صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 03
کد خبر: ۲۳۰۶۹۶
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۸ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۹

موادغذایی مفید و مضر برای دندان‌ها!

 بی شک دندان‌ها یکی از مهمترین اعضای بدن هستند که نیاز به مراقبت ویژه‌ای دارند، به همین خاطر‌ امروز میخواهیم برای داشتن لبخند سالم چند مورد از موادغذایی مفید و مضر برای دندان ها رو به شما معرفی کنیم، با ما همراه باشید.

رویداد۲۴ پیشگیری بهترین دارو برای لبخند شماست. اگرچه پر کردن تاج های دندان و جرم گیری و سفید کردن حرفه ای دندان‌ها می توانند دندان های شما را محکم و روشن کنند، اما بهترین راه این است که با مسواک زدن از انباشت لکه ها جلوگیری کنید، با مسواک زدن، کشیدن نخ دندان و – مهمترین نکته – غذا خوردن صحیح میتوانید لبخندی سالم داشته باشید.

موادغذایی مفید و مضر برای دندان ها
مرکبات
میوه‌هایی مانند پرتغال و گریپ فروت و لیمو که از خانواده‌ی مرکبات هستند که فواید بسیاری برای بدن دارند و منبع سرشار از ویتامین c هستند، البته باید توجه داشت که به علت اسیدی بودن این میوه ها برای دندان چندان هم مناسب نیستند و در طول زمان مینای دندان را از بین میبرند و در گروه غذای های مضر برای دندان قرار میگیرند.

کارشناسان با انداختن دندان در آب مرکبات مختلف به این نتیجه دست یافتند که آب پرتغال به دلیل اسید کمتر حداقل آسیب را به دندان ها میرساند و امروزه آب پرتغال ها های بسته بندی شده در فروشگاه ها به انواع ویتامین هایی مانند ویتامین D غنی شده اند و برای سلامتی بسیار مفید است.

آبنبات های چسبناک
خیلی از شما به خوبی میدانید که آبنبات‌ها مضرترین مواد برای دندان ها هستند مخصوصا آبنبات هایی که چسبناکی بیشتری به دندان دارند باعث میشوند باکتری های موجود در دندان ها به راحتی از قند این ها تغذیه کنند و اسید ایجاد کنند که در مدت زمان کوتاهی باعث آب شدن مینای دندان در اسید و از بین رفتن مینای دندان و ایجاد حفره میشوند.

شکلات های سخت
شکلات های سخت به راحتی آبنبات های چسبناک در دهان حل نمیشوند و به همین خاطر به باکتری ها فرصت میدهند که زمان بیشتری برای تولید اسید داشته باشند که به راحتی باعث از بین رفتن دندان های ما خواهد شد.


بیشتر بخوانید: ۱۰ راز برای داشتن دندان‌های سفیدتر و درخشان‌تر




علاوه بر این ها اگر شما این شکلات ها را گاز بزنید به راحتی میتوانند آسیب های فیزیکی مانند شکستن دندان داشته باشند.

ترشیجات
همانطور که میدانید اسیدها که معمولا با سرکه تامین میشوند در تولید ترشیجات نقش اصلی را بر عهده دارند. طعم ترش و نمکی موجود در ترشی ها هم از همین سرکه است و همچینین به این خاطر است که ترشی ها قدرت زیادی در از بین بردن مینای دندان دارند.

طبق تحقیقات انجام شده ترشی ها در از بین بردن دندان ها بیشترین اثر را در بین غذاهای جامد داشتند.

خوردن ترشی ها بیش از یک بار در روز احتمال سایش دندان ها را تا 85 درصد افزایش میدهند!

نوشابه
همه ما میدانیم که شکر موجود در نوشابه باعث آسیب به دندان های ما میشود ولی چیزی که از ذهن ما دور مانده است این است که اسید موجود در نوشابه های گازدار آسیب بیشتری نسبت به شکر موجود در آن میشود.

اگر شما وابسته به نوشابه هستید حتی نوشیدن نوشابه های رژیمی نیز نمیتواند شما را از اسیب این نوشیدنی به دندان شما امن نگه دارد تنها راهی که میتوان آسیب های دندان را به حداقل رساند خوردن این نوشیدنی در طول سرو وعدهای غذایی است که غذا باعث خنثی شدن اسید موجود شده و فرصت موجود برای تغذیه باکتری ها را به حداقل میرساند.

نوشابه‌های ورزشی
اغلب ورزشکاران در طول ورزش خود از این نوشیدنی ها استفاده میکنند که به انرژی‌زا ها نیز معروف هستند اما اگر فکر میکنید که این نوشیدنی ضرر کمتری نسبت به نوشابه معمولی دارند سخت در اشتباه هستید. طبق تحقیقات بعمل آمده مینای دندان تنها در عرض 25 ساعت به طور کامل در این نوشیدنی ها حل میشود.

کلوچه‌های نمکی
کربوهیدرات های انباشته در کلوچه های نمکی و دیگر کلوچه ها به سرعت به شکر و غذایی برای باکتری های داخل دهان تبدیل میشوند و همانطور که گفتیم باعث از بین رفتن مینای دندان و ایجاد حفره در دندان میشوند. اگر مرتباً از کلوچه نمکی استفاده می کنید، ممکن است نگران کننده باشد، اما خوردن آنها در حد متوسط، هیچ مشکلی در طولانی مدت ایجاد نمی کند به شرطی که مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را بعد از خوردن آن فراموش نکنید.

قهوه
لکه های سخت و سیاه رنگی که خوردن قهوه در دندان ها ایجاد میکند را حتی مسواک و جرم گیری و سفید کردن دندان نیز از بین نمیبرند. به نظر میرسد لکه های ایجاد شده در دندان توسط قهوه حتی از لکه های ایجاد شده توسط مصرف سیگار نیز بدتر باشند. علاوه بر این ها لکه های قهوه تمایل زیادی برای جذب باکتری ها و ذرات غذا دارند.

چای
شاید در نظر عموم چای پسر عموی مهربان و کم ضرر تر قهوه برای دندان های ماست، اما اگر بدانید که برخی از چای های سیاه حتی ممکن است دندان های شما را بیش از قهوه لک کنند. مانند شراب قرمز، چای های سیاه دارای مقدار زیادی تاتن (جوهر مازو) هستند که باعث ایجاد لکه می شود.

بهتر است بدانید که چایی هایی هم مانند چای سبز، چای سفید و چای گیاهی وجود دارند که دندان های شما را دچار تغیر نمیکنند، اما عیب و ایراد هایی نیز دارند مانند اینکه چای گیاهی میتواند چندین برابر چای سیاه دندان های شما را سایش دهد و باعث خرابی آنها شود.

 اکنون شما غذاهای مفید و مضر برای دندان ها را میشناسید.
در ادامه میخواهیم به توضیح مواردی بپردازیم که میتوانند به دندان های شما استحکام ببخشند.

آدامس بدون قند
آدامس های بدون قند میتوانند با تحریک غدد دهانی باعث ترشح بزاق دهان شوند، بزاق دهان نوعی روش طبیعی برای شستشوی اسیدهای تولید شده توسط باکتری های موجود در دهان شما است، و همچنین دندان ها را در کلسیم و فسفات شستشو می دهد. علاوه بر این، بسیاری از انواع آدامس های بدون قند با زایلیتول (نوعی الکل شیرین کننده)، الکلی که باعث کاهش باکتری ها می شود، شیرین شده و خوش طعم میشوند.

آب
آب مانند بزاق به شستن قندها و اسید دندان کمک می کند. همچنین حاوی فلوراید است، ماده معدنی که در برابر فرسایش دندان محافظت می کند و در خمیر دندان و  در برخی از دهانشویه ها نیز یافت می شود.

لبنیات
شیر و دیگر محصولات لبنی اصلی ترین منبع غذایی کلسیم هستند، که برای سلامت دندان ضروری هستند.

کلسیم ماده اصلی در یک ماده معدنی معروف به هیدروکسی آپاتیت است که مینای دندان و همچنین استخوان ها را تقویت می کند. (از نظر علم پزشکی دندان ها استخوان نیستند، اما دارای برخی از خواص مشابه هستند.) لبنیات – به ویژه پنیر – دارای پروتئینی به نام کازئین هستند. طبق تحقیقات انجام شده  کازئین ها به همراه کلسیم نقش مهمی در تثبیت و ترمیم مینای دندان دارند.

مواد سرشار از فیبر
سبزیجات برگ‌دار و سایر مواد غذایی پر فیبر باعث هضم خوب غذا و  کنترل سطح کلسترول می شوند، و همچنین معجزاتی برای دندان های شما ایجاد می کنند، بیشتر به این دلیل که به جویدن زیاد نیاز دارند.

خوردن یک کاسه لوبیا مانند این است که دندان های خود را به کارواش میبرید. این جویدن باعث ایجاد بزاق می شود و غذا به دلیل خرد شدن به قطعات کوچک، دندان های شما را به طور فیزیکی مسواک می زند.

توت فرنگی
این توت‌های تابستانی دارای اسید مالیک و دارای سفید کننده طبیعی دندان هستند شما با به کار بردن روش زیر میتوانید دندان های خود را به طور طبیعی در خانه سفید کنید.

توت فرنگی را له کرده، آن را با جوش شیرین مخلوط کرده و با استفاده از مسواک نرم روی دندان های خود پخش کنید. پنج دقیقه بعد آن را مسواک بزنید، آبکشی کرده و حتما نخ دندان بکشید. بی شک دندان‌ها یکی از مهمترین اعضای بدن هستند که نیاز به مراقبت ویژه‌ای دارند، به همین خاطر‌ امروز میخواهیم برای داشتن لبخند سالم چند مورد از موادغذایی مفید و مضر برای دندان ها رو به شما معرفی کنیم، با ما همراه باشید. پیشگیری بهترین دارو برای لبخند شماست. اگرچه پر کردن تاج های دندان و جرم گیری و سفید کردن حرفه ای دندان‌ها می توانند دندان های شما را محکم و روشن کنند، اما بهترین راه این است که با مسواک زدن از انباشت لکه ها جلوگیری کنید، با مسواک زدن، کشیدن نخ دندان و – مهمترین نکته – غذا خوردن صحیح میتوانید لبخندی سالم داشته باشید.

نظرات شما