صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۰۶ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 25
کد خبر: ۲۱۲۱۳۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۸ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
آخرین خبر‌ها از شیوع کرونا در ایران؛

بیش از ۴۰ مرکز بهزیستی درگیر ویروس کرونا شده‌اند/ نیاز فوری "تهرانی‌های زیر خط فقر" به بسته‌های حمایتی

پس از ۶۷ روز از شیوع ویروس کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت ۸۹۳۲۸ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۵۶۵۰ نفر فوت شده و ۶۸۱۹۳ نفر بهبود یافته‌اند.
رویداد۲۴  پس از ۶۷ روز از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت ۸۹۳۲۸ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۵۶۵۰ نفر فوت شده و ۶۸۱۹۳ نفر بهبود یافته‌اند. «علیرضا زالی» فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به افت آمار مبتلایان به کرونا، گفته است؛ خوشبختانه بازتاب شکل‌گیری طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در میزان مراجعان بستری و تعداد مبتلایان کاملا مشهود است. وی تاکید کرده است؛ اگرچه طی دو روز گذشته آمار بیماران بستری در بخش عادی بیمارستان‌ها در تهران کاهش پیدا کرده است، اما برای اینکه بگوییم به شرایط عادی رسیده‌ایم، هنوز زود است، چراکه این روند کاهش باید حداقل یک هفته ادامه داشته باشد. از ابتدای بیماری روند تهران سینوسی بوده است و روزی در پیک بودیم و روزی با کاهش مواجه بوده‌ایم بنابراین مردم همچنان باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند. فرمانده مقابله با بیماری کرونا در تهران همچنین اعلام کرده است؛ از ستاد ملی مقابله با کرونا درخواست کردیم تا درخصوص بازگشایی بوستان‌ها در شهر تهران تجدیدنظر نکنند، چراکه در روز‌های گذشته مردم با حضور در این مکان‌ها فاصله‌گذاری اجتماعی را خدشه‌دار کرده‌اند.

بیش از ۴۰ مرکز بهزیستی درگیر بیماری کرونا شده‌اند

هیچ یک از مراکز شبانه‌روزی رها نشده‌اند

«محمد نفریه» رئیس کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور در گفتگو با خبرنگار ایلنا درباره کمک‌های دولتی به مهد‌های کودک گفت: با اعلام سازمان بهزیستی و حمایت و پیگیری‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مهد‌های کودک جزو مشاغلی گرفت که تحت حمایت و پوشش خدمات جبرانی دولت هستند. مهد‌ها از ابتدا تعطیل بودند و متضرر شده‌اند. تمام تسهیلاتی که برای مشاغل دیگر در نظر گرفته شده است به مهد‌های کودک نیز تعلق می‌گیرد؛ از جمله این تسهیلات اعطای وام‌های کم‌بهره، بخشیده شدن یا تعویق مالیاتی و ... است.

وی در پاسخ به این سوال که برای معلولانی که روزمزد بوده‌اند، چه تمهیداتی در نظر گرفته شده است؟ گفت: افراد یکه دارای مشاغلی هستند که تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نبوده‌اند از طریق وزارت رفاه شناسایی شده‌اند. البته این افراد نیز مانند دیگر افراد عادی جامعه مورد حمایت و کمک‌های دولت قرار می‌گیرند. البته به تعدادی از این افراد کمک‌های محدودی از سوی سازمان شده است و پیگیر هستیم تا بتوانیم یک سبد معیشتی نیز برای آن‌ها در نظر بگیریم.

رئیس کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور درباره کمک‌های خیرین به مراکز بهزیستی تصریح کرد: کمپینی با عنوان حفظ و صیانت از سلامت افراد دارای معلولیت راه‌اندازی شده است. هر سال به ویژه در ایام عید و ماه مبارک رمضان کمک‌های خوبی از سوی خیرین به مراکز ما صورت می‌گرفت، اما با توجه به تعطیلی مراکز شبانه‌روزی بهزیستی بازدید‌ها ممنوع شده است، از همین رو این کمپین از طریق رسانه‌های ملی اپلیکیشن آپ و سکه اعلام شده و خیرین می‌توانند از این طریق به ما کمک کنند.

نفریه همچنین درباره وضعیت مراکز شبانه‌روزی تصریح کرد: در مراکز ۱۵ الی ۱۶ استان موارد مشکوک و مثبت گزارش شده است، در حال حاضر حدود بیش از ۴۰ مرکز ما درگیر این بیماری شده‌اند، البته بسیاری از این مراکز پیک بیماری را گذرانده‌اند، با توجه به اینکه مراکز ما پرریسک هستند، برخی از مراکز نیز درگیر شده‌اند. یک تیم نظارت نیز پیش‌بینی شده‌است که در ذیل کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار فعالیت می‌کنند و به صورت آنلاین و حضوری مراکز را پایش می‌کنند. همچنین گزارش خودارزیابی از سوی مراکز تکمیل می‌شود. خوشبختانه این کارگروه که زیر گروه کمیته است، با یک اقدام جهادی قرار است تمام مراکز را پایش کنند.

وی با بیان اینکه پرسنل مراکز شبانه‌روزی جانانه فعالیت کرده‌اند و هیچ کوتاهی در کارشان نداشته‌اند، ادامه داد: در بسیاری از کشور‌ها که ادعای تمدن دارند، مراکز نگهداری سالمندان را رها کرده‌اند و در خیلی از این کشور‌های پیشرفته سالمندان نه به دلیل بیماری بلکه به دلیل بی‌دارویی و بی‌غذایی جان خود را از دست داده‌اند، اما پرسنل ما در حالی که کمترین دریافتی را دارند، به صورت شبانه‌روزی در این مرکز فعالیت کردند. البته ما نیز برای آن‌ها پاداشی در نظر گرفته‌ایم. خوشبختانه هیچ یک از مراکز ما رها نشده‌اند و اگر چنانچه با کمبود پرسنل هم مواجه باشند با شیفت‌های طولانی کمبود پرسنلی را که به دلیل بیماری نمی‌توانستند خدمت کنند را جبران کرده‌اند. پرسنل ما در مراکز شبانه‌روزی بار بیمارستان‌ها و درمان بیماران را نیز بر دوش می‌کشند.

رئیس کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: در برخی از مراکز ما که آلوده شده‌اند، افراد آلوده به صورت قرنطینه در مراکز نگهداری می‌شوند و از همین رو بار فعالیت پرسنل افزایش پیدا کرده است. پرسنل ما با همان لباس‌های حفاظتی که پرستاران و پزشکان در بیمارستان‌ها استفاده می‌کنند به صورت شبانه‌روزی به پرسنلی که درگیر شده‌اند خدمات ارائه می‌کنند و ما از همه آن‌ها تشکر و قدردانی می‌کنیم.

نفریه تصریح کرد: متاسفانه تمام مراکز ما مجبور شدند، مواد ضدعفونی را از بازار آزاد تهیه کنند و همچنین پرسنل بیشتری را به کار گرفته‌اند از همین رو سازمان نیز کمک‌هایی هر چند محدود به این مراکز داشته است تا هزینه‌های صورت گرفته جبران بشود. همانطور که گفتم پاداشی برای پرسنل این مراکز در نظر گرفته شده است.

وی درباره همکاری وزارت بهداشت با سازمان بهزیستی گفت: طی مکاتباتی که انجام شده است، قرار شد شبکه‌های بهداشت با مراکز بهزیستی ارتباط برقرار کنند و چنانچه مرکزی آلوده شد، شبکه‌های بهداشت به سرعت برای کمک به مراکز ما وارد شوند و موارد مشکوک و بیمار جداسازی شوند و تحت درمان قرار بگیرند. بیمارستان فیروزآبادی نیز برای خاص مرکز کهریزک هماهنگ شده است. در روز‌های اول بیماری ناهماهنگی‌هایی وجود داشت، اما در حال حاضر با نامه‌ای که از سوی معاون بهداشت وزارت بهداشت به شبکه‌های بهداشت شده است. همکاری لازم با مراکز بهزیستی در حال انجام است. البته به غیر از مرکز کهریزک برای تامین تجهیزات لازم در دیگر مراکز همچنان با مشکل مواجه هستیم، البته کمکی هم از چین به ما شد که در بین مراکز تقسیم شده است.

رئیس کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور درباره جمع آوری معتادان متجاهر گفت: کمپ‌های ماده ۱۶ کمیته‌ای با عنوان کمیته ماده ۱۶ دارد که زیرمجموعه سازمان بهزیستی است و رییس سازمان بهزیستی رییس این کمیته است، در خصوص جمع آوری معتادان متجاهر نیز جلسه‌ای تشکیل شده و هماهنگی و تقسیم کار انجام می‌شود تا بتوانیم معتادان متجاهر را براساس دستورالعمل مفصلی که تهیه شده است، جمع‌آوری شوند. این معتادان در ابتدا باید از نظر بیماری غربالگری شده و قرنطینه شوند و به مدت ۱۴ روز در یک مکان نگهداری شوند و در صورتی که بیماری در آن‌ها بروز نکرد به مراکز ماده ۱۶ منتقل شوند.

نیاز فوری "تهرانی‌های زیر خط فقر" به بسته‌های حمایتی

ضرر و زیان‌های اصناف خرد در ایام شیوع کرونا باید جبران شود

«محمد جواد حق شناس» رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در واکنش به نقش کمرنگ مدیریت شهری در تصمیمات ستاد کرونا به رغم حضور شهردار تهران در جلسات هیات دولت گفت: از رویکرد دولت و دولتی‌ها در این حوزه گله‌مند هستیم و از شهردار تهران نیز حتما می‌خواهیم در این حوزه به این خواسته توجه کند و همراهی داشته باشد و اگر جائی کوتاهی شود، قطعا از آن نمی‌گذریم و انتظار ما این است که در این حوزه همراهی بیشتری را با کارشناسان به ویژه در حوزه بهداشت داشته باشیم.

حق‌شناس تصریح کرد: ما در مورد اصناف معتقد بودیم باید به کمک دولت، اصناف خرد تا جایی که امکان دارد ضرر و زیان‌های آن‌ها با اختصاص بسته‌های حمایتی جبران شود و مجبور نباشند، برای امرار معاش در معرض انتقال بیماری قرار گیرند. همچنین معتقدیم که تعطیلی ادارات، مدارس و دانشگاه‌ها باید ادامه داشته باشد.

او در پاسخ به این سوال که شهرداری در رسیدگی به وضعیت معیشت شهروندانی که در این مدت متضرر شده‌اند و توزیع کمک هزینه‌هایی که بنیاد مستضعفان برای آن‌ها درنظر گرفته است، مسئولیت خود را به درستی انجام نداده است، گفت: شهرداری امکان این را ندارد که معیشت مردم را مستقیما تامین کند. شهرداری سازمان درآمد و هزینه است و وظیفه اداره شهر را برعهده دارد و معیشت مردم برعهده دولت است. اعدادی که برای کمک در نظر گرفته شده است، کوچک است و ۵ هزار مورد به نسبت جمعیت تهران عدد کوچکی است.

بیشتر بخوانید: ایران هنوز از پیک ویروس کرونا رد نشده است/ احتمال بازگشت به محدودیت‌ها

وی با اشاره به اینکه در تهران تنها ۵ هزار نفر کارتن خواب وجود دارد، گفت: همچنین تهرانی‌هایی که زیر خط فقر هستند که براساس آمار حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد این جمعیت به ویژه شهرک‌های اطراف تهران که بالغ بر چند میلیون نفر می‌شوند، نیازمند مساعدت و دریافت بسته‌های حمایتی هستند و جز اینکه دولت از امکانات و منابعی که دارد در این امر حمایت کند، اقدام دیگری امکان‌پذیر نیست.

حق‌شناس گفت: شهرداری با کاهش درآمد در اسفند و فروردین و حتی اردیبهشت وخرداد مواجه است و ممکن است در پرداخت حقوق هم با مشکل روبرو شویم و لذا انتظار به حق بر عهده دولت و نهاد‌های حاکمیتی است که به مردم کمک کنند، اما در رابطه با فضای شهری نیز قطعا با شما همراه هستم.

او در ادامه با اشاره به اقداماتی که مدیریت شهری در پی شیوع کرونا انجام داد، گفت: شورای شهر اسفندماه و همزمان با شیوع کرونا شهرداری را موظف کرد، تمهیدات لازم را برای جلوگیری از گسترش بیماری انجام دهد و به شهرداری اجازه داد تا بودجه مورد نیاز خود را از بودجه اضطراری بردارد و ستاد بحران را فعال کند.

حق شناس گفت: همزمان در شورای شهر نیز کمیسیون مبارزه با کرونا تشکیل شد که سه عضو از کمیسیون محیط زیست و سلامت و از هر کمیسیون دیگر نیز سه عضو به آن اضافه شدند تا مباحث مربوط به کرونا را رصد کنند.

او ادامه داد: براساس اظهارات مسئولان ستاد کرونای کشوری و تهران از رویکرد و هماهنگی و همکاری شواری شهر و شهرداری در این مدت اظهار رضایت کردند.

حق شناس با بیان اینکه شهرداری تهران و شورای شهر در تمام این مدت تلاش خود را برای کاهش آثار این بیماری به کار بسته‌اند، گفت: در شهر‌های بزرگ جهان شهرداری‌ها به عنوان نقطه کانونی تصمیم‌گیری در مدیریت بحران شناخته می‌شوند، اما در کشور ما متاسفانه ساختار تعریف شده این موقعیت و اختیار را به شورای شهر داده نمی‌شود.

حق‌شناس با بیان اینکه ما در مدیریت شهری تلاش کردیم آنچه به خودمان مربوط می‌شود را اجرائی کنیم، گفت: در همین راستا دورکاری کارمندان در دستور کار قرار گرفت و ضدعفونی محیط‌های شهری و فضا‌های عمومی از جمله مترو، اتوبوس و تاکسی‌ها را به اجرا گذاشتند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر همچنین به تعطیلی فضا‌های ورزشی، فرهنگسراها، خانه‌های فرهنگ و کلیه اماکن متعلق به مجموعه فرهنگی شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: تعطیلی این اماکن زودتر از زمان اعلامی انجام شد که اقدام بسیار اثرگذاری بود. از طرفی فضا‌های درمانی شهرداری تهران از جمله شرکت شهر سالم با حداکثر توان در خدمت نیرو‌های کاری شهرداری و همچنین شهروندان قرار گرفت.

او در خصوص اقدامات فرهنگی که مدیریت شهری در این مدت انجام داد، گفت: با استفاده از فضای مجازی و فضای تلویزیون باید این اقدام انجام می‌شد تا اوقات خوشی برای مردمی که در خانه بودند ایجاد کنیم. شهرداری تلاش کرد تا با همکاری شبکه ۵ برنامه‌هایی را برای نگه داشتنن شهروندان در خانه‌ها تدارک ببنید و همچنین از ظرفیت فضای مجازی برای آموزش به مردم و ایجاد فضای سرگرم کننده استفاده کرد که در همین راستا برگزاری کنسرت‌های آنلاین با صندلی‌های خالی اجرا شد که با یک رکورد بی سابقه روبرو شد و در یک شب اجراس کنسرت آقای زندوکیل ۶ میلیون نفر از درگاه‌های مختلف آن را تماشا کردند.

واکنش به مشکلات آموزشی فرزندان اقشار کارگر و آسیب‌پذیر در ایام کرونا

در حال شناسایی و حل مشکلات هستیم

«مهدی نوید ادهم» دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره مشکلات دانش‌آموزان اقشار کم‌در آمد به ویژه کارگران برای تامین گوشی‌های اندروید جهت استفاده از نرم افزار "شاد" گفت: برای اینکه در این شرایط فرآیند آموزش را پیگیری کنیم و آموزش تعطیل نشود، روش‌های متعدد و متنوعی را به کار گرفتیم تا متناسب با شرایط، همکاران ما در سراسر کشو بتوانند خدمات خود را ارائه دهند.

وی در ادامه افزود: یکی از روش‌ها استفاده از ظرفیت صدا و سیما بود که در سطح کشوری و استانی انجام شد. انواع و اقسام برنامه‌ها از همان اولین روز‌های تعطیلی مدارس پخش شد تا دانش‌آموزان بتوانند از آن استفاده کنند و حتی بسیاری از قسمت‌‎ها نیز بازپخش شد. آمار و ارقام نشان می‌دهد، استفاده از این برنامه‌ها با استقبال خوبی همراه بوده است و معمولا دسترسی به تلویزیون در اکثر مناطق و منازل وجود دارد.

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به تلاش معلمان برای پیشبرد روند آموزشی گفت: از طرف دیگر معلمان زیادی به میدان آمدند و با روش‌های مختلفی به دلیل حس مسئولیت‌پذیری سعی کردند دانش‌آموزانشان را دریابند و اجازه ندهند که از تحصیل محروم شوند که یک مورد آن حضور در خانه دانش‌آموزان بود.

وی در ادامه بیان کرد: ما در میان معلمان موارد فراوانی داریم که برای آموزش به منازل دانش‌آموزان خود رفته‌اند. همچنین تولید درسنامه‌ها و برنامه‌های آموزشی توسط معلمان انجام و به دانش‌آموزان داده شده است.

ادهم درباره روش دیگر آموزش به نام اپلیکشن "شاد" گفت: روش سوم شبکه ملی شاد است. ما توجه داریم که احتمالا این شبکه همه دانش‌آموزان را تحت پوشش خود نمی‌برد و محدودیت‌هایی وجود دارد و از همین رو اکنون در حال شناسایی مشکلاتی اعم از نبود آنتن‌دهی، پهنای باند حداقلی، عدم وجود امکانات و تجهیزات هستیم.

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش افزود: پروژ ملی شاد یک کار بزرگ بوده که قرار است در سطح کشوری اجرایی شود. نمی‌توان گفت که از همان روز اول صد در صد کشور را تحت پوشش قرار خواهد داد، اما تمرینی برای این روزهاست که ما آن را انجام دادیم و اکنون در حال شناسایی نقاط ضعف آن هستیم و برای تک تک این کاستی‌ها و مشکلات هم راه‌حل پیدا می‌کنیم تا بتوانیم بعد هم از این ظرفیت استفاده کنیم.

نوید ادهم درباره استفاده از اپلیکیشن شاد در دوران پساکرونا گفت: اگر اول مهر شرایط عادی شد و دانش‌آموزان در مدرسه حضور پیدا کردند، این نرم افزار به عنوان یک ابزار در خدمت مردم خواهد بود و به معلمان به عنوان مکمل آموزشی کمک خواهد کرد، اما اگر شرایط فعلی ادامه پیدا کند، نرم‌افزار شاد می‌تواند کمک حال ما برای اجرای آموزش‌ها باشد.

وی گفت: روش‌های مختلفی برای آموزش به کار گرفته شده و تنها یک روش کفایت نمی‌کند. در بسته‌های آموزشی ما نیز سعی شده به طرق مختلف آموزش انجام شود.

نوید ادهم گفت: مطلوب ما حضور دانش آموزان در مدرسه است، اما زمانی که امکان حضور وجود ندارد چه کار باید کرد؟ یا باید کل آموزش را تعطیل می‌کردیم تا مدارس باز شوند یا اینکه مدارس تعطیل شوند، اما اجازه ندهیم آموزش تعطیل شود.

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش در واکنش به اینکه از سوی برخی اقشار آسیب پذیر و همچنین قشر کارگر گفته شده که مدارس فرزندان آن‌ها را مجبور کرده که از نرم افزار شاد استفاده کنند، آیا استفاده از نرم افزار شاد اجباری است؟ گفت: نرم افزار شاد یک پروژه ملی است و تلاشمان این است که همه دانش آموزان تحت پوشش این پروژه باشند، البته مذاکراتی صورت گرفته تا ببینیم در نقاطی که مشکل داریم چطور آن را حل کنیم.
منبع: ایلنا
نظرات شما