رویداد۲۴ تصویر ثبت شده از نیروهای ایرانی در جریان عملیات طریق القدس در آذرماه سال ۱۳۶۰ که به بهمدت ۸ روز در مناطق دشتآزادگان، بستان و سوسنگرد، در استان خوزستان، انجام شد. عملیات طریق القدس نتیجه روحیه مثبت پس از پیروزی در شکستن حصر آبادان بود.
ارتش بعث در سه قسمت از خوزستان مستقر شده بود. غرب کارون یعنی خرمشهر، غرب کرخه که اندیمشک و شوش را شامل میشد و دشت آزادگان که از چزابه تا هویزه را در بر میگرفت. عبور از همه این مناطق در گرو عبور از رودخانه بود که کاری دشوار بود. راه چزابه نیز راهی صعب العبور بود (به خاطر وجود شن نرم) که ارتش و نیروهای زرهی نمیتوانستد از آن عبور کنند بنابراین اجرای عملیات به نظر غیر ممکن میآمد، اما با ابتکار نیروهای جهاد سازندگی و ارتش ممکن شد.
جهاد سازندگی و ارتش با کار شبانهوزی ۹ کیلومتر جاده در زمینهای رملی ساختند و امکان پیشروی نیروها را فراهم کردند؛ امری که موجب شگفتی و غافلگیری عراقیها شد.
بیشتر بخوانید: عملیات ثامن الائمه؛ نخستین پیروزی بزرگ ارتش ایران
به گزارش رویداد۲۴ ارتش ایران از دو محور به بعثیها حمله کرد؛ محور شمالی که چزابه بود و محور جنوبی که شامل شهر بستان میشد. رزمندگان در نبرد تن به تن توپخانه عراقیها را تسخیر کردند و ارتش عراق از منطقه عقب نشست. ایرانیها شهر بستان را پس گرفتند که نخستین شهر از شهرهای ایران بود که آزاد میشد. همین آزادی باعث شادی بسیار مردم و بالا رفتن روحیه ارتش ایران شد. همچنین در محور دیگر نبرد به نفع ایرانیها تمام شد و با تصرف تنگه چزابه راه برای دسترسی به هورالهویزه هموار شد.
صدام حسین تلاش کرد شکست را جبران کند. وی پیش از ضد حمله ارتش عراق با عبای عربی در میان ارتش حاضر شد و سخنرانی کرد که به گفته تحلیلگران با این کار میخواست شبیه به آیت االه خمینی رفتار کند. همچنین با تقلید از آنچه در ایران رخ داده بود نیروهای مردمی (جیش الشعبی) را به جبهه فراخواند تا الگویی مانند آنچه در ایران رخ داده بود اجرا کند. هیچ کدام از این اقدامات اثربخش نبود و ارتش ایران با وجود ضد حمله سنگین عراق استقامت کرد و زمینهای آزاد شده آزاد باقی ماندند و روحیه مثبت ناشی از این رخداد ایرانیها را برای عملیات بزرگ بعدی آماده کرد.