رویداد۲۴ روز گذشته نیویورک تایمز به نقل از چند مقام آمریکایی نوشت که مایک پمپئو تلاش کرده ترامپ را راضی کند در حال که ایران درگیر بحران ویروس کروناست، حملهای به آن صورت دهد.
نیویورک تایمز نوشته پمپئو در آن جلسه استدلال کرده که شیوع بیماری ویروس کرونا ایران را در شرایط دشواری قرار داده و یک پاسخ نظامی سخت میتواند رهبران ایران را وادار به مذاکره کند.
در حالیکه مقامات کاخ سفید مشغول طراحی پروژهای برای سرنگونی نظام ایران هستند، از سوی دیگر در همین شرایط آویو کوچاوی رییس کارکنان وزارت جنگ اسرائیل طرح چند لایهای را برای مبارزه با ایران ارائه داده است. این طرح که به «تکانه» معروف است، خواستار ایجاد یک فرماندهی جدید تحت عنوان فرماندهی ایران شده است.
هدف این طرح در یادداشتی که آنا احرونوهیم در واشنگتن پست نوشته شرح داده شده است. به گفته او هدف تقویت ظرفیتهای وزارت جنگ، استفاده از ابزارهای تکنولوژیک برای جتهای جنگنده IAF با هدف نابودی اهداف دشمن، تقویت برتری اطلاعاتی ارتش، توسعه جمع آوری اطلاعات درباره ایران از جمله اطلاعات ماهوارهای و بهبود ظرفیتهای سایبری در دو حوزه دفاعی و تهاجمی است.
بیشتر بخوانید: آیا باید آماده جنگ ایران و اسرائیل باشیم؟
کوچاوی از زمان روی کار آمدن از سال گذشته روی این طرح کار کرده است. او درباره این طرح گفته تهدیدهای ایران برای ما صبر نمیکنند. ما در نقطهای از تاریخ ایستادهایم که اگر تخته گاز حرکت نکنیم، این دشمن است که ظرف چند سال به ما دیکته خواهد کرد چه کسی پیروز شود و چطور بر ما چیره شوند.
این طرح پیش از این توسط «نفتالی بنت» وزیر جنگ اسرائیل تایید شده است. بنت در باره این طرح گفته در قالب این طرح اصول شکست سریع و قدرتمند دشمن در نظر گرفته شده است. نتانیاهو نیز در بیانیهای اعلام کرده که او این طرح را رویت کرده و بخشهایی از آن باید بهتر شود و باید بار دیگر توسط او و کابینه امنیتی به تصویب برسد.
مقامات اسرائیل گفتهاند در اینکه ظرفیتهای وزارت جنگ باید ارتقا پیدا کند، شکی نیست زیرا دشمنان اسرائیل مدام سلاحهایشان را به روز میکنند و تهدید یک پارچهای علیه اسرائیلاند.
آنها مدعی شدهاند حمله به تاسیسات نفتی عربستان در ماه سپتامبر میتواند یک روز برای اسرائیل رخ داد و ارتش باید آماده دفاع از تاسیسات استراتژیک خود در این شرایط باشد.
به گزارش رویداد۲۴ مقامات اسرائیل گفتهاند تایید طرح تکانه باید در اولویت به دور از سیاست و انتخابات قرار بگیرد زیرا این طرح چیزی است که هر سیاستمداری میتواند از آن استفاده کند و در این شرایط برخی سیاستمداران در رقابت با دیگری میتوانند از هر دشمنی برای اسرائیل تهدیدآمیزتر ظاهر شوند.
ارائه این طرح نشان میدهد چطور بن بست انتخاباتی میتواند بر اسرائیل موثر واقع شود. این بنبست نه تنها مانع از ایجاد یک دولت با ثبات شده بلکه مسیرها به سمت ارائه بودجه سال آتی را نیز سد کرده است. در نتیجه اجرای طرحهای نظامی که پیش زمینه امنیت اسرائیل در برابر ایران را به عقب انداخته است.
بیشتر بخوانید: یک سیل، ۸ جنگنده اف ۱۶ اسرائیل را از کار انداخت
به نوشته روزنامه «اسرائیل هیوم»، طرح دیگری در اسرائیل بررسی شده است. بر اساس طرح موسوم به «مومنتوم» (عبری: «تنوفا»، به معنی شتاب) که سالانه ۳۰ میلیارد شکل (۸.۷۵ میلیارد دلار) برای آن بودجه در نظر گرفته شده، تلآویو قصد دارد با تکیه بر فناوریهای جدید، توان هوایی، دریایی، زمینی، سایبری و اطلاعاتی ارتش خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
همه این اتفاقات در حالی افتاده که روزنامه اسرائیلی هاآرتص معتقد است اسرائیل اصلا آماده شرایط نیست. استناد آنها به سانحه برای یک جت جنگنده اسرائیل به دلیل بارندگی شدید بوده است. این روزنامه نوشت اتفاقی که در هفته گذشته و در جریان سیل برای این جنگنده افتاد نشان داد که مقامات چندان توانایی بالایی در مقابله با حوادث احتمالی ندارند. این ناتوانی در سه رویداد مختلف مربوط به بارانهای شدید اخیر مشخص شد: اول جاری شدن سیل سنگین در ناهاریا، غرق شدن یک زن و شوهر در تل آویو و خسارت جدی که به هواپیماهای جنگی اف ۱۶ در پایگاه هوایی هاتزور وارد شد.