رویداد۲۴ در روزهای گذشته «مهدی نصیری» مدیر مسئول سابق روزنامه کیهان در برنامه زاویه شبکه چهار صدا و سیما، به قانون حجاب اجباری انتقاد کرد. او در این برنامه معتقد بود بعد از سالها اجرای این قانون، مشخص شده که وضعیت حجاب در ایران بهبود نیافته و حتی در مقایسه با کشورهایی مثل ترکیه، ایران در مسئله حجاب عقب رفت داشته است. این صحبتها البته سالها در رسانههای منتقد مطرح شده بود، اما این بار از طرف فردی مطرح میشد که سالها در رسانهاش، تندترین مواضع اصولگرایان را تبیین میکرد اما حالا او به شدت از مسئله قانون حجاب اجباری در ایران انتقاد میکند.
انتظار این بود که بعد از صحبتهای نصیری، اصولگرایان تندرو به او حمله کنند؛ چنانچه در ابتدای فعالیت شورای شهر تهران، ناهید خداکرمی عضو شورای شهر پیشنهاد داده بود در مناطقی مثل فرودگاههای بین المللی قانون حجاب اجباری برداشته شود که با واکنش تند و توهینآمیز هزاران کاربر توییتری مواجه شده بود که حتی تهدید کرده بودند که وی را برهنه در چنین محیطی رها کنند. ناهید خداکرمی بعداً به خاطر همین اظهارات به نهادهای قضایی هم احضار شد.
اما در چرخشی عجیب، اصولگرایان در مقابل نصیری سکوت کردند و حتی بعضی از چهرههای شاخص نیز به حمایت از او پرداختند. از جمله وحید اشتری فعال سیاسی اصولگرا که بیشتر به خاطر جریان عدالتخواه شناخته میشود یا علیزاده فعال سیاسی که از مواضع سیاسی و امنیتی جمهوری اسلامی به شدت دفاع میکند، از قانون حجاب اجباری انتقاد کردند؛ مثلا علیزاده با مقایسه نتایج عملکرد ایران و حزب الله لبنان از سید حسن نصرالله تقدیر کرد که اصراری به حجاب اجباری ندارد. چند کاربر دیگر اصولگرا نیز مطالب مشابهی در این زمینه به اشتراک گذاشتند.
رسانههای اصولگرا البته از موضعی همدلانه با نصیری تاختند و حملاتی که علیه اصلاح طلبان میشد، علیه او انجام نشد. مثلا خبرگزاری فارس در مطلبی کاملا دوستانه که با جمله «نقدی به اظهارات آقا مهدی نصیری» شروع میشد، نوشت: «ما حجاب اجباری نداریم. الزام قانونی داریم. اگر از فردا هر کس بگوید فلان قانون را مردم مخالفند چه کنیم؟ با کدام منطق باید بپذیریم شاخص اکثریت نزد شماست؟»
بیشتر بخوانید: آزادیهای یواشکی در مجموعه هتلهای پارس/ سبک مشتری مداری ناجا در هتلهای تحت مالکیت خود چگونه است؟
به گزارش رویداد۲۴ مسئله حجاب اجباری، سالهاست تبدیل به موضوعی مناقشه برانگیز بین حامیان و مخالفان جمهوری اسلامی شده است و برخی از چهرههای اپوزیسیون در آن سوی آبها مبارزه با حجاب اجباری را به عنوان برند خود قرار دادهاند. بعضی فعالان سیاسی معتقدند بخشی از اصولگرایان قصد دارند با طرح این مسائل در داخلی کشور، قدرت مانور را از مسیح علینژاد بگیرند. اما برخی تحلیلگران، نگاهی بلندمدتتر به این مسئله دارند. آنها معتقدند طرح مسئله آزادی حجاب ممکن است در انتخابات ۱۴۰۰ از طرف یکی از نامزدهای انتخاباتی وابسته به جریان اصولگرا مطرح شود تا از یک طرف مردم بیشتری را پای صندوق رای بیاورد و از طرف دیگر اجازه ندهد اصلاح طلبان، از این شعار استفاده کنند.
نکته مهم این است که طرح این شعار از طرف اصولگرایان، این نشانه را نیز به همراه خواهد داشت که احتمالاً چراغهای سبزی از برخی نهادهای پرقدرت داخل برای طرح این شعارها گرفته باشند. مثل شورای نگهبان که تصویب هر لایحهای نیاز به تایید آن دارد.
مسئله بدحجابی و بیحجابی سالهای سال است که هزینههای زیادی را به ایران تحمیل میکند. در این سالها نهادهایی مانند گشت ارشاد و پلیس امنیت اخلاقی و ستاد امر به معروف و نهی از منکر و... برای مبارزه با بیحجابی تشکیل شده که حالا خود اصولگرایان به شکست آنها اعتراف میکنند. با این وضعیت به نظر میرسد حساسیتها روی صحبتهای نصیری بسیار کمتر است تا شاید نبض جامعه را بسنجند.
ایران در سالهای گذشته شاهد اعتراضات زیادی نسبت به مسائل اقتصادی و معیشتی بوده است که دو نمونه آن اعتراضات دی ماه ۹۶ و آبان ۹۸ بود. حالا با افزایش قیمت دلار بیم آن میرود که بار دیگر برخی افراد اعتراض کنند و شاید اعطای آزادیهای اجتماعی بتوانند از موج اعتراضات و نارضایتی عمومی بکاهد.
بایدبقانوناحترامبذارهاوناییکتشویقببیحجابیمیکنن
اگهمثلاًدرهندوستانبگنبگاوسجدهکنچونقانونهاطاعت
میکنندرضمنمااینامنیتیکداریمرومدیونشهداهستیم
بنابراینبایدبوصیتنامهشهداکبرعایتکردنحجاب
سفارشکردنعملکنیمتاشرمندهاونانشیم