این اسم بخاطر آن است که بیشترین وقت تهیه این شامی در ماه مبارک رمضان است، زیرا پر انرژیترین شامی و کوکوی محدوده آشپزی در گیلان است.

رویداد۲۴ خارج از استان گیلان بسیاری به شمالیها رشتی میگویند. این محدوده اتلاق نام محل گاهی از آستارا تا ساری را به اشتباه پوشش میدهد از این رو به این شامی «شامی رشتی» هم میگویند.
مواد لازمگوشت صاف یا نافگاه گوساله یا گردن گوسفندی.... یک کیلو
لپه شامی....... یک کیلو
پیاز متوسط........ یک عدد
نمک و فلفل و زردچوبه.... به میزان لازم
تخم مرغ.........۷ عدد
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کتلت گوشت ساده و خوشمزه
طرز تهیهلپه را پاک کرده و خیس میکنیم سپس با گوشت و پیاز و زردچوبه و در پایان پختن نمک میافزاییم، گوشت را پس از پخته شدن بیرون آورده و بعد از خنک شدن ریش ریش میکنیم و لپهها و پیاز را هم فلفل و نمک و در صورت تمایل کمی ادویه زده و در نمکیار میسابیم یا با گوشت کوب له میکنیم. گوشت ریش شده و تخم مرغ افزوده را ورز میدهیم. برخی در این نوع شامی علاوه بر لپه لوبیا سفید و یا نخود هم اضافه میکنند و برخی گوشت را هم ریش نمیکنند و با گوشت کوب له میکنند. سپس مثل کتلت دانه به دانه به صورت گرد درآورده و دو طرفش را سرخ میکنند و برای آن که وسطش خمیر نماند سوراخی در وسط آن میزنند تا از این ناحیه هم سرخ شود.