صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۲۰۹۲۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۱ - ۱۹ تير ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
رویداد۲۴ بررسی می‌کند:

راه‌اندازی آزمایشگاه کرونا در میان بیماران سرطانی خوزستان/ استاندار در پشت پرده تخریب آزمایشگاه دولتی

یک آزمایشگاه مخصوص ویروس کرونا در قلب تنها بیمارستان سرطان استان خوزستان بنا شده و از سوی دیگر، آزمایشگاه ژنتیک دولتی این بیمارستان تعطیل و مردم مجبورند به آزمایشگاه خصوصی ژنتیک استاندار مراجعه کنند.
رویداد۲۴ شادی مکی:  آمار ابتلا به ویروس کرونا در کشور رو به افزایش است، ۱۴ استان کشور از جمله خوزستان در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار دارند. این بیماری زن و مرد و پیر و جوان نمی‌شناسد، اما گروه‌هایی را بیش از سایر اقشار مورد تهدید قرار می‌دهد. بیماران مبتلا به سرطان از جمله افرادی هستند که به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
 
برای فردی که مبتلا به بیماری سرطان بوده و در استانی زندگی می‌کند که تنها یک مرکز فوق تخصصی مجهز برای بیماران سرطانی دارند آسیب بزرگی است که نتواند از همه خدمات درمانی و تشخیصی در حوزه سرطان با هزینه‌های دولتی برخوردار شود و آسیب بسیار بزرگتری است که با شروع اپیدمی کرونا در کشور تنها مرجع درمانی قابل اعتماد او نیز دستخوش تغییراتی مرگ آفرین شود. تغییرات که پیرو بده و بستان‌ها سیاسی و گاهی ترجیح منافع گروه‌های خاص بر منافع عموم رخ می‌هد.
 
بیمارستان شفای اهواز تنها مرکز فوق تخصص سرطان در استان خوزستان است که دستمایه این بازی‌ها و رفاقت‌های پشت پرده سیاسیون استان قرار گرفته و تنها قربانیان آن بیماران سرطانی و مراجعان آن هستند که علاوه بر مشکلات ناشی از ابتلا به سرطان باید تبعات سنگین این تصمیم‌گیری‌ها را نیز تحمل کنند.
 

بیشتر بخوانید: 
چنگال کرونا بر گلوی داغِ خوزستان/ چرا استاندار خوزستان مسئولان استانی را در بی‌خبری نگه داشته است؟
زندگی تلخ یک خانواده سرطانی در غیزانیه اهواز/ بیماران سرطانی چگونه روزگار می‌گذرانند؟

انتقال بیماری سرطانی بستری به بیمارستان متروکه سپاه

 
 
 
یک منبع آگاه در این باره به رویداد‌۲۴ می‌گوید: بیماران سرطانی به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن به شدت در برابر ابتلا به ویروس کرونا آسیب‌پذیر هستند. اما متاسفانه آنچه از زمان شیوع کرونا بر بیمارستان شفای اهواز که در واقع تنها بیمارستان تخصصی سرطان در سطح استان است گذشته به نفع این گروه از بیمار‌ها نبوده است.
 
وی توضیح می‌دهد: این بیمارستان ابتدا در کنار یک بیمارستان جامع قرار داشت، زیرا در جهان تمام بیمارستان‌های فوق تخصصی باید در کنار یا داخل یک بیمارستان جامع قرار داشته باشند تا بیماران بتوانند مشاوره‌های جراحی، نورولوژی، قلب و ... را از آن‌ها دریافت کنند. اما طی یک عملکرد غیرکارشناسانه و صرفا زدوبند‌های سیاسی خیانتی بزرگ به بیماران مبتلا به سرطان خوزستان شد. به این معنا که ۴ سال پیش بستری‌ها را به بیمارستان بقایی که وابسته به سپاه بوده و فاصله زیادی با بیمارستان شفا دارد منتقل کردند. این درحالی است که در آن زمان این بیمارستان متروکه بود و استفاده‌ای از آن نمی‌شد.
 
این فرد آگاه بیان می‌کند: ما در بیمارستان بقایی بسیاری از بخش‌های مورد نیاز را نداریم و بیماران برای امور خود مجبورند همچنان به بیمارستان شفا مراجعه کنند. با توجه به فاصله بسیار زیاد این دوبیمارستان گاهی یک آمبولانس ۴ بیمار بدحال را برای انجام اقدامات درمانی ضروری که در بقایی انجام نمی‌شود به بیمارستان شفا می‌آورد. بقایی در آخرین نقطه شهر اهواز واقع و در ابتدای جاده خرمشهر قرار دارد. اگر این بیمارستان تمام تخصص‌ها را داشت مشکلی نبود، اما بیماران ما در این ۴ سال سرگردان شده و ناچارند برای بستری به بقایی بروند و برای ویزیت به شفا بیایند.
 
وی اظهار می‌کند: در حال حاضر به بیمارستان شفا که پیش از این تنها به بیماران سرطانی و بیماران خونی مانند تالاسمی و هموفیلی خدمات می‌داد بخش‌های دیگری مانند بخش دیالیز در حال اضافه شدن است که نمی‌دانم اگر بیمارستان جای کافی داشت چرا بیماران سرطانی را به بیمارستان بقایی بردند در حالیکه این بیمارستان فاقد جراح بوده و مثلا بخش سونوگرافی آن هر روز فعالیت نمی‌کند و نواقص بسیاری دارد.

 
 

احداث آزمایشگاه کرونا در میان بیماران مبتلا به سرطان

 
 
این فرد آگاه با بیان اینکه شیمی‌درمانی‌های سرپایی و مرکز پیوند بیماران و همچنین درمانگاه‌های مربوط به سرطان همچنان در بیمارستان شفا قرار دارد، عنوان می‌کند: بعد از شیوع کرونا مصیبت دیگری نیز به مصائب بیماران سرطانی افزوده شد، به این معنا که با وجود آمد و شد زیاد بیماران سرطانی در این مرکز بعد از شیوع کرونا، دو آزمایشگاه کرونا در وسط بیمارستان راه اندازی کرده‌اند که به کار کشت ویروس کرونا می‌پردازند. این موضوع به صورت بالقوه می‌تواند جان این بیماران را با خطر مواجه کند.
 
وی با بیان اینکه این اقدام با حمایت استاندار و سایر مسئولان استانی انجام شد، اضافه می‌کند: سوال این است که آیا در مکانی دیگر نمی‌شد این آزمایشگاه‌ها را برپا کرد. بعد از راه‌اندازی آزمایشگاه کرونا در بیمارستان شفا یعنی از یک ماه پیش تعدادی از بیماران سرطانی به کرونا مبتلا شده‌اند ویک نفر از کودکان مبتلا به سرطان نیز در اثر کرونا فوت کرد.
 
این فردآگاه اظهار می‌کند: در این آزمایشگاه‌ها از افراد مشکوک به کرونا نیز تست گرفته می‌شود ودر واقع این افراد وارد بیمارستان تخصصی سرطان می‌شود که این موضوع نیز خطرناک است. همچنین در این آزمایشگاه کار کشت نیز انجام می‌شود. با وجود همه احتیاط‌ها امکان انتشار آلودگی از آزمایشگاه به بیرون بسیار زیاد است آنهم در شرایطی که طبقه پایین آن اتاق شیمی‌درمانی سرپایی قرار دارد و همه این افراد در خطر هستند.


بیشتر بخوانید: 
غلامرضا شریعتی؛ صاحبخانه اصلاحات یا مستاجر وزارت کشور؟/ استاندار خوزستان دیگر باید چکار کند تا برکنار شود؟
 

تخریب آزمایشگاه دولتی ژنتیک و برپایی آزمایشگاه خصوصی

 
 
 
به گزارش رویداد ۲۴ اشغال جایگاه آزمایشگاه ژنتیک واقع شده در بیمارستان شفا‌ی اهواز به عنوان یک آزمایشگاه دولتی که می‌توانست هزینه‌های درمانی را برای اقشار کم‌درآمد کاهش دهد وجایگزین کردن آن با آزمایشگاه کرونا از جمله اقداماتی است که دود آن به چشم بیماران و به‌ویژه بیماران کم‌درآمد می‌رود.

به گفته منبع آگاه  با از کارافتادن این آزمایشگاه ژنتیک مردمی که نیاز به خدمات آن دارند تنها یک گزینه پیش رو دارند مراجعه به بخش خصوصی. در اهواز دو آزمایشگاه خصوصی وجود دارد که یکی از آن‌ها و درواقع بزرگ‌ترین آن یعنی آزمایشگاه ژنتیک پزشکی اهواز متعلق به غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان است.
 
وزارت بهداشت باید درباره این موضوع پاسخگو باشد که به چه علت با تخریب یک آزمایشگاه ژنتیک دولتی بدون جایگزین شدن با آزمایشگاه دولتی دیگر موافقت می‌شود تا مردم ناچار شوند به آزمایشگاه بخش خصوصی روی آورند.
 
این فرد آگاه تصریح می‌کند: جالب آن است که برای احداث این آزمایشگاه‌های کرونا، آزمایشگاه جایگاه ژنتیک بیمارستان شفا را اشغال کردند و ما دیگر نمی‌توانیم آزمایش‌های لازم را در این آزمایشگاه انجام دهیم. در واقع با یک تیر دونشان زدند هم آزمایشگاه ژنتیک ما را تخریب کردند هم اینکه کرونا را میان بیماران سرطانی آوردند.
 
 

بزرگ‌ترین آزمایشگاه ژنتیک خوزستان در اختیار استاندار

 


وی با اشاره به اینکه استاندار خوزستان یک آزمایشگاه ژنتیک خصوصی دارد که بزرگ‌ترین آزمایشگاه ژنتیک خوزستان است، تصریح می‌کند: وقتی آزمایشگاه کرونا را در میان بیمارستان سرطانی برپا شده و آزمایشگاه ژنتیک این بیمارستان را از بین می‌برند بیماران چاره‌ای ندارند جزآنکه که برای آزمایش‌های خود به آزمایشگاه استاندار مراجعه کنند.
 
وی با اشاره به اینکه برخی از مسئولان مخالف این اقدام استاندار بودند، خاطرنشان می‌کند: ۳۰ درصد از آزمایشگاه ژنتیک بعد از پیگیری‌های انجام شده توسط برخی متخصصان دوباره راه‌اندازی شده، اما مابقی آن راه‌اندازی نشده است. بیمار ما مجبور است برای انجام برخی آزمایش‌ها حتما به بخش خصوصی مراجعه کند، زیرا گزینه دیگری ندارد. برای استان خوزستان بسیار زشت است که با وجود داشتن مرکز آنکلوژی با این وسعت و با قدمت زیاد شرایط به گونه‌ای رقم زده شود که این مرکز نتواند امور خود را انجام دهد.
 
این فرد آگاه می‌گوید: در این شرایط گرانی و هزینه‌های بالا از مردم خوزستان حق انتخاب میان استفاده از آزمایشگاه ژنتیک خصوصی و دولتی گرفته شده است و بیمار چاره‌ای ندارد جز مراجعه به بخش خصوصی یا همان آزمایشگاه مرجع ژنتیک نرگس که متعلق به استاندار است.
 
وی تاکید می‌کند: بسیاری از مسائل بهداشتی و درمانی در کشور ما با مدیریت درست و بدون بودجه قابل حل است و جلوی بسیاری از هزینه‌های غیرضروری و آسیب‌های وارده بر مردم را می‌توان با مدیریت درست گرفت. 
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مهدی
۱۹:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۹
این استاندار غولی شده برای خودش جالبه !
نظرات شما