متخصص طب سنتی ایرانی تاثیر مصرف ترشیجات و باورهای غلط در این زمینه برای درمان بیماری کبد چرب را تشریح کرد.
رویداد۲۴ محمد عسکرفراشاه گفت: یکی از باورهای غلط طبی که در جامعه رواج دارد، مصرف ناشتای ترشیجاتی نظیر سرکه، آبغوره و آب زرشک برای درمان کبد چرب است.
وی با بیان اینکه از دیدگاه طب ایرانی ترشیجاتی نظیر سرکه طبع سرد و خشکی دارند، افزود: این باور که مصرف سرکه موجب بهبودی تمامی افراد مبتلا به کبد چرب میشود، اشتباه است، زیرا در افراد با مزاج سرد و مبتلایان به کبد چرب ناشی از سردی مزاج، مصرف سرکه نه تنها سبب بهبودی آنها نمیشود بلکه مشکلات عصبی و گوارشی را تشدید میکند.
عسکرفراشاه ادامه داد: از منظر طب ایرانی کبدچرب نوعی سوءمزاج محسوب میشود یعنی مزاج یا کیفیت غالب بر کبد این افراد اعمال خود را به درستی انجام نمیدهد و از حالت طبیعی خارج شده است، با این دیدگاه مبتلایان به کبد چرب یا دچار درجاتی از سوءمزاج گرم و یا سوءمزاج سرد شده اند که با توجه به علائم بالینی، متخصص مربوطه بسته به نوع سوءمزاج درمان را آغاز میکند.
متخصص طب سنتی ایرانی اظهار داشت: در صورتی که افراد مبتلا به کبد چرب، دچار سوءمزاج سردی کبد شده باشند با مصرف ترشیجاتی نظیر سرکه نه تنها بیماری آنها کنترل نمیشود بلکه با کاهش متابولیسم کبد این افراد، بیماری تشدید میشود.
بیشتر بخوانید: با این ورزش، دردهای بدن خود را ساکت کنید!
وی ادامه داد: البته استفاده از این چاشنیها برای بیماران مبتلا به زخمهای گوارشی و یا مبتلایان به التهاب روده نیز مشکل آفرین است.
عسکر فراشاه اضافه کرد: سرکه با افزایش اسیدیته معده میتواند در هضم غذاهای چرب و سنگین مفید باشد و افراد میتوانند از این چاشنی به مقدار کم و برای تسهیل هضم غذا کمک بگیرند، ولی نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.