رویداد۲۴ تصویری از صادق قطب زاده در کنار علیرضا نوری زاده، کوتاه زمانی پس از بازگشت به ایران. این تصویر چند ماه پس از انقلاب ثبت شده است. علیرضا نوری زاده مدتی پس از انقلاب از ایران خارج شد و هماکنون در جایگاه اپوزیسیون، حملاتی تندی علیه جمهوری اسلامی میکند. او آن زمان خبرنگار مطبوعات بوده است. یکی از نمایندگان مجلس به رویداد۲۴ گفته او در ماجرای گمشدن دکلهای نفتی مبلغی پول گرفته بود.
نوری زاده زنده ماندن و فرارش از ایران را مدیون قطب زاده میداند اما خود صادق قطب زاده ۲۴ شهریور ۱۳۶۱ به اتهام اقدام برای کودتا علیه جمهوری اسلامی ایران اعدام شد.
صادق قطب زاده در خاندانی تاجر و ثروتمند زاده شده بود و تحصیلات اولیه را در دارلفنون گذراند. قطب زاده در اواسط دهه سی و با سرکوب جبهه ملی به جرگه مخالفان شاه پیوست و چند سال بعد برای تحصیل به ایالات متحده رفت. در ایالات متحده قطب زاده را به عنوان دانشجوی شر و شوری میشناسند که با حرارت علیه رژیم شاه فعالیت میکند. وی در یکی از گردهماییهای دولت ایران سیلی محکمی به اردشیر زاهدی زد و همین موضوع باعث اخراجش از آمریکا شد.
پس از اخراج از آمریکا به عراق رفت و با آیت الله خمینی دیدار کرد و به گفته خودش همه آنچه در دین و سیاست میخواست در آیت الله خمینی پیدا کرد. فعالیتهای قطب زاده در این سالها برای سقوط محمدرضا شاه پهلوی بسیار فعالانه و پیگیرانه بود؛ به حدی که ساواک در سال ۵۳ برای ترور او در پاریس تلاش کرد و برادرش را در ایران گروگان گرفت.
ارتباط قطب زاده با انقلابیون مسلمان بسیار نزدیک بود؛ بویژه با صادق طباطبایی دوستی نزدیک داشت و با مصطفی چمران و امام موسی صدر معاشرت و همکاری میکرد. او یکی از تاثیرگذارترین افراد در به ثمر نشستن جمهوری اسلامی بود. در میان اطرافیان امام خمینی، قطب زاده از همه آراستهتر ظاهر میشد و با سر و وضع متفاوت او نشانی از حضور تیپهای مختلف اجتماعی در کنار آیت الله خمینی بود.
پس از بازگشت آیت الله خمینی به تهران قطب زاده به همراه او بازگشت و از طرف امام به عضویت شورای انقلاب درآمد. مدتی به اصرار شهید بهشتی رییس صدا و سیما بود و برای نخستین بار در صدا و سیمای پس از انقلاب سانسور را باب کرد.
همچنین مدتی وزیر امور خارجه دولت موقت بود و تمام تلاشش را کرد که شاه را به ایران بازگرداند که موفق نشد. او خواستار این بود که در مقابل تحویل گرگانهای سفادت آمریکا جهان غرب شاه را به ایران بدهد. در زمان تصدی این پستها به مخالفت علنی با چپگرایان پرداخت. قطب زاده سفیر شوروی در ایران را به جرم جاسوسی اخراج کرد و نسبت به خطر کمونیسم به مقامات هشدار داد.
بیشتر بخوانید: صادق قطب زاده؛ از ریاست صدا و سیما تا اعتراف در صدا و سیما
به گزارش رویداد۲۴ قطب زاده پس از سقوط دولت موقت روز به روز نفوذش را در ساختار قدرت از دست داد. شرکت در انتخابات ریاست جمهوری و شکست سنگینش نیز مزید بر علت شد که به فکر چارهای برای اعاده حقش در سفره انقلاب باشد. وی با بسیاری دیدار کرد و از پس گرفتن انقلابی که متعلق به آنهاست، سخن میگفت.
نهایتا در ۱۷ فروردین ماه سال ۱۳۶۱ قطب زاده دستگیر شد و در اعترافات تلویزیونی خود گفت در پی انجام کودتا و ترور آیت الله خمینی بوده و در این کار از آیت الله شریعتمداری مشورت میگرفته است.
برخی اینگونه ثبت کردهاند که آیت الله خمینی ابتدا با اصرار کسانی، چون صادق طباطبایی به اعدام قطب زاده رضایت نمیداد، ولی به تدریج با اصرار حجت الاسلام ری شهری راضی شد و صادق قطب زاده در تاریخ ۲۴ شهریور ماه ۱۳۶۱ اعدام شد.