صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 17
کد خبر: ۲۱۲۵۴۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۲ - ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
روحانی در جلسه هیات دولت؛

پایان اپیدمی ویروس کرونا روشن نیست/ اسم این خلیج، خلیج فارس است نه خلیج نیویورک و واشنگتن

رئیس‌جمهور گفت: به دلیل غیر قابل پیش‌بینی بودن زمان پایان اپیدمی کرونا ما باید خودمان را برای کار، فعالیت، دانش و سرزنده نگه داشتن جامعه بنا بر فرض اینکه این ویروس برای مدتی در کنار مردم است، آماده کنیم.
رویداد۲۴حسن روحانی در جلسه امروز هیات دولت گفت: در آستانه روز کارگر هستیم و باید از همه کارگر‌ها به ویژه امسال که سال سختی بود و از اسفند برای سلامت و شغل مردم مشکلاتی ایجاد شد، اما کارگران عزیز ما با همه توان برای رفع نیاز‌های کشور تلاش کردند. اینکه امروز می‌بینیم محصولات کشاورزی و غذایی مردم و محصولات بهداشتی به وفور در اختیار مردم قرار دارد؛ در سایه تلاش کارگر عزیز ما است؛ یعنی در کنار تلاش کادر پزشکی، کارگران ما هم برای رفع نیاز‌های مردم تلاش کردند. 

وی ادامه داد: تلاش ما از ابتدا بر این بود که سلامت مردم را به عنوان هدف اول مورد حراست قرار دهیم و بعد هم نیاز‌های مردم را در بازار تامین کنیم و کارگاه‌های ما و بنگاه‌های تولیدی ما به فعالیت ادامه دهند.

وی افزود: البته جمع این‌ها گاهی پیچیدگی به وجود می‌آورد، اما می‌خواهم بگویم به دلیل غیر قابل پیش‌بینی بودن زمان پایان اپیدمی کرونا ما خودمان را برای کار، فعالیت، دانش و سرزنده نگه داشتن جامعه بنا بر فرض اینکه این ویروس برای مدتی در کنار مردم است، آماده کنیم.

رئیس‌جمهور گفت: هیچ‌کس امروز نمی‌تواند پیش بینی کند پایان این اپیدمی چه زمانی است؛ باید بلندمدت‌تر فعالیت خود را در کنار ویروس ببینیم. راه جمع این است که همه دستور‌العمل‌های پزشکی را رعایت کنیم و کار و فعالیت در کنار این احتیاط لازم است. یک روزی به مردم می‌گوییم حتما باید در خانه بمانید و حالا هم می‌گوییم برای غیر ضرورت در خانه بمانید، اما در یک مقطعی گفتیم با احتیاط از خانه خارج شوید و بعد برگردید یعنی از فاصله‌گذاری اجتماعی به فاصله‌گذاری هوشمند دسیدیم.

وی ادامه داد: امروز هم که طرح تقسیم مناطق است معنایش به هیچ عنوان این نیست که در مناطق سفید دستورالعمل‌های بهداشتی نباید رعایت شود بلکه باید مراقب باشند دستاورد سفید بودن حفظ شود و مناطق زرد و قرمز هم باید دست به دست بدست هم بدهند تا به وضعیت سفید برسند.

وی افزود: در مساله ویروس کرونا اصل کار در دست مردم است چرا که اساس بر مراقبت است. مراقبت هم در قدم اول خودمان هستیم و در روز‌های سخت هم باید توسط پزشک و پرستار باید مراقبت پیچیده‌تری صورت بگیرد.

رئیس دولت با اشاره به روز کارگر گفت: در روز کارگر قرار داریم، این ایام را به کارگران، پزشکان، پرستاران و کشاورزان و همه مردم ایران تبریک می‌گویم.

روحانی با تاکید بر این‌که باید بر روی پای خودمان بایستیم گفت: شرایط امروز آن‌گونه است که حتی اگر پول و امکانات داشتیم، مشکل بانکی و حمل‌ونقل هم نداشتیم و همه چیز هم آماده بود مواد غذایی راحت به دست نمی‌آمد چرا که کشور‌ها به راحتی مواد غذایی ذخیره شده‌شان را در اختیار هم قرار نمی‌دهند.

وی ادامه داد: امروز همه کشور‌ها چند برابر آنچه که قبلا ذخیره می‌کردند، ذخیره می‌کنند؛ ذخیره‌سازی در داخل کشور‌ها باتوجه به شرایط افزایش پیدا کرده است.

رئیس قوه مجریه با اشاره به تولید تجهیزات پزشکی در داخل کشور، بیان کرد: کمبود‌های دارویی و تجهیزات پزشکی در کشور رفع شده است و امروز خودمان تجهیزات پزشکی را تولید می‌کنیم. امروز ما خودمان دستگاه‌های تنفس مصنوعی را تولید می‌کنیم؛ چند روز پیش تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان ارقام خوبی را در تولید دستگاه تنفسی اعلام کردند که تقریباً نیاز کشور را تامین می‌کند.

وی ادامه داد: امروز حتی اگر روابط بانکی ما مشکل نداشت معلوم نبود چند کشور در دنیا هستند که این دستگاه تنفس مصنوعی را می‌توانند به ما بفروشند. اگر ما امروز ماسک، گان و همه لوازم و تجهیزات لازم برای پرستاران عزیز و پزشکان در داخل نمی‌توانستیم تهیه کنیم، معلوم نبود آیا به راحتی می‌توانستیم ماسک وارد کنیم.

رئیس‌جمهور افزود: مشاهده کردید مسئله ماسک چه شرایط سختی به وجود آورد و کشور‌ها ماسک‌ها را چگونه از روی هوا می‌قاپیدند.

وی با اشاره به ماه مبارک رمضان گفت: ماه مبارک رمضان؛ ماه نعمت، عرفان، معنویت، خلوص، قرب به خداوند و قرآن است که در این ماه باید شکرگزار باشیم.

روحانی گفت: الحمدالله امروز یک آرامش نسبی در جامعه ما وجود دارد و مردم اگر چیزی نیاز داشته باشند از مواد غذایی تا محصولات بهداشتی در فروشگاه‌ها پیدا می‌شود. امروز اگر کسی خدای ناکرده به تخت بیمارستانی و شرایط ویژه نیاز پیدا کند مشکلی وجود ندارد.

وی ادامه داد: این روز‌ها که با بسیاری از سران کشور‌ها در تماس تلفنی بودم تقریباً همه‌شان می‌گویند ایران را زیر نظر داشتند، آن‌ها بیان می‌کردند آمار و ارقام شما را می‌دانیم، می‌گفتند ایران یک کار بسیار منسجم برای مقابله با این ویروس انجام داده است.

وی افزود: سران کشور‌ها می‌گفتند این سه رقم سفید، زرد و قرمز که اعلام کردید مبنای تان چیست؟ این نشان دهنده آن است که همه کشور‌های جهان ما را زیر نظر دارند.

وی تاکید کرد: پیروزی بر بیماری کرونا، پیروزی ملت ایران است و تنها پیروزی دولت، کادر درمانی و سایرین نیست.
 
رئیس دولت دوازدهم گفت: امروز آب، برق و سوخت مردم را تامین می‌کنیم. واقعاً علیرغم همه پیچیدگی‌ها و فشار‌هایی که بوده؛ آمار بانک مرکزی را نگاه می‌کنم می‌بینم که تورم ماهانه ماه فروردین نصف تورم ماهانه تورم ماه اسفند ۹۸ است. این به معنی یک حرکت خوب اقتصادی است. این که امروز هم مردم به بازار پول و هم بازار سرمایه اعتماد دارند و هم رقم پس‌انداز ما در بانک‌ها رشد ۳۲ درصدی دارد و هم حضور مردم در بازار بورس امروز نمایان است که چگونه است این به معنای اعتماد مردم است.

وی ادامه داد: این که بیرونی‌ها تبلیغ می‌کنند که مردم ایران به نظام و دولت ایران اعتماد ندارند کاملا دروغ می‌گویند. بورس ما شاهد بر دروغگویی آن‌ها است. پس انداز بانکی، حضور کارگران در کارگاهها، محصولات کشاورزی، شاهد بر دروغگویی آن‌ها است.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: امروز قادر هستیم کیت تشخیصی آنتی بادی را تولید و صادر کنیم. برخی از رهبران کشور‌ها از من سوال می‌کنند که این کیت‌ها را می‌توانید به ما هم بدهید. این افتخار همه عزیزانی است که در شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری و در کارگاه‌ها مشغول کار و تحقیق هستند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما ملتی هستیم که به تخصص، متخصصین و منافع همیشه توجه کرده ایم و با اشاره به روز خلیج فارس، خاطرنشان کرد: خلیج فارس برای ما یک آبراه تاریخی مهم است، البته همه آبراه‌ها از جمله آبراه شمال کشور یعنی دریای خزر برای ما مهم است، اما خلیج فارس و دریای عمان، چون به آب‌های جهان متصل است، اهمیت خاص و ویژه‌ای دارد و یکی از مراکز بزرگ انرژی در دنیا بوده و اکنون نیز هست. همچنین یک منطقه حساس و مهم است. این خلیج را به کسانی که خلیج آنهاست تبریک می‌گویم.

وی با تاکید بر اینکه خلیج، خلیج فارس است و خلیج همیشه فارس خواهد بود و خواهد ماند، افزود: استان‌های مرزی خلیج فارس از خوزستان تا سیستان و بلوچستان استان‌هایی که در کنار خلیج فارس هستند مثل استان‌های فارس مرزداران خوبی بوده‌اند و در مقابل بیگانگان به خوبی ایستادگی کرده و امروز هم ایستادگی می‌کنند.

رئیس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: آمریکایی‌ها باید بدانند اسم خلیج، خلیج فارس است و اسم آن خلیج نیویورک و واشنگتن نیست، خلیج فارس است؛ باید از روی نام این خلیج و آب را و موقعیت این ملتی که در کنار این آبراه برای هزاران سال حافظ آن بوده‌اند را درک کنند و هر روز علیه آن‌ها توطئه نکنند

وی افزود: ملت ایران همیشه سربلند بوده است برای حفظ این آبراه همیشه موفق بوده و هستند. سربازان، پاسداران، بسیج، ارتش و نیروی انتظامی ما همیشه پاسدار این آبراه بوده و خواهند بود.

رئیس جمهور ضمن سپاسگزاری از مقام معظم رهبری در کمک به آزاد‌سازی سهام عدالت به نفع مردم گفت: در این شرایط سخت ما هرچه بتوانیم دارایی‌های مردم را به روز و مالکیت آن‌ها را شفاف کنیم و اختیارات کار را به صاحبان مال بازگردانیم کار بسیار ارزشمند و بزرگی است. از زمانی که این گونه مسائل و مباحث راجع به اصل ۴۴ در مجمع تشخیص با تلاش‌های آیت الله هاشمی رفسنجانی مطرح بود و مسائلی که آنجا مطرح شد، تلاش شد که برای آزادسازی و خصوصی‌سازی سرمایه‌های دولتی و کارخانجات بزرگ اقتصادی فکری بشود، مقام معظم رهبری گفتند که این منابع به عنوان سهام در اختیار مردم قرار بگیرد که در اختیار مردم هم قرار گرفت.

وی ادامه داد: این سهام مقداری برای مردم نامشخص بود چرا که باید سال‌ها صبر می‌کردند تا سود بیاید و بعد از آن باعث می‌شد که مالک سهام شان بشود. این روند ۹ تا ۱۰ سال طول کشید تا مردم مالک سهام خودشان شود، اما دولت یازدهم از همان ماه‌های اولیه به فکر ساماندهی این سهام بود.

رئیس دولت دوازدهم با قدردانی و تشکر از وزیر اقتصاد و رئیس بخش خصوصی سازی دولت یازدهم یادآور شد: از پایان سال ۹۳ و ابتدای ۹۴ تلاش زیادی برای شفاف‌سازی این سهام‌ها صورت گرفت وکار‌های زیادی انجام شد؛ از جمله سامانه‌ای که ایجاد شد تا مردم در آن ثبت نام کنند و برای همه مشخص شد که چه کسی چه مقدار سهم دارد چه مقدار بدهکار یا طلبکار است.

وی با بیان اینک بعد از آن تلاش کردیم که این سهام را به نحوی آزاد کنیم، ادامه داد: ابتدا به فکر تنظیم لایحه‌ای برای مجلس شورای اسلامی افتادیم، اما هنگام تنظیم لایحه به متوجه شدیم که این کار به دستور مقام معظم رهبری انجام شده پس ایشان باید دوباره دستور بدهند.

روحانی با اشاره به مکاتباتش با رهبر انقلاب، گفت: مقداری طول کشید، اما این لایحه را در سال ۹۶ برای تصویب به مجلس فرستادیم تا بتوانیم سهام عدالت را آزاد کنیم که در آن مقطع نیز اجازه از مقام معظم رهبری نیاز بود.

وی با اشاره به سه مکاتبه‌ای که چند ماه اخیر با رهبر انقلاب برای آزاد سازی این سهام داشته اند گفت: در خواست آزادسازی همسو با رعایت اهداف که مد نظر رهبری بود. در نامه‌ای که سال گذشته ارسال برای ایشان ارسال کردم، نکاتی را بیان کرده بودند. نامه دوم را فروردین امسال خدمت ایشان فرستادم ایشان فرمودند چارچوبی برای آزادسازی سهام عدالت انجام شود. نامه سوم در ابتدای اردی‌بهشت ماه ارسال و چارچوبی را خدمت ایشان پیشنهاد دادم. از ایشان بسیار سپاسگزارم که با نامه آخری موافقت فرمودند البته چارچوبی را که ما پیشنهاد داده بودیم با نقطه نظراتی تکمیل فرمودند. پیشنهاد ما این بود که در نهایت شورای عالی بورس درباره شیوه کار تصمیم بگیرد که ایشان هم موافقت نمودند.
وی با بیان اینکه قدم خوب برای مردم با موافقت مقام معظم رهبری در ماه مبارکه رمضان قدم بسیار خوبی برداشته شده، است، افزود: حدود ۵۰ میلیون نفر صاحب این سهام هستند که حساب و کتاب آن‌ها روشن است. از شورای عالی بورس می‌خواهم در این زمینه در کوتاه‌ترین زمان آیین نامه‌ها و مقررات را تهیه کنند، از سال ۹۵ که سهام عدالت به طور کامل سامان پیدا کرد در سال‌های ۹۶، ۹۷ و ۹۸ سود ۱۰۰ تا ۲۰۵ هزارتومانی به سهام‌های که ۵۰۰ تا یک میلیون تومانی بودند تعلق گرفت.

روحانی گفت: مردم اگر تمایل داشته باشند این سهام را نگه میدارند و سود سهام شما برخوردار می‌شوند، این درحالی است که ارزش سهام روز به روز بیشتر می‌شود همانطور که طی ۱۰ سال گذشته دیدیم که بیشتر شده است و دلیل آن هم اینواست که به بنگاه‌های اقتصادی مهم و ارزشمند مرتبط هستند.

وی افزود: مزدم مالکان سهام هستند و اگر خواست می‌توانند آن را در بازار بورس بفروشند اگر هم نخواستند نگهدارند آزاد هستند. ساز و کار فروش سهام در بورس توسط شورای عالی بورس اعلام خواهد شد.

رئیس جمهور افزود: در شرایط سخت اقتصادی فعلی این سهام به کمک مردم آمده و موافقت رهبری برای ما بسیار ارزشمند است. آن‌هایی که نیاز دارند آن را نگه می‌دارد و سود سالانه ان را دریافت می‌کنند.

وی تصریح کرد: این روز‌ها هم در کارگاه‌های تولیدی ما پیشرفته‌های خوبی انجام می‌شود و هم موفقیت‌هایی که در بیمارستان‌هایی که در مقابله با کرونا هستند اقدامات خوبی انجام می‌گیرد. همچنین موفقیت‌هایی را در جامعه شاهد هستیم، مردم با همدلی و همراهی کمک خواهند کرد که از این شرایط سخت عبور کنیم.

وی در پایان تاکید کرد: احتیاط باید به امید به آینده توام شود امید به آینده نباید احتیاط‌های را کم کند و نه احتیاطات نیز نباید امید به آینده را خدشه‌دار کند. احتیاط‌ها و دستورالعمل‌ها را انجام بدهیم و در عین حال کاملا به آینده امیدوار باشیم.
منبع: ایلنا
نظرات شما