صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۲۱۵۵۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۵ - ۱۹ تير ۱۳۹۹

سرعت انتقال ویروس کرونا در مازندران ۲ برابر شد/ احتمال بازگشت محدودیت‌های سختگیرانه

سرعت انتقال ویروس کرونا در مازندران ۲ برابر شدرییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت که سرعت انتقال ویروس کرونا در این استان طی روز‌های اخیر رو به افزایش رفته و از حدود هفت دهم در اوایل تیر ماه جاری هم اکنون به ۱.۴ رسیده است.
رویداد۲۴  دکتر سید عباس موسوی روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران در ساری افزود: البته سرعت انتقال در شهر‌های دارای وضعیت قرمز بیشتر است و در این شهر‌ها سرعت انتقال به حدود ۲ نفر رسیده است به این معنا که هر فرد مبتلا به کرونا می‌تواند ۲ نفر را به این ویروس مبتلا کند.

وی از شهر‌های آمل، بهشهر، نوشهر و بابل به عنوان مناطق دارای وضعیت قرمز کرونایی نام برد و گفت که وضعیت در شهر‌های قائمشهر و رامسر نیز نارنجی است و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، نزن ماسک و رعایت نکردن فاصله گذاری فیزیکی می‌تواند وضعیت قرمز را به تمامی شهر‌های مازندران تحمیل کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران هشدرا داد: با توجه به نزدیکی شهر‌های استان مازندران به یکدیگر، وضعیت قرمز کرونایی در یک شهرستان می‌تواند تهدید این وضعیت برای سایر شهرستان‌ها نیز باشد و با این رویه خطر پذیری استان مازندران بیش از سایر استان‌های کشور است.

احتمال بازگشت محدودیت‌های سختگیرانه

دکتر موسوی دلیل افزایش آمار بیماران کرونایی بستری در بیمارستان‌های استان طی روز‌های اخیر را ناشی از عادی انگاری بیماری کرونا از سوی اکثر مردم اعلام کرد و اظهار داشت: با توجه به این که حدود ۸۰ درصد از مردم استان هنوز به ویروس کرونا مبتلا نشدند، در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی بخصوص استفاده نکردن از ماسک و رعایت نکردن فاصله گذاری فیزیکی، وضعیت بسیار بدی دامنگیر استان خواهد شد.

وی اضافه کرد: طولانی شدن زمان کنترل بیماری کرونا در استان نه تنها به عادی سازی رفتار در جامعه می‌انجامد، بلکه سبب می‌شود تا کار برای درمانگران فرسایشی شود و این رویه نیز خطر را بیش از گذشته افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: کاهش سن بیماران کرونایی در تهران/ ضرورت کاهش سفرها و کاهش حضور کارمندان
این مسئول تنها راهکار برای کنترل بیماری کرونا در مازندران را پرهیز از فرسایشی شدن این دوران دانست و گفت: عدم رعایت محدودیت‌های اجتماعی به خصوص پس از بازگشایی و برخی اشتغال‌های پرخطر شامل تالار‌های پذیرایی و برگزاری مراسم ختم و عروسی استان را به سمت افزایش شدن ویروس کرونا پیش برد و اکنون نیز عدم کنترل آن می‌تواند مازندران را به سمت بحرانی‌تر شدن پیش ببرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: اگر روند افزایشی در استان ادامه داشته باشد، احتمال برگشت برخی محدودیت‌ها با وجود پیش بینی برخی مشکلات اقتصادی در استان مازندران وجود دارد و همه ما برای عدم اجرای این محدودیت‌ها راهی جز رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی نداریم.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۵۰۰ بیمار کرونایی صرفا در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران بستری هستند و تحت درمان قرار دارند و پیش بینی می‌شود در روز‌های آینده این آمار نیز افزایش یابد.

موسوی گفت: افزایش بیش از ظرفیت بیماران می‌تواند فعالیت بیمارستان‌های استان مازندران را که با روند کاهشی کرونا، به حالت عادی خود برگشته بودند، تحت تاثیر قرار دهد و مشکلات دیگری را در استان برای سایر بیماران ایجاد کند.

مهاجران بومی عامل افزایش سرعت انتقال

رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در مورد ارتباط افزایش آمار بیماران کرونایی در استان با برداشته شدن محدودیت‌های سفر هم توضیح داد: در ابتدای شیوع ویروس کرونا برای جلوگیری از ورود آلودگی این ویروس به استان نظر بر اجرای محدودیت‌ها بود که با اپیدمی شدن این بیماری در استان محدودیت‌های سفر به خصوص در مورد کسانی که ویلا‌های شخصی دارند و امکان برگزاری تجمعات را ندارند، برداشته شد ضمن این که سفر این افراد تاثیر چندانی در سرعت انتقال ندارد.

وی مشکل اصلی را مربوط به بومیان مهاجر دانست و افزود: برگشت این مسافران برای دید و بازدید خویشاوندان می‌تواند باعث برپایی تجمعات و برخی نشست‌های تجمعی باشد که خطر انتقال ویروس را افزایش می‌دهد.

براساس آخرین گزارش هم اکنون حدود ۵۰۰ بیمار کرونایی در سطح بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی مازندران بستری هستند و با احتساب بیماران بستری در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل تعداد بیماران کرونایی در سطح استان بیش از ۶۰۰ نفر رسیده است که نسبت به هفته گذشته آمار بیماران حدود ۵۰ درصد بیشتر شد.
منبع: ایرنا
نظرات شما