صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 10
کد خبر: ۲۲۸۷۵۲
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۵ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
رویداد‌۲۴ گزارش می‌دهد؛

«قانون» رمزِ پیروزی دموکرات‌ها/ چرا اعتراضات ایالات متحده به سود ترامپ است؟

ستون‌نویس مشهور نیویورک تایمز در یادداشت این هفته خود چالش‌های پیش روی نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را برشمرده و می‌نویسد: برای پیروزی لازم است بایدن خود را ضامن اجرای قانون در آمریکا معرفی کند در غیر این صورت شورش‌های اخیر به ضرر او و به نفع ترامپ هستند.
رویداد۲۴ نظرسنجی‌های انتخاباتی در آمریکا از نزدیک شدن آراء نامزد دموکرات‌ها در قبال رئیس جمهور این کشور خبر می‌دهند، امری که در صورت پایداری تا نوامبر می‌تواند به پیروزی «دونالد ترامپ» در رای‌گیری الکترال منجر شود. از سوی دیگر مولفه‌های مهم دیگری در ایالات متحده به سود رئیس‌جمهور این کشور در جریان است که کار را برای دموکرات‌ها سخت‌تر کرده است.
 
«توماس فریدمن» ستون‌نویس نیویورک تایمز در یادداشتی چالش‌های پیش روی «جو بایدن» نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر آمریکا را برشمرد و گفت: «آشوب‌های اخیر در آمریکا برعکس آنچه تصور می‌کنید به ضرر ترامپ نیست بلکه رای او را در نظرسنجی‌ها ارتقا داده است.»

فریدمن در ادامه می‌نویسد: یک چیز در مورد تیم ترامپ برای من جالب و قابل احترام است، وقتی می‌خواهند حقیقت را بگویند می‌گویند، جوری که شما از خودتان می‌پرسید: آیا واقعا این‌ها این حرف را بُلند زدند؟ این دقیقا اتفاقی بود که وقتی «کلین کانوی» مدیرکمپین و مشاور رییس‌جمهور ترامپ هفته پیش اعلام کرد «هرچه آشوب و آنارشی و وندالیسم بیشتر شود، بهتر است، چرا که مردم بهتر متوجه می‌شوند که چه کسی برای حفظ نظم و قانون گزینه مناسب‌تری است» افتاد.«بهتر است؟» چطور ممکن است آشوب برای آمریکا بهتر باشد؟ شاید فقط برای یک نفر بهتر باشد: دونالد ترامپ.
 
در ادامه این یادداشت آمده است: در مجموع این درست است، همه صحنه‌های آشوب و شورش در نهایت ۱۰ هزار رای به کمپین انتخاباتی ترامپ اضافه کرده است. در نتیجه جو بایدن با یک چالش مواجه است. برای اینکه بتواند اکثریت را بسیج کند باید بتواند به رای‌دهندگان اطمینان دهد که هم خشونت‌ها را جدی می‌گیرد هم ریشه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آن را.

فریدمن با اشاره به سخنرانی روز دوشنبه بایدن در جمع مردم پیتزبورگ نوشت: اینکه بایدن گفته «غارت، اعتراض نیست» شروع خوبی برای اوست. اگر می‌خواهید بدانید دقیقا چه چالشی پیش روی بایدن در انتخابات آتی است، باید تحولات مینیاپولیس (شهر آغازگر شورش‌های ضد نژادپرستی در آمریکا) را مطالعه کنید.
 
فریدمن می‌نویسد: از یک سو در این شهر شورای شهر فوق‌العاده لیبرالی حاکم است. آن‌ها در ماه ژوئن و بعد از مرگ جرج فلوید به دست پلیس محلی به آغاز فرآیندی برای حذف الزامات منشور شهر برای حفظ اداره پلیس رای دادند. اداره پلیس قرار است با «اداره ایمنی جامعه و پیشگیری از خشونت» جایگزین شود. دراین اداره قرار است مدیرانی روی کار بیایند که هیچ تجربه اجرای قانونی در زمینه خدمات ایمنی جامعه از جمله روش‌های حفظ بهداشت عمومی یا رویکرد‌های عدالت طلبانه ندارند.

بیشتر بخوانید:سایه تقلب بر انتخابات آمریکا/ ۲سناریوی پیش روی واشنگتن در صورت شکست ترامپ

 
در این یادداشت آمده است: از جمله مخالفان این تغییرات، ائتلاف جدیدی متشکل از رهبران جامعه سیاه و سفید از شمال مینیاپولیس‌اند. آن‌ها با حذف نیروی پلیس و جایگزینی یک پدیده مبهم در شرایطی که محله‌های شهر هنوز درگیر تیراندازی، غارت و تجارت مواد مخدر است (که همه این‌ها با شیوع ویروس کرونا، رشد بیکاری و تضعیف افسران پلیس بعد از مرگ فلوید تشدید شده است) مخالفند.
 
نیویورک‌تایمز می‌نویسد: روز ۱۸ اگوست این ائتلاف یک شکایت علیه شورای شهر و شهردار پر کرده تا آنها را مجبور کند نیرو‌های پلیس را در مینیاپولیس حفظ کنند. خانواده‌های شاکی مدعی شده‌اند که اقدامات شورا باعث اخراج ماموران پلیس و استخدام افراد جدیدی شده که محله را به خطر می‌اندازند. برداشت اشتباه نداشته باشید. استدلال آنها این است که باید اصلاحات مدبرانه و عمیق در پلیس اتفاق بیافتد. آن‌ها هم نیرو‌های خوب پلیس را می‌خواهند هم تعداد کافی افسران برای حفاظت از فرزندان و خیابان‌های شهر.
 
روزنامه استار تریبیون، روزنامه محلی مینیاپولیس روز اول آگوست در یادداشتی نوشت از زمان مرگ جرج فلوید در اواخر ماه می، پلیس شهر دست کم ۱۰۰ نیروی خود را از دست داده است. در تاریخ ۲۴ آگوست سندرا و دان ساموئلز دو تن از شاکیان سیاه پوستی که شکایت را علیه تغییرات اخیر پلیس امضا کرده اند در یکی از مطالب این روزنامه توضیح دادند که چرا چنین شکایتی تنظیم کرده اند. آن‌ها نوشته اند: ما خواستار اصلاحات رادیکال در پلیس هستیم. همه پلیس‌ها باید با همه شهروندان رفتار انسانی داشته باشند. ما از تحرکات اصلاحی شهردار و شورای شهر حمایت میکنیم.
 
سندرا در پایان این یادداشت گفته: ما باید بتوانیم هم شعار «زندگی سیاهان اهمیت دارد» را سر بدهیم هم بگوییم اعتراضاتی که به خشونت کشیده می‌شوند و شهر را به آتش می‌کشانند را محکوم می‌کنیم.
 
به گفته فریدمن، اما یک جمله سوم هم باید گفته می‌شد، چیزی که مارتین لوتر کینگ اواخر دهه ۱۹۶۰ گفت و امروز بار دیگر مهم شده است. کینگ اغتشاشات را «دفاع از خود» خوانده بود، اما تاکید کرده بود «شورش زبانی است که شنیده نشده؛ و آن چیست که آمریکا قادر نبوده بشوند؟ وضعیت فقیران سیاه پوستی که چندین سال گذشته وضعشان بدتر شده است. وعده‌های آزادی و عدالتی که محقق نشده. اقشاری از جامعه سفیدپوستان که نگران آزادی، عدالت، برابری و انسانیت اند. در نتیجه باید باور کنیم که تابستان آشوب‌های ملت ما ناشی در پی زمستان تاخیر ما (در شنیدن صدای این گروه ها) آمده است.»
 
لوتر کینگ استدلال کرده که پیشرفت‌های اقتصادی و عدالت اجتماعی ضامن مطلق پیشگیری از شورش است. به همین دلیل است که اگر بایدن می‌خواهد فریمش را درست تنظیم کند باید بتواند کاندیدایی باشد که به بازگشت واقعی دوران اعمال قانون پایبند است. چرا که کار او از بین بردن پلیس نیست بلکه اصلاح آن است.
نظرات شما