سالمندان برای مقابله با کرونا پروتئین مصرف کنند
سالمندان برای در امان ماندن از کرونا باید منابع غذایی پروتئینی برای تقویت سیستم ایمنی بدن را مصرف کنند.
رویداد۲۴ دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سالمندان باید پروتئین مورد نیاز بدن خود را از منابع غذایی حاوی پروتئین مانند گوشتهای کم چربی، مرغ، ماهی، سفیده تخم مرغ، فرآوردههای لبنی بدون چربی یا کم چربی شیر، ماست، پنیر تامین کنند. حبوبات نیز از منابع گیاهی پروتئینی هستند که اگر با غلات مصرف شوند تمامی نیاز بدن به پروتئین را تامین میکنند. به طور کلی مصرف روزانه حداقل ۲ واحد از گروه گوشت و تخم مرغ و یک واحد حبوبات برای تامین پروتئین مورد نیاز سالمندان لازم است.
جذب کلسیم و ویتامین D در سالمندان کاهش مییابد که خود اثر مخربی بر سلامت استخوانها دارد و سبب افزایش احتمال شکستگیهای استخوانی میشود. به این دلیل مصرف روانه مکمل کلسیم یا کلسیم د و مصرف ماهانه مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامکین د مطابق با دستورالعملهای وزارت بهداشت ضروری است. علاوه بر آن، مصرف حداقل ۲ واحد از گروه شیر و لبنیات که از منابع غنی کلسیم هستند توصیه میشود.
بر اساس این گزارش، در برخی افراد که دچار عدم تحمل گوارشی شیر هستند، لازم است روزانه جایگزینهای شیر مثل ماست و پنیر استفاده کنند. همچنین میتوان شیر بدون لاکتوز را در این موارد مصرف کرد. هر واحد از این گروه برابراست با یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا ۶۰-۴۵ گرم پنیر (به اندازه دو قوطی کبریت).
در سالمندان توانایی جذب ویتامین B ۱۲ بدن کاهش مییابد. برای پیشگیری از کمبود این ویتامین لازم است مقدار مناسبی از گوشت قرمز، ماهی، شیر و تخم مرغ روزانه مصرف شود و کمبود ویتامین B ۶ به علل مختلف در این سنین شایع است، زیرا با بالا رفتن سن سوخت و ساز این ویتامین افزایش و جذب آن کاهش مییابد. از طرف دیگر مصرف ناکافی گوشت دریافت این ویتامین را نیزکاهش میدهد. مصرف روزانه منابع غنی این ویتامین از جمله انواع گوشت، شیر، تخم مرغ، حبوبات و غلات کامل (سبوس دار) به تامین این ویتامین و تقویت سیستم ایمنی بدن سالمندان کمک میکند.
بیشتر بخوانید: نقش چند ویتامین در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا
آهن از دیگر ریزمغذیهایی است که به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند. سالمندانی که بدلیل دریافت کم منابع غذایی آهن دچار کمبود آهن و کم خونی میشوند، مقاومت کمتری در مقابل عفونتها و بویژه با ویروس کرونا دارند. منابع غذایی آهن از جمله گوشت قرمز، مرغ، ماهی از منابع غنی آهن هستند. حبوبات و زرده تخم مرغ، سبزیهای سبز تیره مثل جعفری، برگ چغندر، برگههای تیره کاهو، انواع خشکبار و مغزها نیز به تامین آهن مورد نیاز بدن کمک میکنند. مصرف چای خصوصا" بلافاصله بعد از غذاهای گیاهی حاوی آهن مانند حبوبات و غلات از جذب آهن جلوگیری میکند بنابراین سالمندان باید از مصرف چای از یک ساعت قبل تا ۲ ساعت بعد از غذا خودداری کنند. برای جذب بهتر آهن وعده غذایی توصیه میشود از سالاد و سبزی تازه و خام، آب لیموی تازه، آب نارنج که حاوی ویتامین است، همراه با غذا استفاده شود.. در صورتی که کمبود آهن و کم خونی توسط پزشک تشخیص داده شده است دوز درمانی مکمل آهن با توصیه پزشک برای رفع کم خونی باید مصرف شود.
این گزارش میافزاید: روی در افزایش ایمنی بدن نقش دارد. بطور کلی مصرف روی در این سنین پایین است. بعلاوه ممکن است با بالا رفتن سن، جذب روی در بدن کمترشود. برخی از داروها مانند مکمل کلسیم در صورت مصرف همزمان با غذاهای حاوی روی میتوانند سبب کمبود روی در بدن شوند. گوشت، شیر، و تخم مرغ و حبوبات از منابع غنی روی میباشند. بطور کلی با مصرف منابع غذایی حاوی پروتئین بخصوص پروتئین حیوانی هر دو ریزمغذی آهن و روی تامین میشود.
منیزیم یکی از املاح موثر در استحکام و مقدار توده عضلانی بدن است. کمبود این عنصر نیز یکی از مشکلات تغذیهای در سالمندان است و در افراد مبتلا به سوء تغذیه و سوء جذب مواد غذایی نیز بیشتر مشاهده میشود. منابع غذایی حاوی منیزیم شامل آجیل، لوبیای سویا، انواع گوشتها بوده و باید مصرف شود.
مصرف مواد قندی و شیرین، غذاهای چرب و سرخ شده و پرنمک که موجب تحریک سیستم ایمنی میشود نیز باید کاهش یابد. سالمندانی که دچار بیماریهای مزمن از جمله دیابت، فشار خون بالا و چربی خون بالا و بیماریهای قلبی و عروقی هستند لازم است کماکان رژیم غذایی که به انها داده شده را رعایت کنند.
جذب کلسیم و ویتامین D در سالمندان کاهش مییابد که خود اثر مخربی بر سلامت استخوانها دارد و سبب افزایش احتمال شکستگیهای استخوانی میشود. به این دلیل مصرف روانه مکمل کلسیم یا کلسیم د و مصرف ماهانه مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامکین د مطابق با دستورالعملهای وزارت بهداشت ضروری است. علاوه بر آن، مصرف حداقل ۲ واحد از گروه شیر و لبنیات که از منابع غنی کلسیم هستند توصیه میشود.
بر اساس این گزارش، در برخی افراد که دچار عدم تحمل گوارشی شیر هستند، لازم است روزانه جایگزینهای شیر مثل ماست و پنیر استفاده کنند. همچنین میتوان شیر بدون لاکتوز را در این موارد مصرف کرد. هر واحد از این گروه برابراست با یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا ۶۰-۴۵ گرم پنیر (به اندازه دو قوطی کبریت).
در سالمندان توانایی جذب ویتامین B ۱۲ بدن کاهش مییابد. برای پیشگیری از کمبود این ویتامین لازم است مقدار مناسبی از گوشت قرمز، ماهی، شیر و تخم مرغ روزانه مصرف شود و کمبود ویتامین B ۶ به علل مختلف در این سنین شایع است، زیرا با بالا رفتن سن سوخت و ساز این ویتامین افزایش و جذب آن کاهش مییابد. از طرف دیگر مصرف ناکافی گوشت دریافت این ویتامین را نیزکاهش میدهد. مصرف روزانه منابع غنی این ویتامین از جمله انواع گوشت، شیر، تخم مرغ، حبوبات و غلات کامل (سبوس دار) به تامین این ویتامین و تقویت سیستم ایمنی بدن سالمندان کمک میکند.
بیشتر بخوانید: نقش چند ویتامین در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا
آهن از دیگر ریزمغذیهایی است که به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند. سالمندانی که بدلیل دریافت کم منابع غذایی آهن دچار کمبود آهن و کم خونی میشوند، مقاومت کمتری در مقابل عفونتها و بویژه با ویروس کرونا دارند. منابع غذایی آهن از جمله گوشت قرمز، مرغ، ماهی از منابع غنی آهن هستند. حبوبات و زرده تخم مرغ، سبزیهای سبز تیره مثل جعفری، برگ چغندر، برگههای تیره کاهو، انواع خشکبار و مغزها نیز به تامین آهن مورد نیاز بدن کمک میکنند. مصرف چای خصوصا" بلافاصله بعد از غذاهای گیاهی حاوی آهن مانند حبوبات و غلات از جذب آهن جلوگیری میکند بنابراین سالمندان باید از مصرف چای از یک ساعت قبل تا ۲ ساعت بعد از غذا خودداری کنند. برای جذب بهتر آهن وعده غذایی توصیه میشود از سالاد و سبزی تازه و خام، آب لیموی تازه، آب نارنج که حاوی ویتامین است، همراه با غذا استفاده شود.. در صورتی که کمبود آهن و کم خونی توسط پزشک تشخیص داده شده است دوز درمانی مکمل آهن با توصیه پزشک برای رفع کم خونی باید مصرف شود.
این گزارش میافزاید: روی در افزایش ایمنی بدن نقش دارد. بطور کلی مصرف روی در این سنین پایین است. بعلاوه ممکن است با بالا رفتن سن، جذب روی در بدن کمترشود. برخی از داروها مانند مکمل کلسیم در صورت مصرف همزمان با غذاهای حاوی روی میتوانند سبب کمبود روی در بدن شوند. گوشت، شیر، و تخم مرغ و حبوبات از منابع غنی روی میباشند. بطور کلی با مصرف منابع غذایی حاوی پروتئین بخصوص پروتئین حیوانی هر دو ریزمغذی آهن و روی تامین میشود.
منیزیم یکی از املاح موثر در استحکام و مقدار توده عضلانی بدن است. کمبود این عنصر نیز یکی از مشکلات تغذیهای در سالمندان است و در افراد مبتلا به سوء تغذیه و سوء جذب مواد غذایی نیز بیشتر مشاهده میشود. منابع غذایی حاوی منیزیم شامل آجیل، لوبیای سویا، انواع گوشتها بوده و باید مصرف شود.
مصرف مواد قندی و شیرین، غذاهای چرب و سرخ شده و پرنمک که موجب تحریک سیستم ایمنی میشود نیز باید کاهش یابد. سالمندانی که دچار بیماریهای مزمن از جمله دیابت، فشار خون بالا و چربی خون بالا و بیماریهای قلبی و عروقی هستند لازم است کماکان رژیم غذایی که به انها داده شده را رعایت کنند.
منبع: ایرنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط