رویداد۲۴ تصویر ثبت شده از خانه دکتر مصدق پس از کودتای ۲۸ مرداد. عصر رور ۲۸ مردادماه سال ۱۳۳۲ کودتاچیان پس از حمله و تخریب دفتر روزنانه باختر امروز متعلق به دکتر حسین فاطمی و مراکز جبهه ملی به خانه دکتر مصدق یورش بردند. ابتدا جماعت اراذل و اوباش که به قمه و چماق بودند به منزل حمله کردند، اما با تیراندازی محافظین دکتر مصدق متواری شدند.
پس از ناکامی اراذل و اوباش نیروهای نظامی که از زاهدی دستور میگرفتند وارد عمل شدند و باز هم محافظین خانه مقاومت کردند. نهایتا فرماندهان ارتش دستور دادند تانکها به خانه شلیک کنند و با شلیک تانکها حلقه محافظتی خانه نیز در هم شکست. مصدق از طریق پشت بام در خانه همسایهاش پناه گرفت و خانه خود وی توسط اراذل و اوباش و کودتاچیان غارت شد.
مصدق و تعدادی از نزدیکانش از طریق پشت با با نربادن فرار کردند و فردای آن روز خود را تسلیم نیروهای کودتا کرده و زندانی شدند. بعد از تسلیم دکتر مصدق، کرمیت روزولت با شاه ملاقات کرد و شاه ضمن تشکر از او گفت: «من تاج و تختم را از برکت خداوند، ملتم و ارتشم و شما دارم... و هرگاه فاطمی را به خاطر سرنگونی مجسمههای من و پدرم پیدا کنم، بیدرنگ اعدامش خواهم کرد.»
ببینید: تصویر رنگی به جا مانده از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲
به گزارش رویداد۲۴ سقوط و دستگیری مصدق پیروزی بزرگی برای روحانیون و سلطنت طلبان بود. برخی روحانیون از جمله نواب صفوی در نامههای تبریکی که پس از کودتا برای شاه نوشتند خواستار اعدام مصدق و یارانش بودند.
شاه بر خلاف قانون که محاکمه نخستوزیر را تنها توسط دیوان عالی کشور مجاز میشمرد، دکتر محمد مصدق را در دادگاه نظامی محاکمه و به سه سال حبس انفرادی محکوم کرد. در جریان برگزاری دادگاه تظاهرات مردمی در شهرهای مختلف کشور در دفاع از وی سرکوب شد. وی پس از پایان زندان به زادگاه خود روستای احمدآباد تبعید شد. محمدرضا پهلوی پس از مرگ وی گفت: «زنده و مردهاش در احمدآباد» و بدین ترتیب در دفن وی در قبرستان عمومی جلوگیری شد.
پس از مرگ مصدق خانهاش در خیابان کاخ تهران که تخریب شده و به آتش کشیده شده بود در همان حالت مخروبه باقی ماند و در سال ۱۳۶۶ فروخته شده و تبدیل به آپارتمان شد.