لحظه دردناک جنگ در عملیات کربلای ۵
رویداد۲۴ عکس ثبت شده در تاریخ در تاریخ ۱۹ دی ۱۳۶۵ که شهادت یکی از رزمندگان ایرانی لشکر ۱۰ سیدالشهدا در جریان عملیات کربلای ۵ را نشان میدهد.
جنگ ایران و عراق سال ۱۳۵۹ با حمله عراق به فرودگاه مهرآباد آغاز شد. تصور عراق این بود که به فاصله چند روز از آغاز جنگ، تهران را تصرف میکند، اما مقاومت همه جانبه نیروهای ایرانی باعث شد برنامه صدام حسین آنگونه که میخواست پیش نرود. ایران در سالهای ابتدایی جنگ پیروزهای بیشتری به دست آورد، اما در ادامه به علت تلفات بالای نیروی انسانی و کمبود تجهیزات و البته بروز برخی اشتباهات در فرماندهی نظامی و تاکتیکهای جنگی، شکستهای ایران بیشتر شد. همین موضوع حتی در مقطعی در سال ۱۳۶۳ باعث شد برخی از فرماندهان و رزمندگان سپاه به نحوه مدیریت محسن رضایی ایراد بگیرند و او را بابت کنار گذاشتن نیروهای متخصص نظامی و جایگزین کردن آنها با نیروهای غیرمتخصص سرزنش کنند.
بیشتر بخوانید: از کربلای ۴ تا مجمع تشخیص/ آیا محسن رضایی مسئولیت عملیات لو رفته را میپذیرد؟
به گزارش رویداد۲۴ یکی از مواردی در تاریخ جنگ ایران و عراق بسیار مبهم مانده، عملیات کربلای ۴ است؛ در این عملیات که با تصمیم محسن رضایی فرمانده وقت سپاه پاسداران در دیماه ۱۳۶۵ انجام شد، ایران مقدمات مقدمات فتح بصره را آماده کرده بود، اما ظاهرا پیش از انجام آن، عملیات لو رفته بود و به همین دلیل بیش از ۷ هزار نیروی انسانی ایرانی در جریان این عملیات به شهادت رسیدند.
اردستانی رئیس پیشین مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ سپاه، در کتاب «تنبیه متجاوز» گفته قبل از حمله ایران، موضوع لو رفتن عملیات مطرح شده بود، اما اوضاع به سختی قابل اداره و بازگشت به شرایط قبل از حمله بود و به همین دلیل در ساعت ۲۲:۳۰ سوم دی ۱۳۶۵، رمز عملیات قرائت شد و یگانها در تمام محورها عملیات را آغاز کردند.
آغاز شدن عملیات یعنی نابودی کامل یک لشکر و تلفات بسیار وسیع نیروی انسانی. شانزده روز بعد یعنی در شب ۱۹ دیماه ۱۳۶۵ عملیات کربلای ۵ آغاز شد و در این عملیات ایران پیروزیهای بسیاری به دست آورد. محسن رضایی چندی پیش درباره این دو عملیات در توییتی نوشته بود: «عملیات کربلای چهار برای فریب دشمن انجام شد. اگر تحلیلگر تاریخی در فهم آن فریب بخورد، پس وای به حال نوشتههای او.»
نوشته محسن رضایی با موج عظیمی از انتقادها روبرو شد که چگونه او به بهای جان چند هزار ایرانی، حاضر شده عملیات فریب راه بیندازد. حتی سردار سلیمانی نیز در مطلبی از محسن رضایی انتقاد کرد.
عملیات کربلای ۴ هنوز ابهامهای گستردهای دارد و از فرماندهان قدیمی نیز کس حاضر نیست درباره آن صحبت کند؛ آنها احتمالا معتقدند این تصمیم در آن مقطع درست بوده و عمدی در کار نبوده است؛ با این حال اگر چنین تصمیماتی در هر کجای دنیا گرفته میشد، کمترین اقدام این بود که مستندی بیطرفانه درباره آن بسازند یا نهادهای ذیربط یکبار اتهامات تصمیم گیران را بررسی کنند.
بعد از جنگ جهانی بارها افسران نازی و امریکایی و انگلیسی کنار هم نشستند درباره جنگ صحبت کردند . درباره اشتباهات تاکتیک تا در دانشگاه های افسری اموزش دهند .
هفت هزار نفرا کشتی که گول بزنی
کیا گول بزنی خودتا یا مردم آدم دیگه چقدر پست باشه
شما یه نمونه اش را بگید ؟