رویداد۲۴ پس از گذشت چند ماه از تبادل اتهامات، قرار است نخستین مواجهه مستقیم و چهره به چهره میان «دونالد ترامپ» و «جو بایدن» امروز سهشنبه در قالب نخستین مناظره انتخاباتی، ۳۵ روز مانده به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری رقم بخورد. این مناظره در سایه انتشار گزارشهایی از فرار مالیاتی ترامپ برگزار میشود. تحلیلگران بر این باورند که مناظرههای انتخاباتی در آمریکا تاثیری بر تصمیم رایدهندگان نخواهد داشت.
دهها میلیون آمریکایی ساعت 21 به وقت این کشور و ۴ و نیم صبح به وقت تهران به تماشای نخستین مناظره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میان دونالد ترامپ ۷۴ ساله، رئیسجمهور کنونی این کشور و جو بایدن ۷۷ ساله معاون رئیسجمهور سابق دموکرات خواهند نشست.
ناظران بر این باورند که تاثیر این مناظرهها بر انتخابات محدود است و غالبا اهمیت چندانی در رقابتهای انتخاباتی ندارند، نخستین مناظره انتخاباتی در آمریکا، ۶۰ سال پیش در شیکاگو میان جان کندی و ریچارد نیکسون برگزار شد. نیکسون در انتخابات آن سال در مقابل کندی شکست خورد.
بر این اساس، در کولیولند اوهایو، ایالت بسیار مهمی که نتایج انتخاباتی در آن از بخشی به بخش دیگر متفاوت است، دو نامزد انتخابات آمریکا به مدت ۹۰ دقیقه در مناظرهای که کریس والاس، خبرنگار مورد احترام دموکراتها و جمهوری خواهان مدیریت میکنند در مقابل یکدیگر قرار میگیرند.
به دلیل شیوع ویروس کرونا در این مناظره که در مقابل تعداد محدودی از حاظران برگزار میشود، ترامپ و بایدن در ابتدای مراسم به یکدیگر دست نخواهند داد.
ترامپ امیدوار است که در نتیجه یک اشتباه بزرگ از سوی رقیب دموکراتش جایگاهش در نظرسنجیهای انتخاباتی بهبود پیدا کند. طی چند ماه اخیر، بایدن در نظرسنجیهای انتخاباتی از ترامپ پیشی گرفته است.
از سوی دیگر، با نزدیک شدن زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در تاریخ سوم نوامبر (سیزدهم آبان ماه) ترامپ نگران است که به نخستین رئیسجمهور آمریکا در ربع قرن گذشته تبدیل شود که در دور دوم از سوی مردم انتخاب نمیشود. آخرین بار این جورج بوش بود که در مقابل بیل کلینتون در سال ۱۹۹۲ شکست خورد و تنها یک دوره در کاخ سفید بود.
قرار است در این مناظره، مسائلی چون ویروس کرونا، دیوان عالی قضائی، اقتصاد، مسائل ملی و عملکرد نامزدها و همچنین سلامت انتخابات مطرح شود.
پیش بینی می شود، پس از افشاگری روزنامه نیویورک تایمز درباره دونالد ترامپ، میراث و وضعیت مالیاتی وی نیز به یکی از موضوعات مهم انفجاری در مناظرههای انتخاباتی تبدیل شود. روزنامه نیویورک تایمز اعلام کرد که رئیس جمهور میلیاردر آمریکا در سال ۲۰۱۶ میلادی، یعنی سالی که در انتخابات پیروز شد، تنها ۷۵۰ دلار مالیات پرداخت کرده است. انتشار این گزارش از آنجایی اهمیت دارد که ترامپ برخلاف اسلاف خود از انتشار درآمدهای مالیاتی خود خودداری کرد و سنتی که از سال ۱۹۷۰ در میان روسای جمهور آمریکا متداول بود را کنار گذاشت.
طی چند هفته گذشته، ترامپ قدرت بدنی و عقلی بایدن را مورد تمسخر قرار داده و نام «جو خوابآلو» را بر نامزد دموکراتها گذاشته و او را عروسکی در اختیار چپ رادیکال توصیف کرد.
به گزارش رویداد۲۴دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تقریبا در همه چیز با یکدیگر متفاوت هستند. ترامپ برای نخستین بار در سال ۲۰۱۶ میلادی در انتخابات نامزد شد و با پیروزیاش بزرگترین غافلگیری را در تاریخ سیاسی آمریکا رقم زد. در مقابل بایدن که تاکنون در جایگاه سناتور و معاون اول رئیسجمهور در آمریکا حضور داشت تلاش میکند در سومین تلاشش برای ورود به کاخ سفید به موفقیت دست پیدا کند. وی در سال ۱۹۹۸ و ۲۰۰۸ میلادی نیز قصد داشت وارد رقابتهای نهایی انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا شود که البته ناکام بود.
از جمله نقات قوت جمهوریخواه میلیاردر میتوان به ایجاد شگفتی، شکستن استانداردها و تحمیل سبک و قوانین خودش اشاره کرد. آرون کال، استاد دانشگاه میشیگان و مولف کتاب «مناظره با ترامپ» میگوید: ترامپ به روش خود وارد بحث میشود هیچ روشی برای مواجهه با او وجود ندارد.
در مقابل بایدن بر تسلط خود بر امور سیاسی و همدلی با دیگران متمرکز است. جیل بایدن، همسر بایدن تاکید میکند که آمریکاییها خواهند دید که یک «رئیسجمهور» چگونه خواهد بود، آرام، قوی و هوشیار. این در حالی است که با نزدیک شدن به زمان برگزاری نخستین مناظره انتخاباتی آمریکا، ترامپ خواستار اجرای آزمایش اعتیاد بایدن شد. بایدن تاکنون در این باره واکنش نشان نداده است.
دو مناظره دیگر انتخاباتی آمریکا در تاریخ ۱۵ و ۲۲ اکتبر در میامی در ایالت فلوریدا و نشویل در ایالت تنسی برگزار میشود.
بیشتر بخوانید:نمایندگان مجلس ترجیح میدهند ترامپ پیروز شود یا بایدن؟
به گزارش رویداد۲۴در همین رابطه، ان بی سی نیوز، با انتشار گزارشی مینویسد که مناظرههای انتخاباتی تاثیری بر دیدگاه رای دهندگان در آمریکا نخواهد داشت. در این گزارش آمده است: نخستین مناظره میان دونالد ترامپ رئیس جمهور جمهوری خواه و جو بایدن دموکرات احتمالا تغییری در دیدگاه اکثریت قریب به اتفاق رای دهندگان در آمریکا ایجاد نخواهد کرد چرا که آنها درباره اینکه در این انتخابات از چه کسی حمایت کنند تصمیم گرفتهاند و اعلام کردهاند که نظرشان تغییری نخواهد کرد.
با این وجود برگزاری مناظرههای انتخاباتی همچنان میتواند رقابتها را تشدید کند و مشارکت رای دهندگان را افزایش دهد. یک تاثیر حاشیهای در متقاعد کردن رای دهندگان تاثیر عمیقی بر نتیجه انتخابات، در صورت آنکه رقابتهای نهایی به چند ایالت محدود شود، خواهد داشت. برخی از کارشناسان بر این باورند که مناظرههای ریاست جمهوری با روشن کردن مواضع نامزدها، بر تصمیم و دیدگاه رای دهندگان نیز تاثیر خواهد داشت.
این مناظرهها در واقع به دیدگاه انبیسی نیوز میتواند آخرین و بهترین فرصت ترامپ برای تغییر رقابتها باشد. اما این کار ساده نخواهد بود.
بایدن اکنون از یک پیشتازی سالم در نظرسنجیهای انتخاباتی از زمان انتخاب به عنوان نامزد دموکراتها بهرهمند است و تلاشهای متعدد ترامپ برای جلوافتادن از بایدن تاکنون با شکست مواجه شده است.
جک پیتنی، پرفسور در کالج مک کننا، درباره مناظرههای انتخاباتی در آمریکا میگوید: مناظرههای انتخاباتی از آنچه مردم فکر میکنند اهمیت کمتری دارد. رای دهندگان مناظرهها را تماشا نمیکنند که ذهنیت خود را شکل دهند بلکه مناظرهها را میبینند که ریشه علایق خود را پیدا کنند.