رویداد۲۴ آرش نجیمی، با اشاره به اینکه تعداد بیماران بستری کووید۱۹ در استان اصفهان به بیش از ۸۰۰ نفر رسیده است، اظهار کرد: امروز (چهارشنبه_۱ مردادماه) تعداد بیماران بستری به ۸۴۴ نفر رسید که عدد بالایی است.
وی با اشاره به پشت سر گذاشتن آمار ۷۰۰ بیمار بستری کووید۱۹ با شیب تند در استان اصفهان، گفت: این درحالی است که ۸۰۰ بیمار بستری هم شیب تندی دارد که ممکن است در هفتههای آینده ما را وارد کانال ۹۰۰ بیمار بستری کند. این تعداد بیمار بستری رقم بالایی است و در اوج بحران در فروردین ماه چنین وضعیتی داشتیم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین به افزایش تعداد موارد حاد بیماری در استان اشاره و تصریح کرد: مساله دیگری که برای ما مشکل ایجاد کرده تعداد موارد حاد بیماری است، به طوری که همزمان با افزایش موارد بستری، تعداد موارد حاد و افرادی که نیاز به تخت مراقبت ویژه دارند نیز افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۱۶۳ بیمار کووید۱۹ در استان اصفهان نیاز به تخت مراقبت ویژه دارند، افزود: افزایش تعداد بیماران حاد، نیاز ما به افزایش تخت آی سی یو را افزایش داده است و به همین خاطر مجبوریم تعداد تختهای بیشتر آی سی یو را آزاد کنیم و به بیماران کووید۱۹ اختصاص دهیم.
بیشتر بخوانید: عادیپنداری شیوع کرونا باعث اوجگیری فوتیها شد
نجیمی با تاکید براینکه در حال حاضر مشکل کمبود تختهای بیمارستانی و آی سی یو در استان نداریم، توضیح داد: با این وجود رشد تعداد بیماران در استان نگران کننده است و باعث میشود در روزهای آینده خدماتی که به سایر بیماران میدهیم را محدود کرده و ظرفیتهای بیشتری در اختیار بیماران کووید۱۹ قرار دهیم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با یادآوری اینکه در پیک اول شیوع کرونا به بیش از هزار بیمار بستری رسیدیم، گفت: هنوز به پیک قبلی تعداد بستری بیماران نرسیده ایم، اما در شرایطی هستیم که با اوج بحران در فروردین ماه فاصله زیادی نداریم.
وی با اعلام اینکه هم اکنون وضعیت اصفهان نارنجی شده است، گفت: در تیرماه وضعیت اصفهان زرد رنگ بود، اما متاسفانه از ۳۰ تیر ماه وضعیت شهر اصفهان نارنجی شد و مرحله هشدار را نیز پست سر گذاشتیم. شهرستانهای استان هم متاسفانه این شرایط را داشته اند و بسیاری از شهرستانها از وضعیت سفید به زرد و بعضی از زرد به نارنجی تبدیل شدند.
نجیمی با بیان اینکه قطعا رعایت دستورالعملهای بهداشتی از سوی مردم باعث شده شیب افزایش بیماری تا اندازهای کند شود، خاطرنشان کرد: با این وجود استفاده از ماسک رفتاری است که شاید یک ماه زمان برای مشخص شدن نتایج آن در جامعه نیاز باشد، اگرچه قطعا اگر مردم از ماسک استفاده نمیکردند شاید آمار پذیرش ۱۰۰ بیمار جدید در روز، چندین برابر میشد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه با تاکید براینکه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون همیشه تخت بستری و آی سی یو در اصفهان وجود داشته، توضیح داد: در استان و شهر اصفهان هیچ روزی نبوده که نتوانسته باشیم مدیریت کنیم و همه روزهایی که درگیر کرونا بودیم با تلاش همکاران همه بیماران خدمات مورد نیاز خود را دریافت کرده اند.
وی با یادآوری اینکه هنوز در فصل تابستان هستیم و با این تعداد بستری روبرو شدیم، تصریح کرد: قطعا با شروع فصل پاییز که به طور طبیعی بیماریهای تنفسی و واگیر دار افزایش مییابد وضعیت سختتر میشود، بنابراین باید پیشگیری و مراقبتهای بهداشتی را از هم اکنون بیشتر کنیم.
نجیمی با بیان اینکه رفتارهای پیشگیری کننده موقت نیست و حداقل تا یک سال دیگر باید ماسک زدن، شست و شوی دست و رعایت فاصله جزئی از زندگی ما شود، گفت: اگر افراد تلاش کنند این رفتارها را به عنوان جزئی از شیوه زندگی خودشان دنبال کنند نه خستگی اتفاق میافتد و نه رفتارهای وسواس گونه خواهند داشت.