رویداد۲۴ البته بعضی افراد کباب مرسوم در رستورانها را که از مخلوط گوشت قرمز و گوشت مرغ تهیه میشود را کباب بختیاری اصیل نمیدانند و بر این باورند که کباب بختیاری اصیل از گوشت گوسفندی تهیه میشود و دارای گوشت مرغ نیست.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است میتوانید برای ۴ نفر کباب بختیاری تهیه کنید. در صورتی که میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری کباب بختیاری تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی کباب بختیاری با پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفرمواد لازم کباب بختیاریکره ۵۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
فیله مرغ ۴۰۰ گرم
ماست ۸ قاشق غذاخوری
گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
در صورتی که دوست ندارید از گوشت مرغ در کباب بختیاری استفاده کنید میتوانید گوشت مرغ را از مواد لازم حذف کنید و به جای آن از ۸۰۰ گرم گوشت گوسفندی یا گوساله استفاده کنید.
دستور پختطرز تهیه کباب بختیاریابتدا فیله مرغ را به اندازه جوجه کباب خرد کنید سپس یک کاسه مناسب و جادار انتخاب کنید و فیله مرغ را داخل کاسه بریزید. در ادامه فیله گوشت گوسفندی را کمی بزرگتر از کباب چنجه خرد کنید و به کاسه حاوی گوشت مرغ اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: روش پخت کباب تابهای مرغ (کوبیده مرغ)
در مرحله بعدی پیازها را به صورت حلقهای خرد کنید و لا به لای گوشت مرغ و گوشت قرمز قرار دهید. در ادامه زعفران دم کرده را به همراه ماست، روغن مایع و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید.
با دست مواد را زیر و رو کنید تا به تمام قسمتهای گوشت برسند. در صورت تمایل میتوانید کمی آبلیمو هم به مواد اضافه کنید تا کباب پس از پخت کمی طعم ترش هم داشته باشد. پس از اینکه مواد را به خوبی مخلوط کردید درب کاسه را بپوشانید.
برای اینکه گوشت گوسفندی و گوشت مرغ کمی استراحت کنند و طعم دار شوند کاسه حاوی مواد را به مدت دو تا چهار ساعت در یخچال قرار دهید. پس از گذشت دو تا چهار ساعت کاسه حاوی گوشت را از یخچال خارج کنید.
برای سیخ کردن کباب بختیاری ابتدا یک قطعه گوشت قرمز سیخ کنید سپس یک تکه گوشت مرغ سیخ کنید، به صورتی که یکی در میان گوشت مرغ و گوشت قرمز روی سیخ قرار بگیرد. به همین صورت تمام گوشت را سیخ کنید.
پس از اینکه سیخ کردن گوشت به اتمام رسید سیخها را روی یک سطح صاف مانند تخته گوشت قرار دهید و مانند کباب برگ با پست کارد کمی روی گوشتها بکوبید تا تخت و یکدست شوند. اینکار باعث میشود کباب به صورت یکدست بپزد.
پس از اینکه کار سیخ کردن کباب به اتمام رسید باید منقل ذغال را آماده کنید. نکته مهم در مورد تهیه منقل ذغال این است که حتما ذغالها به صورت یکدست روشن شوند، زیرا ذغال خام علاوه بر تاثیر منفی روی طعم کباب، برای سلامتی نیز زیان آور است.
پس از آماده شدن منقل سیخها را روی منقل بچینید و تند باد بزنید تا کبابها خودشان را بگیرند سپس به صورت متداوم سیخها را بچرخانید تا کباب به صورت یکدست بپزند. در صورت تمایل در کنار کباب بختیاری میتوانید چند سیخ گوجه کبابی هم تهیه کنید.
در مراحل پایانی پخت کباب، کره را آب کنید و به همراه مقدار کمی زعفران دم کرده در یک کاسه کوچک مخلوط کنید. در دو دقیقه پایانی پخت کباب با قلمو از مخلوط کره و زعفران دم کرده روی کبابها بمالید تا نرمتر و لذیذتر شوند.
در صورتی که نمیخواهید کباب بختیاری روی ذغال درست کنید میتوانید آنرا به صورت کباب تابهای طبخ کنید. برای این منظور باید از سیخ چوبی استفاده کنید. پس از سیخ کردن کبابها یک تابه جادار روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید.
توجه داشته باشید نیاز به روغن زیادی نیست فقط در حدی روغن بریزید که تابه چرب شود. سیخها را کف تابه بچینید و اجازه دهید یک سمت کباب سرخ شود سپس سیخها را برگردانید تا سمت دیگر کبابها نیز سرخ شود.
در کنار کباب بختیاری تابهای میتوانید از سبزیجات خوشمزهای مانند گوجه فرنگی، قارچ و سیب زمینی به صورت سرخ کرده یا کبابی استفاده کنید. در پایان پس از اینکه کباب آماده شد آنرا به همراه نان یا برنج سرو کنید.