داد و همچنین باعث فساد سریع گوشت میشود.
راستهگوسفندینربایدباشه،ثالثاطعمشیشلیکواقعی،درصورتیاستکهازگوشت
مناطقمرتفعسردسیرییلاقیتهیهشودرابعاازماستنبایداستفادهکرد،زیرامصرف
ماستباگوشت،ازنظربهداشتی،توصیهنمیشود.و...