صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 16
کد خبر: ۲۲۵۵۴۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۳ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۹

اعتراض در لبنان؛ معترضان وارد ساختمان وزارت خارجه شدند

بر اساس گزارش ها، بسیاری از مردم بیروت خواستار تحقیق یک گروه مستقل بین‌المللی درباره انفجار هستند؛ خواسته‌ای که رئیس‌جمهور فرانسه از آن حمایت کرده، اما رئیس‌جمهور لبنان مخالف آن است.
رویداد۲۴ هزاران تن از مردم لبنان عصر امروز در اعتراض به اوضاع معیشتی و انفجار اخیر بیروت، به خیابان‌های پایتخت آمدند، برخی از تظاهرکنندگان خشمگین با پلیس درگیر شدند و تعدادی هم وارد ساختمان بعضی از وزارتخانه‌ها شده اند. نخست وزیر لبنان گفته است تنها تا دوماه دیگر در قدرت خواهد ماند.

به گزارش المیادین، هزاران شهروند لبنانی که تعدادی از آن‌ها از دیگر شهر‌های این کشور به بیروت پایتخت رفته بودند، تلاش کردند به برخی ساختمان‌های دولتی از جمله ساختمان پارلمان یورش ببرند که این اقدام با واکنش پلیس و نیرو‌های ضدشورش لبنان مواجه شد.

تظاهرکنندگان که شعار‌هایی علیه دولت لبنان سر می‌دادند، خواستار محاکمه مقصران انفجار اخیر در بیروت شدند که بیش از ۱۵۰ تن را به کام مرگ کشاند.

حسان دیاب نخست وزیر لبنان در یک سخنرانی اعلام کرد که تنها برای دو ماه دیگر و برای برگزاری انتخابات زودهنگام حاضر است در پست خود بماند.

تظاهرکنندگان در مقابل پارلمان این کشور تجمع کرده و بر رسیدگی به خواسته‌های خود از جمله مجازات مقصران انفجار اخیر و نیز بهبود شرایط معیشتی خود تاکید کردند.

در این بین پلیس با معترضانی که قصد ورود به ساختمان پارلمان را داشتند، درگیر شد و برای متفرق کردن آن‌ها که اقدام به پرتاب سنگ می‌کردند به پرتاب گاز اشک آور و شلیک گلوله پلاستیکی متوسل شد.

بیشتر بخوانید: ورود تظاهرکنندگان به ساختمان وزارت‌خارجه لبنان+فیلم
بنا بر اعلام پلیس لبنان در درگیری‌های بیروت دست کم یک پلیس کشته شده است و درگیری‌های خشونت باری هم میان نیرو‌های پلیس و دسته‌هایی از تظاهر کنندگان روی داده است.

شبکه المیادین از ورود معترضان به ساختمان وزارت اقتصاد لبنان خبر داده و تصاویر منتشر شده نشان می‌دهد که اسناد و مدارک از طبقات این ساختمان به بیرون پرتاب می‌شود.

همچنین برخی منابع رسانه‌ای از ورود تعدادی از معترضان خشمگین به داخل ساختمان وزارت خارجه خبر داده اند.

ساختمان وزارت نیرو و همچنین مقر اتحادیه مرکزی بانک‌های لبنان نیز به تصرف معترضان در آمده است.

به دنبال ناآرامی‌های امشب در بیروت سفارت آمریکا در لبنان با صدور بیانیه‌ای از معترضان حمایت و تاکید کرد "مردم لبنان سختی‌های بسیار کشیده اند و مستحق رهبرانی هستند که خواسته‌های آن‌ها را بشنوند. " سفارت آمریکا همچنین خواستار اجتاب از خشونت و بی نظمی شده است.

در آخرین تحولات مربوط به انفجار بیروت اعلام شده است که بیش از ۶۰ تن هنوز بعد از گذشت چهار روز از انفجار مهیب که بندر بیروت را در هم کوبید، مفقود هستند و بیش از ۱۵۰ تن هم جان خود را از دست داده‌اند. از بین این ۱۵۸ تن ۲۵ تن مجهول الهویه‌اند. تعداد زخمی‌ها نیز به ۶۰۰۰ تن رسیده که ۱۲۰ آن‌ها شرایط وخیمی دارند.

در واکنش به اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر این‌که مدیریت امنیت کشور گزارشی را درباره محموله نیترات آمونیوم به نخست وزیری در تاریخ ۱۰ دسامبر ۲۰۱۹ ارائه داده بود، دبیرخانه شورای عالی دفاع این گزارش را رد و تصریح کرد، این اطلاعات عاری از صحت هستند.

این شورا تاکید کرد، به عنوان تنها مرجع دریافت کننده و ارجاع گزارش‌های امنیتی به نخست وزیر هیچ گزارشی از این بابت دریافت نکرده به استثنای گزارشی در تاریخ ۲۲ ژوئیه ۲۰۲۰ که آن را به دستور نخست وزیر به وزارت دادگستری و مشاغل عمومی و حمل و نقل در تاریخ ۲۴ ژوئیه ۲۰۲۰ ارائه کرد.

همچنین سفارت سوریه در لبنان اعلام کرد، تعداد کشته‌های سوری تاکنون به ۴۳ تن رسیده و این آمار غیرن‌هایی است و سفارت برای انتقال اجساد به سوریه یا دفن در لبنان تسهیلات لازم را فراهم می‌کند. در عین حال وزارت خارجه هلند اعلام کرد، همسر سفیر هلند در لبنان امروز در اثر شدت جراحات در اثر انفجار جان خود را از دست داد.

بر اساس گزارش ها، بسیاری از مردم بیروت خواستار تحقیق یک گروه مستقل بین‌المللی درباره انفجار هستند؛ خواسته‌ای که رئیس‌جمهور فرانسه از آن حمایت کرده، اما رئیس‌جمهور لبنان مخالف آن است.

حسن دیاب، نخست‌وزیر لبنان اعلام کرده که از انتخابات زودهنگام پارلمانی به عنوان راهی برای بیرون رفتن از این بحران حمایت می‌کند.

به گفته یکی از خبرنگاران مستقر در بیروت، خشم مردم علیه دولت افزایش یافته و دو تن از وزرا که قصد داشتند از مناطق به‌شدت آسیب دیده دیدار کنند، مجبور به ترک این مناطق شدند. مقامات شمار کشته‌های این انفجار را دست کم ۱۵۸ نفر اعلام کردند.

شمار مجروحان شش هزار نفر است و ۳۰۰ هزار نفرهم بی‌خانمان شده‌اند.

امروز سه نفر از نمایندگان حزب مسیحی کتائب و دو نماینده دیگر با هدف از رسمیت انداختن پارلمان استعفا کردند، اما برای آنکه پارلمان منحل شود باید بیش از ۶۰ نماینده استعفا کنند.

میشل عون، رئیس جمهور لبنان روز گذشته وعده داد که مقصران انفجار مرگبار بیروت مجازات می‌شوند، او همچنین دخالت "یک حمله خارجی" را یکی از احتمالات انفجار مرگبار بیروت در تحقیقات پیش رو عنوان کرد.

دفتر رئیس جمهور به نقل از عون هم گفته بود که علت این حادثه هنوز مشخص نشده و سه احتمال در حال بررسی است: سهل انگاری، حادثه یا مداخله خارجی.

بسیاری از مردم لبنان خواستار انجام تحقیقاتی مستقل و بین‌المللی درباره این حادثه شدند. خواسته‌ای که امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه از آن حمایت کرده. مکرون دو روز پیش از لبنان دیدار کرد. رییس جمهوری لبنان انجام تحقیقات مستقل بین‌المللی را رد کرده و اطمینان داده که گروه تحقیقات او به کار خود ادامه خواهند داد.

سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان هم روز گذشته در اولین واکنش به این حادثه هر گونه ارتباط بین این گروه و انفجار بیروت را رد کرد. او همچنین آمادگی حزب الله را برای کمک به افرادی که خانه‌های خود را از دست داده‌اند، اعلام کرد.
منبع: فرارو
نظرات شما